4 Aralık 2012

ELAZIĞ: AMATÖRÜMÜZÜ GERMEYİN BEYLER


İlimiz sporunda  karlı bir hafta sonu geçirdiğimiz kanaatindeyim. Elazığ sporumuzun deplasmanda aldığı Kardemir Karabük spor galibiyeti tüm spor severleri ve ilimizi sevince boğdu.

Bal Liginde İl Özel İdare spor kendi saha ve seyircisi önünde Birecik spor'u 3-2 yenerek haftalar sonra galibiyetle tanıştı.

Basketbolda Elazığ spor Tunceli temsilcisini farklı yenerek namağlup olarak yoluna devam etti.

Bayanlar liginde Elazığ Hedef spor rakibi Kayseri temsilcisini 2. yarıda attığı 3 golle geçerken, namağlup ünvanını da koruyarak, şampiyonlukta ben de varım dedi.

       
Üzüldüklerimiz ise 3. Lig temsilcimiz Elazığ Belediye spor'un kendi sahasında 6 puanlık maç olan Yimpaş Yozgat spor maçında bizleri gene üzdü. 1-1 berabere kalarak önemli puanlar kaybetmeye devam etti.

Bal ligindeki Yurtbaşı Belediye spor Deplasmanda rakibi Elbistan Belediye spor'a 7-0 yenilerek puan cetvelindeki yerini zora sokmuş oldu.
       
İlimiz amatöründe enteresan işler yapılmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta sonu oynanan Sürsürü spor - Sivrice spor maçı sonrası çıkan münferit olay sonrası hakem raporları Futbol İl Tertip komitesine geldi. Hakem ve Gözlemci raporlarında Sürsürü sporlu idarecilerden sadece başkanlarının münferit seslenişleri yazılmış. Ama ne hikmetse diğer idareciler hakkında bir tek satır bile yoktu. Daha sonradan Futbol İl Tertip Komitesinin Salı günkü toplantısından sonraki günlerde, Futbol İl Hakem Kurulu sorumlu üyesi tarafından maçın hakemi ve gözlemcisine Sürsürü spor Futbol Şube sorumlusu hakkında  ek rapor yazdırıp Gençlik Spor İl Müdürlüğüne teslim edilmesi kafalarda acaba bu hakem ve gözlemci kardeşlerimiz bu olayı zamanında niye yazmadı da sonradan Hakem Kurulu üyesinin İkazıyla ek rapor yazdı diye soru işaretlerinin doğmasına sebep oldu. Günler sonra yazılan ek raporun bu hakem ve gözlemci kardeşlerimizin hakemlik ve gözlemcilik kariyerlerinin sonu olacağının inşallah bilincindedir Hakem Kurulu üyesi abimizin.
     
İl Hakem Kurulu fazla büyümemiş olayları gündem yaratmak için büyütmemeli. Kendi işleri olan hakemlerimizi nasıl eğitiriz, maçları asgari hatasız nasıl yönetiriz, takımlarımızın canını nasıl yakmayız ve hakemlerimizi nasıl bir üst klasmana taşırız gibi sorularla meşgul olmaya çağırıyoruz.
   
İlimiz 1. Amatör kümede bu hafta sonu sadece A gurubunda maçlar oynandı. Sebep olarak da B Gurubunda bir takımın eksik olmasıydı, her iki gurupta da  maç sayılarının eşitlenmesi amacıyla bu uygulamaya gidildi. A gurubunda averajla Telekom spor, B gurubunda Yol spor liderliklerini sürdürdüler.

Aksaray Gençlik spor Antrenör sözleşmesi yapmadığından sonra  Futbol talimatnamesi gereğince bir alt kümeye düşmüştür. U-15 ve U-17 yaş gurubu müsabakalarına da start verilerek ilk hafta müsabakaları oynandı.
   
Haftalar geçmesine rağmen ve havaların tekrar yağışlı bir sürece gireceği bilgisinden sonra tekrar Atatürk stadı sentetik çim saha ve tesislerinde herhangi bir önlem alınmadı. Benden hatırlatması...
                                         

Sami TÜRKMEN





6 Yorum:

Adsız dedi ki...

Sayın sami türkmen gerçekten boş boş konuşuyorsunuz. kendinizi yorumcu diye bişey yapmaya çalışıyorsunuz. elazığ hakemlerini herdefasında kötülemeye çalışıyorsunuz önce gelin maçı izlemeye gelin ondan sonra onun bunun lafıyla yazı yazmayın ordayım demeyin sizi iyi tanıyorum orda değildiniz maçı izleyen biri olarak oyüzden sen önce takımlara ve idarecilere bak sonra yorum yap derim

Sürsürüsporlu idareci dedi ki...


Sayın Hakem veya hakem yandaşı ben sürsürü spor idarecisiyim o maçta da ordaydım bir sefer yönetim şekliyle maç rezaletti Sami hocanın orda olmadığını yazmışsın Hocam olmasaydı Olaylar dahada büyürdü yalancılık hoş değil adam her hafta sonunu stadda geçiri sizi öydüğü zaman iyide hatalarızı yazdımı niye zoruza gidi.yorumunda kralını yapi batıse okumassın siz bi sefer kendi içizde gayınsız gidin onu temizleyin

Adsız dedi ki...

siz yöneticilik kavramını bilmiyorsunuz önce yöneticilik kavramını öğrenın takımınızı savunun utanınkı oyuncularınızdan çıt ses cıkmadan oyundan cıkıyor siz kendini yönetici sanan şahışlarda yorum yapıyor siz bu dövüşcü kavgacı hallerınızle kendinizide elazığ amatörünüde biyere getiremezsiniz...

Adsız dedi ki...

biraz daha gayret edin beyler amatörü bitirmeye az kaldı,bir hakem hatasını konuştuğunuz kadar elazığı konuşsanız hiç sorun kalmaz,hataları olacak elbet,sorun hatalarında değil kulüplerin onların ön yargılı davrandıklarını düşünmelerinde ki haksızda değiller ama sorun onlara hakaret edilerek çözülmez bir hocaları var kime neye hizmet ediyor kimse bilmiyor onu irdelemek lazım soran varmı yok yada tanıyan çok az,hakem kardeşlerimize gelince arkadaşlar çok zor değil adaletli olmak yada sahadakilere eşit mesafede durup güleryüzlü olmak bence deneyin....

Adsız dedi ki...

arkadaşlar elazığ amatörünü yöneten kurullar ne yapıyor bilen varsa anlatsın yada yazsın herkes bilsin disiplin kurulu tahkim kurulu tertip komitesi hakem kurulu cezalar nasıl veriliyor kimler veriyor raporlar aynen oldugu gibimi işliyor takıma göremi işlem yapılıyor,lütfen beyler hepinize diyorum birilerine yaranmak için doğrudan yada kuraldan taviz vermeyin adamcılığın sonu ayakçılıktır bu tür işlere girmeyin size değilse bile çocuklarınızın burunundan gelir isminizin başına bir kelime eklemek için sadece bir imza yetkisi almak bu işleri yapan beyler lütfen ya işinizi yapın yada elinizi çekin...kocaman ilde nerdeyse profesyonel futbolcu yok ne için referansı olmayan hiç bir sporcu elazığda barınamaz yanlışsam buyrun söyleyin a2 de yada alt yapılarda kaç tane gariban yada alt gelirli vatandaşımız var çekinmesin kimse herkes irdelesin sorsun bakalım neler olacak üç sene sonra türk futbolunda söz sahibi oluruz....düşünün ama herkes futbolla kimin bağlantısı varsa....

Adsız dedi ki...

elazığ amatörümü kalmış ortada, bir kulüp 400lira bulup federasyona yatımadağı için ligden düştü.sami beyde nekadar basit bi şekilde yazmış aksaraysporun ligden düşürüldüğünü.çok basit bi olayya aksarayspor 4 yıllık bi kulüp ilk yıl son hafta çıkamadı 1.amatöre 2. yıl onda on yapıp bütün maçlarını alarak çıktı 3. yılda 1. amatörde son haftaya kadar playofa çıkma şansı vardı.4. yıl niye böyle oldu bunun için bi araştırma yapan bi federasyon yöneticisi oldumu acaba.sebep gücü buraya kadardı maddiyat izin vermedi. aksarayspor düzeyinde taraftarı olan bi kaç kulüp vardı zamanla taraftarda kalmayacak zaten ki kalmamışda.amatör o ilin altyapısı düzeyinde olması gerekiyo malesef elazığda yok öyle bişey. tabi burada sami beyin yapacağı bişey yok kimsse yanlış anlamasın ama sami beyde burada olayın nasıl geliştiğini neler olduğunu bilen bir insdan olarak biraz daha açıklayabilirdi..enaz 20 tane sporcu boşta kaldı. bi sezon futbol oynamayacaklar belkii.

Kural18.net Hakem Alışveriş Sitesi