25 Aralık 2012

ELAZIĞ: AMATÖRÜMÜZDE İLK YARI BİTERKEN



Bir amatör futbol sevdalısı olarak, İlimiz 1. Amatör kümede ilk yarı biterken amatör futboldan zevk aldık mı bilmem ama    Amatör futbolumuzda yokluklarla, sorunlar ve olumsuzluklarla uğraşmaktan  verilen sözlerin yerine getirilmemesinden kına geldi desem yeridir.
             
Amatör takımlarımız merkezde sadece bir tek Atatürk stadı sentetik cim sahaya hapis edilmiş, bu yetmezmiş gibi okul müsabakaları, İşitme engellilerin müsabakaları, Bayan Futbol takımımızın müsabakaları ve tüm bu takımların idman programları.
           
Zaten sentetik halı saha demeye bin şahit lazım, tribün, soyunma odaları, koridorlar, hakem odası, görevli odası ve lavabolar içler acısı. Bu mu amatör takımlarımıza ve Futbolcularımıza verdiğiniz değer? sayın sorumlular, verilen sözler nerde kaldı diye sormaktan kendimi alamıyorum.
           
Elazığ Belediyesine de sormadan geçemeyeceğim: Göreviniz olduğu halde ilin sporunun neresindesiniz? Koskoca Elâzığ Belediyesi acaba şehrin faydalanacağı bir spor kompleksi yapmaya bu kadar aciz mi?

İlimiz 1.Amatör kümede ilk yarı biterken futboldan zevk aldık mı sorusuna cevap kocaman bir alamadık olur......
         
Kulüplerimiz ekonomik sorunlarını çözemedikleri sürece ilimizde amatör futbolun sorunları bitmez. Sadece Sayın Valimizin İl Özel Genel Sekreterimizin  ve ASKF'nin çabalarıyla yürüyen amatörümüze Belediyelerin, Kaymakamlıkların ve iş  adamlarımızın da el atması gerektiğinin kanaatindeyim.
           
Zar zor sahaya çıkan takımlarımızın bir de hakem hatalarıyla karşı karşıya kalmaları ilimiz amatöründe takımlar için ayrı bir külfet oldu. Hakem camiasında yeni moda bana fiili saldırı oldu maçı tatil ettim. Hakem kardeşim hiç düşündün mü  bu takım buralara nasıl geldi diye? Saldırı olduysa dünya kadar emniyet görevlisi var çağır gerekeni yap.

İlimiz Hakem Komitesi artık kendini yenilemesi  gerek, ucuz işleri kovalayacak  yaşını doldurmuş abilerimizle ve bu işte sadece adım olsun ama kendim olmayayım diyen kişilerle değil genç beyinlerle bu yola devam etmeleri ve ilimiz Hakemliğini yukarıya taşıyacak Kulüplerimizle, Yöneticilerle, futbolcularla, Taban birlikleriyle, basınla ve kendileriyle barışık yöneticileri  görmek istiyoruz.
         
Her ne kadar ASKF, TÜFAD,  İl Disiplin Kurulu, Futbol Tertip Komitesi  amatör futbolumuzun kalkınması için çaba sarf etse de,  bu işin lokomotifi Gençlik spor İl Müdürlüğüdür. Tesis sorunu çözülmediği sürece ilimizde her spor branşında olduğu gibi futbolda da mesafe kaydedemeyiz .
       
İlimiz profesyonel  Futbol takımlarında  bu hafta sonu yaprak dökümü yaşanırken Süper lig temsilcimiz Elazığ spor Sivas spor deplasmanından 3-1 mağlup döndü. 3. Lig temsilcimiz Elazığ Belediye spor evinde Beylerbeyi spor ile 2-2 berabere kalarak puan kaybetti. Bal ligindeki takımlarımızdan Yurtbaşı Belediye spor Erzin deplasmanında 8-0 yenilerek düşme potasına biraz daha yaklaştı. İl Özel İdare spor haftayı bay geçirdi. Bayan Futbol liginde Hedef spor Rakibi Malatya bayan Futbol takımını 6-1 yenerek Play of şansını artırdı.
       
İlk yarı sonunda 1. Amatör kümede A gurubunda Telekom spor lider olurken 2. Sırada Fırat Üniversitesi spor yer aldı B. Gurubunda Yol spor namağlup olarak ilk yarıyı lider bitirirken Kovancılar spor 2. Sırada onu takip etti. A gurubunda Aksaray Gençlik spor ligden çekildiğinden bu gurupta küme düşme korkusu takımlar yaşamamaktadır. B gurubunda küme düşme korkusu yaşayan takımlarımız kıyasıya mücadele edeceklerdir.
             
Ara verilen 1. Amatör kümede müsabakalar kısa bir aradan sonra tekrar başlayacaktır. İlimizde ve Türkiye genelinde ilk defa uygulanacak olan Futsal ligi ASKF^'nin planlayacağı  bir tarihte başlayacaktır iki kategoride oynanması planlanan müsabakalar 17 ve 35 yaş altı olmak üzere oynanacaktır. 17 yaş gurubunda 8 takım, 35 yaş ve altı gurubunda 10 takım olarak guruplar belirlenecektir.
           
Amatörümüzde 2. Devrede tüm takımlarımıza ve Futsal ligine katılacak takımlarımıza başarılar dilerim.
                                                     
Sami TÜRKMEN



1 Yorum:

Adsız dedi ki...


Hocan Futsal liğine dışarıdan veya daha büyük yaş gurupları katılamazlarmı

Kural18.net Hakem Alışveriş Sitesi