14 Ocak 2010

HAKKARİ: Hakkari'deki Amatör Maçta Büyük Olaylar Çıktı


Hakkari'de, Süper Amatör Kümede mücadele eden Hakkari Belediyespor ve Yüksekovaspor futbol takımları arasında oynanan maçın ardından kavga çıktı.

Taraftarların futbolculara saldırdığı olayda ev sahibi takımdan 2 futbolcu başlarına isabet eden taşlarla yaralandı.

Hakkari Süper Amatör Kümeden TFF 3. Lige Terfi maçları oynamaya hak kazanacak takımı belirlemek amacıyla yapılan final maçı, Hakkari Şehir Stadı'nda, Hakkari Belediyespor ile Yüksekovaspor arasında oynandı.

Kar yağışı altında yapılan ve her iki takımın da galip gelebilmek için kıyasıya mücadele ettiği karşılaşma 3-3 berabere tamamlandı. Bu sonuçla Yüksekovaspor TFF 3. Lige terfi maçları oynamaya hak kazandı.

Maçın bitiş düdüğü ile birlikte saha kenarında bulunan bazı taraftarlar, Yüksekovasporlu oyunculara saldırarak takımı taşıyan otobüsün camlarını kırdı. Daha sonra tribünlerden inen yüzlerce taraftarın da karıştığı olayları kontrol altına almak isteyen polis ekipleri, biber gazı ve tazyikli su kullandı. Çıkan olaylarda ev sahibi takımın 2 futbolcusu atılan taşlarla başlarından yaralandı.

Yaralı futbolcuların Hakkari Devlet Hastanesinde tedavi altına alındığı ve sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Polisin müdahalesi sırasında bazı taraftarların da güvenlik güçlerine taşla saldırdığı görüldü.

Olayların ardından Yüksekovasporlu futbolcular, camları kırılan otobüsle, yoğun güvenlik önlemleri altında kent merkezinden ayrıldı.

Öte yandan, polis ekipleri ile kendilerine taşla saldıran taraftarlar arasında kentin ara sokaklarında olayların devam ettiği öğrenildi.

Kaynak: Hürriyet




 

 

 

 

 

 

 


0 Yorum:

Kural18.net Hakem Alışveriş Sitesi