27 Haziran 2012

ELAZIĞ: Amatörümüzde Tevazu, Saygı ve Sevgi



Sanırım en kolay şey;  Emek harcanmış üzerinde bir çok insanın emeği ve payı olan başarıyı tek başına yapmışsın gibi sahiplenmek duygusu.

İlimiz amatöründe böyle olayları,  amatör futbolun oynandığı sahayı hiç görmeden veya birkaç defa geçerken uğradım misali gelenler ne hikmetse sezon sonunda başarılı olan takım veya takımların başarılarını sahiplenmeye pek hevesli görünürler.  Ama ne acıdır ki bir sezon boyu İlin amatör futbolunu gündemde tutayım diyen insanlar  geriye atılır, hatta hatırlanmazlar bile, niye mi zaten her gün ordalar sorunları, güzellikleri, Kurumları ve Şahısların başarılarını yazan onlar zaten bu insanları onura etmeye de gerek yok diye düşünülür.  Buna ister ego deyin ister takımdaşlık olgusunun daha ilimiz amatöründe oturmaması deyin. Sanırım ki Elazığlılar olarak en ciddi eksiklerimizden biri de bu. Başarılar paylaşmakla büyür ve yücelir. Tabi ki  tevazu içerisinde.      

U-14 Liginde şampiyon olan İl Özel İdare spor başarılarını gurup müsabakalarında da göstererek Türkiye Finallerinde 3. Olarak bizleri gururlandırdılar. Sayın İl Genel Sekreterimiz Nafiz BİLGİNOĞLU olmak üzere Kulüp Başkanı, Yönetim kurulu, Teknik Heyeti ve Futbolcu kardeşlerimi canı gönülden kutluyorum.  Kurum olarak verilen yemeğe davet edilmemiz bizleri hem sevindirdi hem de gururlandırdı. Takımdaşlık ruhunda bir katkımız olduysa ne mutlu bize. Beni en fazla sevindiren  İl özel İdare spor' un en tepesindeki insandan en sonundaki  insana kadar başarıyı sahiplenmesi oldu. İnşallah bu İlimiz amatörüne de bir örnek olur.  Teknik heyetin Futbolcuların Yönetim Kurulu tarafından birer çeyrek altınla ve sayın valimizin 200 Tl ödülle ödüllendirilmeleri de ayrı bir güzellikti. Nice başarılara.
     
İlimiz 2. Amatör kümede 2011-2012 sezonu sona erdi. Şampiyon olan Yol spor, Sürsürü spor ve Doğan Gün Gençlik spor  alın terleri kurumadan ASKF. tarafından yapılan kupa töreniyle kupalarını aldılar.

İlimiz amatör futbolunda 2011-2012 futbol sezonu da böylece bitmiş oldu. Şampiyon olan takımlara  ve tüm takımlarımıza yeni sezonda başarılar dilerim.
   
Her zaman Beyefendilikleriyle ve misafirperverlikleriyle tanıdığımız Maden İlçemizin Amatör takımının son dakikalarda hakemin verdiği karara itiraz ederek hakeme vurmaları hem Maden spor' a hem de futbolcularına yakışmadı. Teknik sorumlu Sayın Murat YORULMAZ hocama olaylar sırasında takımına sahip çıkıp olayların yatışmasında büyük gayret göstererek  bir antrenöre yakışanı yaptı. Kendisine teşekkür ediyorum.
   
2011-2012 Futbol sezonunun bütün kategorilerde sorunsuz sona ermesinde en büyük pay ASKF. ve Futbol İl Temsilciliğinin olduğuna inanıyorum. Kendilerini ve yönetimlerini kutluyorum.
   
2011-2012 Futbol sezonunun bitmesiyle  sentetik çim sahanın, türbinin, soyunma odalarının, skor bordun takılması,  sahanın halısın baştan sona gözden geçirileceği umudunu taşırken. Fırat Tek sahasının da bir an önce İlimiz amatör futbolunun hizmetine açılacağına inanıyor.  Sayın Gençlik Spor İl Müdürümüz Sedat ACAR' ın sözlerinin bizler için senet olduğu inancındayız. 2012-2013 Futbol sezonu Elazığ amatörüne yakışır Elazığlılara yakışır bir tesisi görmek umuduyla.
     
Yeni başarılara imza atma ve empati ile sizleri  bekleriz. Tevazu, saygı ve sevgi  ile......


Sami TÜRKMEN

1 Yorum:

amatörün hali dedi ki...

tevazu sevgi saygı demişsin ama amatörümüzde sadece İl Özel idare spor a var dediğin hocam tesisi yaptılar onlara verdiler şimdi ticaret yapiler adıda amatörümüze yaptılar versinler bizde idman yapalım istediğimizde bir sürü yalan dinlyoruz Genel sekreter bile bze doğruları sölemi sevgi saygı bunu n neresinde beyler

Kural18.net Hakem Alışveriş Sitesi