11 Aralık 2012

ELAZIĞ: İLİMİZ SPORUNA BAKIŞ


İlimiz Futbolunun lokomotifi olan Elazığ spor kazanmaya devam ederken, tüm ili de sevince boğdu.  Bu hafta sonu oynayacağımız Gaziantep Spor maçında da  Elazığ spora başarılar diliyorum.
           
3. Lig temsilcimiz Elazığ Belediye spor Deplasmanda güçsüz rakibi Mardin spor u 5-0 gibi farklı bir skorla yenerek alt sıralardan kurtulma çabaları meyvelerini vermeye başladı.
           
Bal ligindeki takımlarımızdan İl Özel İdare spor deplasmanda Beyoğlu sporla 0-0 berabere kalarak deplasmandan puanla döndü. ve puanını 13 çıkardı.
             
Yurt başı Belediye spor kendi evinde İl Özel İdare spor stadında oynadığı Adıyaman spor maçının 85. dakikasında 6-2 mağlup durumdayken Yurt başı Belediye sporlu 17 forma numaralı Özkan Hakem
tarafından ihraç edildi. Hakemin kararına öfkelenen Özkan maçın hakemine kafa vurarak hakemin yerde bir süre baygınlık geçirmesine neden oldu. Maçın hakemi de oyunu bu dakikadan sonra tatil etti. Maçla
ilgili kararı Türkiye Amatör Futbol Disiplin Kurulu verecektir. Yurt başı Belediye spor Bal ligindeki bu durumunu en kısa zamanda gözden geçirmelidir. Gerekli önlemleri takımları ve Elazığ futbolu adına
almalıdırlar.
             
Geçtiğimiz haftalarda İlimizin köklü amatör takımlarından Aksaray Gençlik spor maddi sorunlar nedeniyle ve mali vecibelerini yerine getiremediğinden maçlara çıkamadı ve Tff. talimatnamesi gereğince bir alt kümeye düşürüldü. Tff.  nin milyonlarca lira bütçesinden amatör takımlara hiçbir katkı yapmaması bu bence Tff.  nin bir ayıbıdır. Tabi ki Aksaraylı yönetici kardeşlerimiz bizlere serzenişte bulunacaklardır. İlimizde kulüplerimize bir noktaya kadar maddi acıdan sahip çıkan kurumların başında ASKF. ve İl Özel İdare gelmektedir, ama bunlarında güçleri kanunlar çerçevesinde bir yerde bitmektedir. Amatörümüze her zaman desteğini esirgemeyen Sayın Valimiz Muammer EROL,  İl Özel İdare Genel Sekreterimiz Sayın Nazif BİLGİNOĞLU,  ASKF. Başkanımız Sayın  Şahin ŞERİFOĞULLARI,  TÜFAD. Başkanı Sayın Münir YILMAZ ve Futbol İl
Temsilcimiz Mustafa GÜR ' e teşekkür ediyoruz. Sormak lazım Elazığ Belediyesi Amatör Futbolumuzun neresinde ?
         
İlimizde hafta sonu oynanan amatör maçlarda bu hafta bizleri sevindiren, hakem hatalarının asgariye inmesiydi. Hakemler ve takımlar acısından bakarsak hakem kararları genellikle doğruydu. Yardımcı hakemlerimizin biraz daha pozisyonları iyi süzmeleri gerektiği kanaatindeyim.

A Gurubunda Telekom spor, B Gurubunda Yol spor liderliklerini sürdürürken  A gurubunda Telekom sporun takipçileri Karakoçan spor,  Fırat Ünv. Spor, Salı baba spor ve Sivrice spor oldu. A gurubun da Aksaray Gençlik spor bir alt kümeye düştüğünden küme düşme korkusu olmayacaktır.
           
B Gurubunda Yol spor namağlup unvanını  bu hafta da korudu.  Yol sporu Kovancılar spor ve deplasmanda galip gelen DSİ spor takip etti. Küme düşmesinin devam ettiği bu gurupta Akça kiraz spor, Baskil Şafak spor ve Maliye spor küme düşme korkusu yaşayan takımlar oldu.
           
Kendisinin her zaman Beyefendiliğine ve samimiyetine inandığım Gençlik spor İl Müdürümüz Sayın Sedat ACAR dan  tek ricamız Amatör sahaya biraz ilgi.
                                               
Sami TÜRKMEN





0 Yorum:

Kural18.net Hakem Alışveriş Sitesi