3 Haziran 2010

ERZİNCAN: Refahiyesporda Nijerya Rüzgarı

Erzincan  Birinci Amatör Küme  ekiplerinden Refahiyespor,tarihinde ilk kez yabancı sporcu aldı.

Erzincan  Birinci Amatör Küme  ekiplerinden Refahiyespor, 2010 - 2011 sezonunda eski kadrosunu koruyan Refahiyespor yeni sezonda takımına Nijerya 1. ve 2. Liginde oynayan orta saha oyuncusu  Ebere  Timothy  Sunday ile forvet oyuncusu Daramula Wale' yi transfer ederek takımını güçlendirmiş olup kriterli lige katılmak için çalışmalarını sürdürmektedir.

Refahiyespor'da bu sezon mutlaka forma giymek istediklerini ifade eden Ebere  Timothy  Sunday  ile , Daramula Wale'  ''Para bizim  için hiç önemli değil. Yeter ki oynayabilmemiz  için yasal prosedürleri yerine getirilsin. Refahiye'yi ve insanlarını çok sevdik. Bu takımda forma giymek ve başarısı için ter dökmeyi çok istiyoruz'' dedi.
Refahiyespor  takımı kulüp Başkanı Abdülkadir Can  '' Refahiyespor takımına yeni sezonda  oynamaları için 4 Nijeryalı futbolcu ile görüşmelerimiz oldu. Nijerya 1. Ve 2. Liginde oynayan Ebere Timothy Sunday, Daramula Wale,  Emmanuel  Adah Ve Kings Williams isimli 4 oyuncuyu renklerine katmak üzere getirmiş tik.  Ancak  iki futbolcuyla anlaşmadık. Yeterli görmediğimiz için. Eğer, yasal prosedürleri yerine getirebilirsek, Ebere  Timothy  Sunday  ile , Daramula Wale'  yeni sezonda Refahiyespor  formasını giyen ilk siyahi futbolcular  olacaklar '' diye konuştu.

1984 yılında kurulan Refahiyespor Kulübü kuruluşunun 25. Yıl dönümünde Erzincan 1. Amatör liginde klasman maçlarına katılabilmesi için Erzincanspor ile final oynama başarısını göstermiştir,  kuruluşundan bugüne sezonun en parlak dönemini 2009-2010 yılında sergilemesinin sebeplerinden biri de Refahiyespor'a gönül veren Refahiye Halkı olmuştur. Yeni yönetimi ile final oynama başarısını gösteren Refahiyespor gerek transfere gerekse alt yapıya büyük önem vermiştir. Bunları yaparken bir sentetik çim yüzeyli futbol sahasına, bir lokale, bir spor malzemesi satış mağazasına kavuşmuş olup, şimdi ise Refahiye Spor Sosyal Tesislerine kavuşmak üzere proje hazırlıklarını sürdürmektedir.

Refahiyespor kulübü futbolun dışında çeşitli branşlar da il ve il dışında başarılı çalışmalarını devam ettirmektedir. Ağırlıklı olarak yıl içerisinde  Boks, karate, güreş, voleybol, badminton ve  Aiki-do  gibi spor dallarında faaliyetlerini sürdürmektedir. 
REFAHİYESPOR PİKNİKTE BULUŞTU
Refahiyespor Kulübü sezon öncesi Nijerya 1. Ve 2. Liginde oynayan Ebere Timothy Sunday, Daramula Wale,  Emmanuel  Adah Ve Kings Williams isimli 4 oyuncuyu renklerine katmak üzere getirmiş olup Refahiyespor’un  oyuncuları ile birlikte Dumanlı ormanı piknik alanında buluştular. Piknik öncesi özellikle Refahiye Halkının sevgisini kazanan yabancı oyuncular güzel bir kaynaşma örneği göstererek sezon öncesi piknikte bir araya geldiler. Kulüp başkanı Abdulkadir Can, futbolculara yeni sezonda başarıyı yakalamak adına ellerinden gelen tüm desteği Refahiye halkını da arkalarına alarak vereceklerini vurguladı.

haber:erzincan.net

0 Yorum:

Kural18.net Hakem Alışveriş Sitesi