13 Nisan 2010

ADANA: Amatör Süper Lig’de Yılın Altın İsimleri

Amatör Süper Lig acısıyla tatlısıyla sona erdi. 27 Nisan, 29 Nisan ve 5 Mayıs’ta 5 Ocak Stadı’nda oynanacak karşılaşmalarla birlikte Adana’mızı Gençlerbirliği ve Kozan Beledeyiyespor’un ardından 3. lige terfi karşılaşmalarında temsil edecek üçüncü takım da belli olacak.

Ceyhanspor-Hadırlıgücü ve Çukurova Üniversitesi-Maliyespor karşılaşmaları büyük bir keyif vermesi bekleniyor. Futbol İl Tertip Komitesi, önümüzdeki günlerde Adana ASKF Tahir Boğa Toplantı Salonu’nda bu kulüplerin temsilcileriyle bir araya gelerek Play-Off maç programını spor kamuoyuna duyuracaklar.

Gençlerbirliği ile Kozan Belediyespor arasında müthiş bir şampiyonluk yarışı vardı. Zaman zaman liderliğin el değiştirdiği Amatör Süper Lig’de son haftalarda müthiş bir hamle yapan Gençlerbirliği, müthiş kadrosuyla şampiyonluğa ulaştı.

İlk altı için kıran kırana bir yarış vardı. Ceyhanspor, Çukurova Üniversitesi, Maliyespor ve Hadırlıgücü ekipleri hedefi 12’den vurdular. Yüreğirspor ve Denizlispor, aldıkları başarısız sonuçlar sonrasında 1.Amatör Küme’ye gerileyen isimler oldular.

Bu arada, Köy Hizmetlerispor, TEKSpor ve Karataş Belediyespor ekipleri Amatör Süper Lig’in yeni ekipleri olmayı başardılar.
YILIN TAKIMI
Gençlerbirliği

Kaptan Emir Aykurt’un önderliğinde gol kralı Ömer, Kaleci Burak, Haluk, Çağın, Rıza, Kerem, Anıl, Ferdi, Gökhan, Abdullah, Mehmet, Birol, Ahmet, Musa ve Tolga Kırmızı-Beyazlı ekibi şampiyonluğa götüren isimler oldular. Şampiyon Gençlerbirliği’nde Kaptan Emir Aykurt’un zaman zaman büyük özveriler gösterdiği görüldü.

YILIN YÖNETİCİSİ
Haluk Güner Köktürk
(Gençlerbirliği Kulüp Başkanı)

Kırmızı-Beyazlı ekibin başarısı için yönetici arkadaşlarıyla birlikte sezon başından bu yana taşın altına elini soktu. Cumartesi günü kulüp tesislerinde organize edilen şampiyonluk kutlamalarında şüphesiz en mutlu isim Kulüp Başkanı Avukat Haluk Güner Köktürk oldu. Bugüne kadar bir çok futbolcuyu Adana ve Türk futboluna kazandıran tecrübeli isim, yeni cevherlerin gümbür gümbür geldiğini müjdeledi.

YILIN ANTRENÖRÜ
Ahmet Yaşar
(Gençlerbirliği)

Adana Demirspor forması adı altında Türk futboluna ‘Tombik Ahmet’ diye damgasını vuran Ahmet Yaşar, kısıtlı kadrosuyla Kırmızı-Beyazlı ekibi, yardımcıları Mesut Akıncı ve Gökhan Sakar ikilisiyle birlikte şampiyonluğa taşıdı. Yaşar ve ekibi, bu başarılarını 3. lige terfi karşılaşmalarında devam ettirmek istiyorlar.

YILIN FUTBOLCUSU
Ömer Bozan
(Gençlerbirliği)

Genç yetenek, başarılı futbolunu 23 golle bütünleştirdi. 2009-2010 futbol sezonunda Ömer Bozan, Amatör Süper Lig’de gol krallığına ulaşan isim oldu. Profesyonel kulüplerin yakın takibe aldığı başarılı futbolcu, her Adanalı futbolcu gibi öncelikli tercihinin Adanaspor veya Adana Demirspor olduğunu söylüyor.

YILIN KAREASI

Ömer Bozan (Gençlerbirliği), Özgür Nurlu (Çukurova Üniversitesi), Can Taylan (Kozan Belediyespor), Taha Mert İltaş (Hadırlıgücü)

YILIN ALTIN 11’İ
1)    Çetin Doğan (Çukurova Üniversitesi)
2)    Orhan Şahbaz (Çukurova Üniversitesi)
3)    Mert Öngören (Maliyespor)
4)    Can Taylan (Kozan Belediyespor)
5)    Kerem Dalyan (Gençlerbirliği)
6)    Özgür Nurlu (Çukurova Üniversitesi)
7)    İsmail Kızılyer (Kozan Belediyespor)
8)    Ferdi Doğan (Gençlerbirliği)
9)    Mehmet Can Küçük (Kozan Belediyespor)
10)    Ömer Bozan (Gençlerbirliği)
11)    Taha Mert İltaş (Hadırlıgücü)


Haber: Hamza GÜNGÖR

Yetenekli Gençler Adana’da Kalmalı
Amatör Süper Lig’de bu yıl heyecan rüzgarı esti.
İlk iki takımın belli olduğu ligde, üçüncü takım kim olacak sorusu 27 Nisan, 29 Nisan ve 5 Mayıs tarihlerinde 5 Ocak Stadı’nda oynanacak karşılaşmalarla belli olacak.
Şampiyon Gençlerbirliği ve ikinci Kozan Belediyespor, müthiş kadrolarıyla hedefe ulaşan isimler oldular.
Ceyhanspor, Çukurova Üniversitesi, Maliyespor ve Hadırlıgücü ekipleri, 5 Ocak Stadı’nda kozlarını paylaşacak.
Antrenörler Cengiz Hoşfikirer, Nuri Yıldız, Selman Erdoğan ve Burhan Sürer, takımlarını bu maçlara en iyi şekilde motive etmek için kolları sıvadılar.
Bu yıl yaşananları kısaca özetledikten sonra asıl konumuza gelelim.
Başarılar gelip geçicidir.
Bu yıl bir çok yetenekli gencimiz vitrine çıktı.
Çukurova Üniversitesi’nden kaleci Çetin Doğan, Orhan Şahhaz, Özgür Nurlu, Gençlerbirliği’nden Kerem Dalyan, Ferdi Doğan, Ömer Bozan, Kozan Belediyespor’dan Can Taylan, İsmail Kızılyer, Mehmet Can Küçük, Maliyespor’dan Mert Öngören ve Hadırlıgücü’nden Taha Mert İltaş dikkatimi çeken isimler oldular.
Daha bir çok isim olmasına rağmen, yılın altın 11’i oluşturduğum için ancak 11 kişiyle sınırlı tutabildim.
Adanaspor ve Adana Demirspor’un yöneticilerine sesleniyorum;
Yetenekli gençler Adana’da kalmalı.
Gelin bu gençlere bir şans verin.
Doğup büyüdükleri memleketlerinin formaları ıslatsınlar.


Hamza GÜNGÖR

0 Yorum:

Kural18.net Hakem Alışveriş Sitesi