17 Nisan 2012

ELAZIĞ: Sahaya Çıkmama Moda Oldu



Elazığ 1. Amatör küme  Play- off  müsabakalarının 9. haftası oynandı. Sadece bir maçın oynandığı Play – off müsabakalarında Kovancılar spor ile İl Özel İdare spor karşılaştı. 5-3 İl Özel İdare Spor' un üstünlüğüyle biten maçta  her iki takım da centilmence oynayarak son hafta maçlarına bir hafta kala maçlarını tamamladılar.
         
Play -off müsabakalarında sahaya çıkmama Maliye spor ile başladı.  Fırat Üniversitesi spor ile devam etti en sonda Hicret Gençlik spor bu modaya uydu. Önümüzdeki hafta sonu sahaya çıkmayan takımlarla mücadele edecek olan ilk üç sıradaki takımlar şimdiden 3 puan almış durumdalar.
         
Bu yıl ne hikmetse Play - off 'a kalmak için kıyasıya mücadele eden takımlar Play - off 'a kaldıktan sonra maçlara çıkmamayı bir kar saymaya başladılar. Sormak lazım ey idareciler maçlara çıkmayacaksanız niye play - off 'a kaldınız belki sizlerden daha hevesli ve ciddi takımlar vardı, o gençlere niye mani oldunuz. Takımların maçlara çıkmamasının en büyük nedeni Play – off müsabakalarında küme düşmeme statüsünün bu yıl Tff tarafından kaldırılması oldu. Klasman gurubunda mücadele edip küme düşen takımların ne suçu var diye düşünmekten kendimi alamadım. Tek suçları çıkıp dürüstçe mücadele etmelerimi bu takımlarımızın? Tff’deki beyler bu kararları alırken acaba düşünmediniz mi; içler acısı olan amatörümüzün halini?
           
Play - off maçlarında takımların iddiaları kaybolunca maça çıkmama adet oldu. Düşünmemiz lazım, bir takıma çıkıp galip veya farklı mağlup olacaksın rakibine, maça çıkmayarak 3-0 mağlup olacaksın belki de gol averajıyla farklı yenildiğin takım şampiyon olacak sen de sevineceksin yok beyler böyle adaletsizlik.
           
Geçtiğimiz yıl 4 takımımızı vicdani kararlarıyla şike yapmış diye düşüren Tff, acaba bu yıl aldığı bu kararla gizli şike yapmış olmadı mı.?
           

İlimizi Play - off müsabakalarında temsil edecek takımlar bir hafta öncesinde zaten belli olmuştu. Lider olarak gurubu tamamlamak maçında İl Özel İdare spor 3-0 geriye düşmesine rağmen attığı 5 golle maçı kazanırken lider olarak girdiği Play- off maçlarının sonunda da lider olarak 1. Amatör küme maçlarını namağlup olarak kapadı.
             
Play - off müsabakaların da 17 gol ile gol kralı olan İl  Özel İdare spor' lu Emre attığı gollerle de göz doldurdu.
             
2011-2012 1. Amatör küme futbol sezonu hem futbol olarak hem de kalite olarak  çok düşük geçti, zevkten uzak bir sezon yaşayan ilimiz amatörü inşallah iki takımın bal ligine gitmesinden dolayı  ileriki yıllarda daha çekişmeli ve zevkli futbola sahne olur arzusuyla.
             
Bal Liginde İlimizi temsil edecek İl Özel İdare spor ve Yurt başı Belediye spor' a katılacağı ligde başarılar dilerim.

Sami TÜRKMEN





6 Yorum:

Adsız dedi ki...

Her seferinde onurlu mücadele nutukları atan o kulüpler, başka takımlar yapılan haksızlıklarda sahadan çekilince eleştiren o kulüpler, lafa söze gelince mangalda kül bırakmayan o külüpler neden şimdi yoklar sesleri neden çıkmıyor herkes biliyor. Elezığ Amatörünü bu hale getiren basiretsiz o külüp yöneticilerine, amatör ruhu taşımayan futbolcularına, art niyetli hakemler ve yöneticilerine ve amatör ruhu taşımayan herkese teşekür ederiz!!!!!!!!!!!!!!!!

Adsız dedi ki...

Sami bey, kusura bakmayın; moda falan diye birşey yok. Varolan tek şey Elazığ amatörü katledildi linç edildi siz sahaya çıkmamadan bahsediyorsunuz. Sahaya niye çıkayım. Bir taraftan kurumlar para dağıtıp Elazığ'ın çocuğunu terbiyesizleştirecek diğer taraftan sen bunlarla rekabet edeceksin hangi oyuncuyu sahaya çıkartacaksın? bunu duyan bilen oyuncu para almazsam ben çıkmamam diyor neyi kimi çıkartacaksın asıl bunları yazın Sami bey kimse kusura bakmasın hastalık belli başka yerlerde aramanın lüzumu yok. Yazacaksanız bunları yazın yok modaymış yok bilmem ne konuları işleyip asıl sorunu örtbas etmeyelim lütfen . Saygılarımla...

Adsız dedi ki...

Bu güne kadar yazdıklarını doyasıya okuyordum ama bu dakkadan sonra futboldan bi gram anlamadığını farkettim..Önceki yorumlarda il özel idare ile yurtbaşının nasıl şampiyon oldugunu söylemiştim.tabi işine gelmez bunları söylemek,niye söyleyesin il özel idare yöneticileriyle yüz göz olasın. her zaman burda kendinizi düşünürsünüz ona buna sallarsınız,ama godaman insanları eleştirmek işinize gelmez.Bırakın artık bu işi sami hocam gidin veteranlar ligini felan takip edin,bitirdiler elazıg amatörümüzü sende elini çek artık...

Adsız dedi ki...

Güzelim Elazığ'ın güzel insanlarını da bozdu bu amatör ligi. Gerçekten Şahin başkanla amatörümüz güzel bir sayfa açmıştı ama yine ne yapıp edip aynı insanlar amatörümüzü istedikleri şekilde yönlendirip bu iyi niyetli insanlara bile vazifesini yaptırtmadılar. Elazığ amatörüne saha yapılıyor denilip kandırılıyoruz sonra bu saha bir takımın tesisi haline getiriliyor yazık gerçekten yazık. Diğer takımlar nerenin takımları acaba. Amatör oyuncuyu yidirir, giydirirsin ama bunlara birde para verirsen kusura bakma bunun adı amatör filan değil. velhasılı kelam geçen sene şike yapıp kümeye düşenler bugün ball ligine gidiyorlar nasıl oluyor bu anlam vermek imkansız. Sami abi birde bunlara değinirsen iyi olur. Yoksa herkes bu işten soğumuş durumda Elazığ amatörünü zor günler bekliyor.

Adsız dedi ki...

Vah vah Elazığ amatörün haline; geçen sene şikeden kümeye düşürülen takımın: oyuncuları, hocaları bal liginde bu nasıl oluyor acaba. İşte Elazığ amtörü işte varolan durum yoruma ne hacet. Asıl 5 bilinmeyenli denklem burada çözene aşk olsun.

Adsız dedi ki...

.Bir şike dolu şahibeli takımın klüp satın almasıyla onun bunun parasından aldıklarıyla heryere parasını savurmasıyla tesis açılırken herkesin yararlanılacagını söylerken kimseye tesisi vermeyenlerle hipodroma aktarılan parayla lige katılanla ve sonunda dogal olarak şampiyon olan takımlar belli oldu.Allah yollarını açık etsin derdim ama Allah şu yptıklarınızdan sonra yolunuzu açık eder mi bilmem ama yediginiz paranın, haddi hesabı olmayan parayı savurdugunuz için bu dünya değilde diğer dünya'da hesap sormaya gelince ne yapacaksınız çok merak ediyorum,
Ha bide ödül verir gibi askf ligi geç başlattı ki cezalı topçular daha dogrusu il özel idare play offa tam kadro çıksın diye,ertelenmeyecek haftada maçları ertelediler,sürekli hafta içine maç verdiler (tabi il özel idarede öğrenci yok),hakem kurulu hakem atamasını kafasına göre yaptı il özel idaredeki oyuncuların kankası olan atakan aksuyu nedense sürekli il özel idare maçına verdiler.neyse il özel idare gittide kurtuldu Elazığ amatörü.. en azından seneye bal ligine çıkacak takım askfnin, hakem kurulunun desteğini almadan kendi imkanlarıyla çıkacak..

Kural18.net Hakem Alışveriş Sitesi