9 Ağustos 2012

ELAZIĞ: Amatörümüzde Kara Kara Düşünürken


2012-2013 Amatör futbol sezonunun başlamasına az bir zaman kaldı. Bu yıl TFF. erken davranarak Amatör Futbol Talimatnamesinin kitapçığını bile çıkardı. TFF talimatları çıkarmasına çıkardı ama İlimiz amatöründe şu güne kadar yaprak kımıldamadı.
         
Bal ligine gidecek takımlarımıza baktığımız zaman hala bir faaliyet göremiyoruz amatör takımlarımızın özellikle mahalle takımları diye tabir ettiğimiz takımlarımızın durumu içler acısı. Maddi sorunların ön planda olduğu takımlarımız kara kara düşünürken, herkes ümidini ASKF.'ye bağlamış. Hiç kimse sormuyor Elazığ Belediyesi sizler ilin sporu için ne yaparsınız yıllarca Elazığ Amatörüne Beş kuruş yardımı dokunmayan Elazığ Belediyesi artık bu ilde de amatör takımlar var diye düşünmeli;  Biraz Çevresindeki Belediyelere bakıp Örneğin Bingöl, Adana, Diyarbakır Malatya Vs. gibi illerin amatör takımlara ve amatör futbola  katkıları ne diye araştırmalı ve gerekeni yapmalı diye düşünüyorum.
       
Tabi ki Elazığ Belediye spor 3. Profesyonel ligde bizim gururumuz  gereken her türlü desteği vermemiz ilimiz amatör futbolu için gerekli. Hele amatör futbolcularımızın profesyonel hayata geçişlerinde en önemli unsur olarak görmeleri ve çaba sarf etmeleri gerekmektedir. Elazığ Belediye spor' da dışarıya açılmaktan çok Memleket çocuklarına güvenip transfer politikasını ona göre ayarlamalı ve bu çerçevede yürütmelidir.
       
Özel İdare İl Meclisinden 2011-2012 sezonunda amatör takımlarımıza yapılan yardım hala ulaşamadı 200 bin Tl.  nin akıbeti hala muamma İlçelere takımlara gönderilen  paralar Kaymakamlık makamının inisiyatifi ne bırakılmış sayın Kaymakamlarda bu paraları başka fonlarda harcamışlar bu mu amatör ruh biz bizi kandırmayalım beyler.  Merkezdeki takımlar daha paradan vaz geçti bari malzeme alın diye yakınmaya başladılar hadi hayırlısı 2012-2013 sezonuna  Sayın İl Meclis üyeleri inşallah İlimiz amatörüne bu yıl biraz sıcak bakarsınız bu gençleri pis alışkanlıklardan kurtarmaya çalışan yöneticilere sizlerde destek olursunuz.
       
Klasik laf bu memleketten futbolcu niye çıkmaz söyleminden vaz geçip taşın altına herkesin elini koymasının zamanı geldi de çoktan geçiyor.
       
Her zaman çalışkanlığına ve sözüne güvendiğimiz  G.H.İ Müdürümüz  Sayın Sedat ACAR  bana 2012-2013 Amatör futbol sezonunda amatör sentetik çim sahanın, soyunma odalarının, tuvaletlerin, hakem ve görevli odalarının , tribünün yeniden yapılandırılacağına söz vermişti ama şu güne kadar stat' da  bir faaliyet göremedik.
       
Akıl vermek haddimize değil ama Atatürk stadından sökülen işe yarar parçalar, koltuklar, Yedek kulübeleri, skor bört ve tribün demirleri amatör çim sahada değerlendirilebilir diye düşünüyorum.
       
Amatör Takımların Kulüp yöneticilerinde bir çift sözüm var sizlerde her şeyi ASKF. den beklemeyin İlimizin mülki amirlerine sizlerde dertlerinizi ve sorunlarınızı anlatın, Bazı Kurumlarda yapıldığı gibi üyelerin paralarıyla gezip tozmadan vaz geçip, Yıllarca köhneleşmiş dar düşüncelerle ve yanındaki birkaç yalakayla  Başkan olayımda ne olursa olsun zihniyetini de bırakıp amatör futbol takımlarınıza gereken ihtimamı gösterin.  İlimiz amatörü ancak o zaman İleriyi gören Çevresine kindar olmayan Başkan ve yöneticilerle gelişir.  Sevgi ve hoş görünün olduğu her ortamda başarıda kendiliğinden gelir.
     
2012-2013 Amatör futbol sezonunun tüm takımlara hayırlar getirmesi dileğiyle.

Sami TÜRKMEN

2 Yorum:

amatör sevdalıları dedi ki...

Sedat acar şimdiye kadar neyi yaptıki amatör sahayıda yapsın hep yalan hep yalan artık güvenirliliğini kaybetti bidaha oralara çalışkan il müdürü diye yazmayın tembel müdür diye yazın ilin sporunun katilidir sedat acar nerde tedaşın sahası nerde tesisler hep yalan ve oyalamalar lütfen bırak git sedat acar artık senin gibi burokratlar görmek istemiyoruz

Adsız dedi ki...

amatör takımlar hiç seçme bile yapmıyor ,,yetenekli gençler sokak köşelerinde sürünüyor neden seçmeler yokk ???

Kural18.net Hakem Alışveriş Sitesi