10 Ekim 2010

TFF: Bölgesel Amatör Lig Başlıyor

Türkiye Futbol Federasyonu'nca bu sezon ilk kez yapılan Bölgesel Amatör Ligi'nde 2010-2011 sezonu başlıyor.

TFF 1.Başkanvekili Lutfi Arıboğan, 11 Ekim Pazar günü saat 15.00'da Vefa Stadı'nda oynanacak F.Karagümrük-Maltepespor maçının açılışına katılarak Bölgesel Amatör Lig'in ilk sezonunu başlatmış olacak.

Toplam 143 takımın 12 grupta mücadele edeceği BAL'da, 2 grup 10 takım, 1 grup 11 takım, 6 grup 12 takım, 2 grup 13 takım ve 1 grup da 14 takımdan oluşuyor.

Bölgesel Amatör Lig'in gelecek için çok önemli bir adım teşkil ettiğini belirten Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener şunları söyledi: "Bu hafta sonu başlayacak olan Bölgesel Amatör Lig yepyeni bir heyecan getirecek. Bölgesel, kriterli ve deplasmanlı en üst amatör lig haline dönüştürülen ve 78 ilimizden kulübün bulunması ile gerçek bir heyecan fırtınasına dönüşecek. 5 milyon lira bütçesi olan Bölgesel Amatör Lig'in ve organizasyonların en önemli amacı; ülkemizin her bölgesinde daha fazla kişinin futbola katılmasını sağlamak. 2 yıl önce 200 binlerde devraldığımız lisanslı futbolcu sayısını yüzde 100 artışla 466 bine çıkarmanın gururunu yaşıyoruz.

Göreve geldiğimiz 2008'den bu yana amatör futbola, çok önemli miktarlarda kaynak aktarımı devam ediyoruz. TFF olarak artan gelirlerin ciddi bir kısmını da amatör futbola ayırıyoruz. Çünkü amatör futbol, ülkemizin en popüler spor dalı olan futbolun ana damarlarından biri. Ve ülkemizdeki futbol sevgisinin artmasında, futbolun yaygınlaşmasında yadsınamaz katkıları bulunmakta."

Fikstür için tıklayınız...

0 Yorum:

Kural18.net Hakem Alışveriş Sitesi