2 Mayıs 2012

ELAZIĞ: 1.Amatör Kümede Sezon Biterken



Elazığ 1. Amatör küme  2011-2012 futbol sezonu oynanan Play - off müsabakalarının bitimiyle tamamlanmış oldu.
       
Müsabakalar sonucunda İlimizi Bal liginde İl Özel İdare spor ve Yurtbaşı Belediye spor temsil etmeye hak kazanırken statüleri de TFF’den tasdik olunarak tescillenmiş oldu.
       
2011 - 2012 futbol sezonu futbol acısından pekte iç acıcı geçmedi oynanan futbol amatör izleyicilerini pekte tatmin etmezken, sevindirici olan fazla bir olayın yaşanmaması oldu.
       
Yılın sürpriz takımı Yurtbaşı Belediye spor olurken, Amatör futbolda yıllarca şampiyonluk yaşamış  DSİ spor' un zorda olsa küme düşmeden kurtulması oldu.
       
2011 - 2012 futbol sezonunda TFF nin akıl almaz kararıyla Play - off müsabakalarında sahaya çıkmayan takımların cezasız kalmaları oldu.
       
TFF ye sormak lazım peki klasman gurubunda  sahaya çıkmayan takımların ne suçu vardı küme düşürdünüz diye ?
       
ASKF, TÜFAD. Amatör futbolumuza katkılarını esirgemezken, hakem hataları maçlara genellikle damgasını vurdu. Hakem kararları genelde maçları çağrından çıkarırken, Gözlemciler, gördüklerini ve duyduklarını raporlara tam olarak dökmede biraz esnek davrandılar. Bu da olaya karışan veya teşvik edenleri memnun ederken haksız ceza
alanlardı da  üzmüş oldu.
     
Gençlik Geliştirme İl Müdürlüğü tesislerin iyileştirilmesi yönünde amatör futbolumuza verdiği itmamda sınıfta kalırken soyunma odaları, tribün, hakem odaları, görevli odaları  ve personel yetersizliği içler acısıydı.
       
Sevindirici olan ise koca Elazığ’da bir tane olan sentetik çim sahanın ışıklandırılması ve kenar betonunun yumuşak bir maddeyle kaplanması oldu.
       
Sayın Müdürümüz Sedat ACAR inşallah verdiği sözleri yerine getirir ve 2012-2013 Amatör futbol sezonumuza bu eksiklerden kurtulmuş olarak çıkarız.
       
ASKF ve İl Özel İdaresinin ortak çabalarıyla yapılan İl Özel İdare spor kompleksi bizleri sevdirirken bu tesislerin tez zamanda amatör takımlarımıza da açılmasını temenni ediyoruz.
       
Yapımı süren Fırat Üniversitesi sentetik çim sahanında gene ASKF, İl Özel İdare, Karayolları ve Fırat Üniversitesi iş birliğiyle tamamlanmaya çalışılması amatör severleri ümitlendirirken emeği geçenleri kutluyoruz.
       
Abdullah paşa yolunda tek sahası olarak bilinen alanın Gençlik Geliştirme İl Müdürlüğüne devredilmesinin üstünden 2 yıl geçmesine rağmen hala bir çivi çakılmaması, ne acıdır diye düşünmekten kendimi alamıyorum.
       
ASKF, ve Futbol İl Temsilciliği maçların oynanması için büyük caba ve özveri sağlarken  müsabakaların zamanında oynanıp bitirilmesi için büyük caba sarf ettiler.
       
Saha Komiserliği maçlarda aksaklık yaşanmaması için ellerinden gelen çabayı sarf ederken.  Saha görevlileri de kısıtlı imkanlarına rağmen  maçların oynanması için caba sarf ettiler.
       
2011 - 2012 Futbol sezonu1. Amatör kümede böyle biterken Bal Liginde İlimizi temsil edecek takımlara başarılar diler. Küme düşen takımlarımıza da geçmiş olsun dileklerimi iletirken, amatör futbolumuza emeği gecen herkese teşekkür ediyorum.
                                                             
Sami TÜRKMEN



5 Yorum:

amatör futbolcu dedi ki...

emeği sami hocama teşekkür ediyoruz amatöre verdiği her türlü katkıdan dolayı amatör futbolcu olarak yaptığı seçimden dolayıda kendisini kutluyorum

Adsız dedi ki...

Haha yılın hakemine bak atakan aksu,gülerim buna il özel idareyi şampiyon yaptı,yılın hakemi yaptınız,il özel idarenin şaibelerle askfyle birlikte yaptıklarıyla şampiyon olmasına yorum yapmıyosunda hala ligden çekilen takımlarla uğraşıyorsun ve futboldan anlamıyorsun sami hoca...

Adsız dedi ki...

YAV ALLAH RIZASI İÇİN BÜTÜN ELAZIĞ KAMUOYUNU BU YAPILAN HAKSIZLIKLAR KARŞISINDA DUYARLI OLMAYA DAVET EDİYORUM. BELKİ HABERİNİZ YOK AMA SÖYLEYEYİM 500 MİLYAR PARA ELAZIĞ AMATÖRÜNE GELDİ VE BU PARANINI TAMAMI ÖZEL İDARE SPOR İÇİN HARCANDI DUYURULUR.

Adsız dedi ki...

özel idareye saha ve kapalı salon yaptılar amatör takımlara vermiler ama beden eğitimi kurslarına parayla kiraya verip öazı idare spor a para kazandıriler ASKF uyuyor heralde takımlara vedirmezken özel idare para kazani oradan Sayın ŞERİFOĞULLARI size duyurulur parayıda ASKF getirmişti hani ticaretede özel idare başlamış

Adsız dedi ki...

amatörden miğdem bulanıyor artık en fazla 3.lige çıkarlar sonra gelip dışarının futbolcuları para yiyip gider...

Kural18.net Hakem Alışveriş Sitesi