28 Kasım 2012

SİİRT: Eruh Gençlik Spor Kulübünde Amatör Futbol Heyecanı



Eruh ilçesinde gençleri futbolda amatör lig heyecanı sardı. Kuruluşu çok yeni olmasına rağmen hızlı ve  sistemli bir kurumsallaşma içerisinde olan Eruh Gençlik Spor Kulübü, Siirt Amatör Futbol Liginde tamamen gençlerden oluşan bir ekip kurdu. 3 antrenör nezaretinde Halk Eğitimi Merkezi ile ortaklaşa yürütülen futbol kurslarında çeşitli yaş gruplarında oluşan yaklaşık 100 lisanslı futbolcuyu bünyesinde bulunduran kulüpte, asıl amaç Fair-Play ruhu ile birlikte uzun vadede başarı. Eruh’u amatör ligde temsil eden tek ekip olan Eruh Gençlik Spor Kulübü  bu sene içerisinde sadece amatör ligde değil; bütün genç liglerine katılmayı da hedeflemektedir.

 Takım baş antrenörü Sedat TEĞİN “Eruh, yıllardan beri Siirt futbolunun önemli bir mihenk taşı olmuştur. Her zaman adını başarı ile duyurmuştur. Ama en büyük eksikliğimiz alt yapının olmayışı idi. Bu eksiklik, amatör liglerine yaş sınırının  gelmesi ile birlikte kendini daha çok hissettirmiştir. Son üç senedir İlçe Halk Eğitimi Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirdiğimiz futbol kursları ile bunun bir temelini attık. Geçen sene bu çalışmaları kulüpleştirerek daha kapsamlı bir şekilde yürütmeye başladık. Bu kapsamda Eruh Gençlik Spor Kulübünün futbol tescilini yaptık ve bu kurslarda yetiştirdiğimiz yetenekli gençlerin lisanslarını çıkararak kulüp bünyesi altında topladık. İlk senemizde ilimizi U16 kategorisinde bölge birinciliği müsabakalarında temsil ettik. Kısa bir süre içerisinde ilçemizde futbol sahasının yapılacak olması ilçede futbola duyulan ilgiyi büyük bir oranda arttırdı. Bu sene ise kısıtlı imkanlara sahip olmamıza rağmen amatör lige son anda katılma kararı aldık. Zor bir yük altına girmemize rağmen gençlerimizin gözündeki ışıltıyı ve heyecanı gördükten sonra ne kadar isabetli bir karar verdiğimizin huzuru içindeyiz. İlçe Kaymakamımız Sayın Levent YAZICI ile yaptığımız görüşmede oluşan pozitif yaklaşım bizleri daha da mutlu etti. İnşallah gençlerimize daha iyi olanaklar sağlayacağız. Yaptığımız işler amatör düzeyde olmasına rağmen sonuçlarının çok daha geniş çapta olacağına inancımız tamdır. Bir futbol adamı olarak bu çalışmalara öncülük eden İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürümüz Barış KEZER’e teşekkür ederken, bizden desteklerini esirgemeyen İlçe Kaymakamımız Sayın Levent YAZICI’ya, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mehmet ÇİFTÇİ’ye ve Kulüp Başkanımız Sayın Yusuf ÇAKIR’a şükranlarımızı sunarız.” dedi.

Eruh’ta gençlerin futbola olan büyük ilgisi ve Gençlik Spor Bakanlığınca bu sene içerisinde ilçeye kazandırılacak suni futbol sahası da göz önünde bulundurulduğunda birkaç sene içinde Eruh Gençlik Spor Kulübünün  futbolda adını sıkça duyuracağı beklenmektedir.



0 Yorum:

Kural18.net Hakem Alışveriş Sitesi