16 Aralık 2012

MANİSA: Amatörümüzün Beşinci Sorunu”İletişim”



Manisa Etv’de Musa Akar ile “Amatörün Sesi”programında ilimizdeki amatörün sorunlarını tespit etmeye çalışıyoruz. Bu konuda bugüne kadar yapılan programlarda yetkili ağızlardan ve amatör kulüp yöneticilerimizden tespit etmiş olduğum sorunları şöyle ifade edebilirim:

1.Tesis, saha, kulüp binası sorunları. 2.Sağlıkçı ve ambulans sorunu 3.Maddiyat ve rekabet sorunu. 4.Servis ve ulaşım sorunu idi.

Bu sorunları misafirlerimiz ile ortak olarak tespit ediyorduk. Çözüm yolları noktasında da en yetkili ağız olan Manisa A.S.K.F. Başkanımız İsmail Aydın da çözüm için gereken her türlü desteği yapacağını söylüyordu. Program başlayalı da yaklaşık 2 ay oldu. Çözüm noktasında da işi sadece tespit etmekle kalmayacağız. Bunun takibini de yapacağız.

AMATÖRÜMÜZDEKİ SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNE TERCÜMAN OLMAYA ÇALIŞACAĞIZ
Manisa amatörü için yapılan ilk program olması nedeniyle belki eksiğimiz çok. Ama niyetimiz açık ve belli. Gün geçtikçe de daha iyi olma yolunda çaba göstermeğiz. Bu noktada buradan da şunu açıkça ifade etmek isterim.”Derdimiz sokaktan, internet kefeden, kötü alışkanlıklardan gençlerimizi uzak tutmak, spor yaptırabilmek için yeşil sahalara çekebilme yolunda adımlar atmak. Çünkü bu nesil bizim yarınlarımız. Ayrıca zor koşullarda gençlere hizmet etmeye çalışan gerçek amatörler ve amatör yöneticilerimizin seslerini de duyurmaya çalışmak. Emekli maaşını katılım payı yapan yöneticilerimizin sesi olabilmek.”  Bu noktada da Musa Akar kardeşim ile birlikte ETV ‘de bu hizmet aşkıyla yola çıktık. Katkıda bulunmak isteyen herkese de kapımız açık. Her programda da yeni bir şeyler ortaya çıkıyor. Son programımızda Yeni Manisaspor Başkanı Tuncay Tanrıverdi’yi misafir ettik. Çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bu noktada da çok cesur ve iyi saptamalar yapmış olması da önemliydi. Bizlere ve Manisamızdaki amatöre katkısı da çok fazla oldu. Kendisine buradan tekrar teşekkür ediyorum. Bu programda da beşinci sorunu da tespit etmiş oldum. O da İLETİŞİM. Aslında bu sorun diğerlerinden daha önemli. Beşinci sorun değil.
ASLINDA İLK SORUN olmalı Gerçekten tüm hayatımızda önemli bir konu. Anlamak, dinlemek, küfür ve hakaret etmemek, kavga etmemek, tahammül etmek, arkadan konuşup gıybet etmemek, samimiyetsizlik, empati kurmak. İşte, bunları başaramazsak diğer hiçbir sorunu da çözemeyiz. Bu noktada da her türlü fikre açık olmak önemli. Biri bir şeyler yaparken de hemen eleştiri oklarını yöneltmemeli, ya da hakaret etmemeli. Anlamalı ve dinlemeli. Bizim sorunumuz da bu. Toplum olarak en kolaycı yolu deniyoruz. Empati kurma yolunu deneyip, bu insan ne yapmak istiyor diye düşünme zahmetine bile katlanmıyoruz. Eğer çözüm noktasında eğer kendimiz yoksak, ya da çözümü kendimiz üretmemişsek !!! İşte sorun burada. Maalesef bugünkü amatörümüz ve hatta profesyonel anlayışımızda etkili olan var olan içler acısı bir durum.

 Artık keskin ve zor virajları aşmalıyız. Bu konuda da iletişimi ön planda tutmak gerek. Yetkili büyüklerimizden de bu noktada adımlar bekliyoruz. Sorun varsa muhakkak çözüm de olmalı. Ötelemenin ve yok saymanın da bir anlamı yok. Hizmet aşkımızın sadece YARINLARIMIZ VE GENÇLERİMİZ OLMASI TEMENNİSİYLE…….

Hepinize İyi Günler.

0 Yorum:

Kural18.net Hakem Alışveriş Sitesi