9 Ekim 2012

ELAZIĞ: Amatör Futbolumuz Başlarken


2012-2013 1. Amatör küme futbol müsabakaları 06.10.2012 Cumartesi günü ASKF'nin düzenlemiş olduğu açılış töreniyle başladı.

Sade bir törenle başlayan amatörümüz yine basının ilgi odağından uzaktaydı.
         
ASKF Genel Başkanı Sayın Şahin ŞERİFOĞULLARI'nın açılış konuşmasıyla başlayan tören,  Hakem ve takımlara çiçek verilmesiyle devam etti. Taban birliklerinden TÜFAD. da takımlara başarılı bir sezon geçirmesi dileğinde bulundu.
         
Atatürk Stadı sentetik sahada değişen bir şey yoktu, sadece Tribüne döşenen koltuklar göze çarptı.
         
Sezonun İlk müsabakalarında ilimiz amatör futbolunda takımların genelde oynadıkları futbol vasatı geçmemesine rağmen takımlarımızın bu sezon daha derli toplu oldukları görüldü. Yönetici bazında takımlarımızın eksikleri göz önüne serildi. Yedek kulübelerinde Antrenörden çok Yönetici kartıyla antrenörlük yapan yöneticiler  yöneticilik mi yaptı antrenörlük mü yaptı,  anlayamadık. iki hafta süre verilen Teknik sorumlu bulma izinlerini bu hafta değerlendirmeleri lazım.
         
Hakemlerimize gelince; izlediğimiz müsabakalarda yönetimleriyle vasatın üstüne çıkamadılar. Pozisyonları uzaktan seyredip haksız penaltılarla takımları mağlup ettiler. Sarı kartlar havada uçuşurken  izleyenler  futboldan çok düdük sesi dinlediler. Bir maç önce yardımcı hakem olarak görev yapan hakem kardeşimiz bir maç sonra orta hakem olarak görev yapması ne kadar uygun olur takdir sizindir.
         
Amatör seyirciye bakarsak mahalle takımlarının seyircisi vardı.  Az da olsalar takımlarını desteklemek için gelmişti.  Ama arzu edilen seyirci yoktu. Seyircilerden tabi ki isteğimiz küfürsüz hakaretten uzak tezahüratlar yapmaları.
       
Bal liginde mücadele eden takımlar yüzümüzü güldürürken Elazığ Belediye spor sevenlerini üzmeye devam etti. İl Özel İdare spor deplasmanda Elbistan Belediye spor' u 1-0  yenerek puan cetvelinde 6.Sıraya yükseldi. Yurt başı Belediye spor kendi evinde 1-0 yenik duruma düşmesine rağmen rakibi Beyoğlu spor' u 4-1 farklı yenerek puan cetvelinde 9. Sıraya yükselerek haftayı karlı kapatan takımlarımız oldu.
       
Amatörümüz  tatsız  tuzsuz  başlarken temennimiz  ileriki haftalar daha iyi olması dileğiyle.

Sami TÜRKMEN
























0 Yorum:

Kural18.net Hakem Alışveriş Sitesi