15 Ekim 2012

ELAZIĞ Futbolunda Bu Hafta



Konumuz ve dalımız her ne kadar amatör futbol olsa da ilimiz futbolu hem profesyonel, hem de amatör futbolda kan kaybetti. Spor Toto 3. Lig de mücadele veren Elazığ Belediye spor kendi evinde 2-0 mağlup olurken yeni hocası da pek bir şeyleri değiştirmiş görünmedi.

Bir amatör futbol sevdalısı olarak ve bir Elazığlı olarak birkaç cümle yazmadan geçemeyeceğim: Kimse bu yazdıklarımı Tüfad’a mal etmesin. Elazığ Belediye spor' un yöneticilerine sormak lazım acaba Elazığ’da Teknik Direktör yok mu idi de dışardan tercihinizi kullandınız diye. Gelen Teknik Direktör de bu memleketin insanı ama beni bir Elazığlı olarak bu karar üzmüştür. Bülent GÜLLÜ hocama da hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum.

Bal liginde mücadele eden İl Özel İdare spor Adıyaman Belediye spor ile kendi evinde 1-1 berabere kalırken oynadığı futbol izleyenleri tatmin etmedi. Hafta içinde bir çok futbolcusunun yatak döşek gripten yatmaları sahaya da yansıdı. Kaybedilen iki puanın ileriki haftalarda telafi edileceği kanaatindeyim.

Yurt başı Belediye spor deplasmanda oynadığı Kilis Belediye spor' a 2-0 yenilerek puan cetvelindeki yerini zora sokmaya devam etti.

İlimiz amatör futbolunda bu hafta da oynanan futbol göz doldurmadı. İlimiz amatöründe hazır olarak Yol spor görünürken genç ve yetenekli futbolculardan kurulu kadrosuyla göz doldurdu. İlimiz amatöründe takımların daha çok gençlere yönelmesi tabi ki bizleri sevindiren olgulardan biriydi.

Bu hafta oynadığı futbolla ve gençlerden kurulu kadrosuyla Telekom spor da göz doldururken Bal ligine verdiği futbolcularının yerini yetenekli futbolculardan doldurduğu görüldü. Tatbiki tek isteğimiz Türk Telekom’un takımlarına her konuda sahip çıkmalarıdır.

DSİ spor gençlerle tecrübeli futbolcuları kaynaştırarak kurdukları takımları istenilen düzeyde futbol oynayamazken ileriki haftalarda daha iyi yerlere geleceklerinin ümidini verdi. Ama ne acıdır ki bir yöneticinin dışında takıma sahip çıkacak ne bir idareci ne de bir taraftarı vardı. DSİ spor u bu hallere düşürenler vicdanları varsa biraz ellerini vicdanlarına koyarlar her hal de;

Müessese takımlarından sayılan Maliye spor ve Şeker spor yine birkaç idarecinin sırtından kör topal yürürken Sayın Defterdarımızın ve yetkili Müdürlerin takımlarına el atmalarının zamanı geldiğini ve geçtiğinin farkında olurlar inşallah.

Fırat Üniversitesi spor' a baktığımızda, son yıllarda olduğu gibi gene vefakar birkaç Hocamızın ve İdarecinin omuzlarında yürürken Üniversitenin gerekli kurumları vurdum duymazlıklarına devam ediyor.

İlçe takımlarımıza gelirsek Kovancılar spor cezalı futbolcularının ve Bal ligine verdikleri futbolcularının eksikliklerini yaşarken zaman zaman göze hoş gelen futbol sergiledi ancak kaleci problemini en kısa zamanda çözmeleri gerekir.

Keban Tek spor, Karakoçan spor, Baskil Şafak spor, Akçakiraz spor Palu spor ve Sivrice spor kendi ilçelerinin yetiştirdiği futbolcularla mücadele ederken, ligimize renk katmaya devam ediyorlar.

Mahalle Takımlarımız diye tabir ettiğimiz takımlarımızdan Salıbaba Gençlik spor bu sene kurduğu kadrosuyla göz doldururken biraz daha sinirlerine hakim olurlarsa sahaya daha olumlu futbol ve centilmenlik sunacaklardır.

Sürsürü spor idarecilerinin bu yıl ciddi manada takımlarına sahip çıkmaları takımlarına da yansırken aldıkları iki galibiyetle de mahallelerini sevindirmiş oldular.

Aksaray Gençlik spor geçtiğimiz yıllara göre gücünden çok şey kaybetmiş bir görüntü çizerken oynadıkları futbolla göz doldurmadılar.


Hakemlerimize gelince bu haftada yönetimleriyle vasatın üstüne çıkamadılar tutarsız kararlar, abartılı bir yönetim şekli çalınan gereksiz düdükler oynanan futbollu da etkilerken izleyenlerin de tepkisine neden oldu. Bir hafta önce verdiği kararlarla maçın sonucuna etki eden hakemin bu haftada ödüllendirilerek maç verilmesi ne kadar doğru bilemiyorum ama takdirini de Hakem kurulunun insafiyetine bırakıyorum. Şunun bilinmesini istiyoruz ki bizim hakemlerimizi cezalandırın veya silin atın diye bir fikrimiz veya zikrimiz yok. Ama ödüllendirmenin yanında cezalandırma mekanizmasının işlemesinden ve adaletten yana olduğumuzu da Sayın Kurulumuza bildirmeyi bir borç biliyoruz. Fazla not vermekle veya mavi boncuk dağıtmayla bu kardeşlerimize iyilikten çok kötülük yapıldığının bilincindelerdir diye düşünüyorum gözlemci kardeşlerimizin.

Kovancılar spor DSİ spor müsabakasında sakatlanarak hastaneye kaldırılan futbolcu kardeşimiz Fatih DURMUŞ' ada geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.

Sami TÜRKMEN
DOĞRUSU









0 Yorum:

Kural18.net Hakem Alışveriş Sitesi