13 Nisan 2010

DİYARBAKIR: Amatörde Yine Sağlık Skandalı

Diyarbakır Amatör liginde sakatlanan futbolcunun arkadaşları ve dostları Diyarbakır’daki yetkililere veryansın etti.

AMATÖRDE YİNE SAĞLIK SKANDALI
Diyarbakır deplasmanlı 1. amatör ligi Play Off grubunda Seyrantepe sentetik çim sahada Erganispor İle Bağlar Belediyespor arasında oynanan maçın 65. dakikasında Erganispor’un defans oyuncusu İlyas Çalışkan girdiği ikili bir hava topu mücadelesinde boynunun üstüne düştü, müdahale edecek sağlıkçının bulunmadığı maçta ilk müdahaleyi maçın hakemi ve futbol il temsilcisi yaptı. Ambulans olaydan 45 dakika sonra ancak gelebildi.

Diyarbakır amatör liginde yeni bir sağlık skandalı daha, sezon başından bu yana gazetemizin spor sayfalarında amatör camiasına önem verilmediği ve birçok maçta sağlık personelinin bulunmadığını, bazı maçlarda ambulansın bulunduğunu ama içinin boş olduğunu duyurmuştuk.

Dün seyrantepe spor kompleksindeki sentetik çim sahada oynanan Diyarbakır deplasmanlı birinci amatör Play Off maçında bir sporcu girdiği hava topu mücadelesinde düşerek boynunu ağır bir şekilde incitti. Sağlık görevlisinin olmadığı maçta ilk yardımı Diyarbakır Futbol İl Temsilcisi Mehmet Altındağ ve maçın hakemi Yusuf Yılmaz tarafından yapıldı.

Erganispor ile Bağlar Belediyespor arasında oynanan Play Off maçında Erganispor’un defans oyuncusu İlyas Çalışkan rakibi ile girdiği ikili hava topu mücadelesinde boynunun üstüne düşerek yerde kıvranmaya başladı. boynu kırıldığı düşünülen sporcuya müdahale edecek hiçbir sağlık memurunun ve ambulansın olmamasından dolayı sporcuya ilk müdahaleyi Diyarbakır Futbol il Temsilcisi Mehmet Altındağ ve maçın orta hakemi Yusuf Yılmaz müdahale etti. O esnada ambulansa haber verildi. Ambulans olaydan yaklaşık 45 dakika sonra olay yerine gelmesi tribündeki taraftarlardan tepki çekti.

Diyarbakır valiliği, Diyarbakır sağlık müdürlüğü ve Gençlik spor il müdürlüğünün sorumsuz olduklarını belirten tribündeki sporseverler, “ sezon başından bu yana birçok maçta talihsiz kazalar yaşandı. Ama bu konuda en ufak bir adım atılmadı illa bir sporcunun bu sahada can mı vermesi gerekir. Her geçen hafta yeni yeni olaylar oluyor ve hiç kimsenin umurunda değil. Gençler spor yapsınlar spor ile uğraşsınlar diyorlar ama sonrada kimse bakmıyor. Bu durum bizleri tedirgin ediyor aileler çocuklarını artık buralara göndermek istemiyor bunun tek sebebi ise sağlık sorunu olmasından kaynaklanıyor. Diyarbakır valiliğine, Diyarbakır il sağlık müdürlüğüne ve Gençlik spor İl müdürlüğüne buradan sesleniyoruz; artık kendi ilinizin gençlerini önemseyin bu gençler bizim geleceğimiz. Onları bu konuda göreve davet ediyoruz” diye sitemde bulundular.

Alınan bilgilere göre Diyarbakır sağlık Müdürlüğünün her maç başına gönderdiği ambulans için belirli bir ücret talep ettiği, Diyarbakır valiliğinin ise bu ücreti çok bulduğundan dolayı ödeme yapmadığı için ambulansın maçlara göndermediği öğrenildi. Öte yandan Gençlik Spor il müdürlüğünün ambulansının ise bozuk olduğu ve olması halinde bile içinde herhangi bir ilk yardım malzemesinin bulunmadığı ( içi boş) belirtildi.

Maçta yaşanan bu olaydan sonra her iki takımın sporcuları psikolojik bunalım yaşarken maça devam etmek istemediler, hocaları tarafından motive edilmeye çalışılan gençler daha sonra zevksiz bir 25 dakika içinde maçın bitmesini beklediler.

Sakatlanan Futbolcu İlyas Çalışkan Diyarbakır Devlet hastanesindeki ilk müdahalede boynunda kırık tespit edilmezken çok ağır bir şekilde zedelendiği ve incindiği belirtildi. İlyas Çalışkan’ın ( dün) şuan da devlet hastanesindeki tedavisi devam ediyor. Bu sporcuya boyunluk takıldı.

Mehmet KANEVİ

0 Yorum:

Kural18.net Hakem Alışveriş Sitesi