2 Haziran 2010

SİVAS: Bu Şampiyonluk Çok Şeyler Öğretti

4 Eylül Belediyespor’un şampiyon olarak 3.lige çıkması, bizim bazı gerçekleri de net biçimde görmemizi sağladı.

Neydi o gerçekler?
Birincisi, amatör süper ligde bir takım sezona gerçekten 3.lig hedefiyle başlayacaksa, amatörün üzerinde bir takım kurması gerekir.

İkincisi,hedefi olan takıma herkesin destek olması şart!

4 Eylül Belediyespor’un başarısında  bu iki unsurun fazlasıyla olduğunu görüyoruz. Belediye gerçekten amatörün çok üzerinde bir takım kurarak lige başladı. Gerek lig maçlarında, gerekse oynadığı hazırlık maçlarında bunu açıkça gösterdi.. Amatör üstü takımın kurulmasında, diğer kulüplerinde katkısı fazla oldu. Örneğin,  İl Özel idarespor 3 önemli futbolcusunu ve birde yardımcı hocasını hiçbir ücret talep etmeden verdi. DSİ, Telekom ve Sağlıkspor’da birer futbolcusunu karşılıksız verdi. Tabi bu işbirliğinde Başkan Ahmet Polat ve antrenör Fethi Ayın’ın katkıları da göz ardı edilemez.

ASKF Genel başkanı Orhan Demirok ve Futbol İl Temsilcisi Hayrettin Yıldız’a yıllar öncesinden,hem de defalarca  “ Gelin,hepimizin destek olalım ve Sivas’tan bir amatör takımı 3.lige çıkaralım. Güçler bir yerde birleşsin, o zaman başarılı oluruz” dediğini çok iyi hatırlıyorum.

Bu birlikteliği bugün Belediye için yaptık, yarın başka bir amatör takımımız için yapmalıyız.

Gerçektende Sivas’ta un var,yağ var,şeker var,iş sadece helva yapmaya kalıyordu, çok şükür onuda yapmayı başardık.
Şimdiden Belediyespor’un 3.ligdeki hedefi konuşulup tartışılmaya başlandı. Ben bir konunun altını açıkça çizmek istiyorum.. 4 Eylül Belediyespor “ Hedefimiz 2.lig” demekten korkmamalı. Zaten elinde 3.ligde zirveye  oynayacak kapasitede bir kadro var. Yapılacak birkaç iyi takviyeyle bu takım çok rahat 2.lige çıkar. Sonra, 2.lig B kategorisini gözümüzde fazla büyütmeyede gerek yok. Hangi takımların bu ligde yer aldığını da görüyoruz. Zaten, üst lige çıktıkça gelirlerde o oranda artıyor. Dolayısıyla hedef koymaktan, bir üst lige çıkmaktan korkmamalı.

Haber: Abdullah YİĞİT

0 Yorum:

Kural18.net Hakem Alışveriş Sitesi