2 Ekim 2012

ELAZIĞ: 1. Amatör Küme Futbol Sezonu Başlarken



2012-2013 1. Amatör küme müsabakaları Futbol İl Tertip komitesi ve ASKF 'nun yapmış olduğu ve tüm kulüp yönetici ve teknik adamlarının katıldığı toplantıda 29-30 Eylül 2012 tarihinde başlamasına karar alınarak, uygulanması istendi.

Ne acıdır ki bu kararı gene uygulayamadık. Sebebine gelince 11takımımız lisans işlemlerini tamamlayamaması oldu. Bu yıl Filiz ve Vize işlemleri, lisansları ASKF tarafından yapılmakta sadece aktarmalar ve saha giriş kartları Malatya Futbol Bölge Müdürlüğünce yapılmaktadır, böyle olmasına rağmen liglerimizi başlatamadık.

Her zaman söylerim amatörümüzün en büyük eksiği yönetici amatör takımlarımız her zaman olduğu gibi teknik adamların sırtında yürümeye devam etmektedir. Teknik adam Lisans çıkarır, Bankaya Para yatırır, Malzeme alır, futbolcu bulur, araç ayarlar, taban birlikleriyle kulüp arasında diyaloğu sağlamaya çalışır, Takımı çalıştırır sezona hazırlar. Yöneticilerin çoğunun haberi bile olmaz yapılanlardan. Ama sayın yöneticiler her başarıdan sonra ön plana çıkar demeç verir veya müessese takımlarında hemen kupayı alır, Sayın Müdürün odasının önünde bekler ve hemen başarıyı üstlenir. Tabi takımla birlikte il il gezmeyi de ihmal etmez Üyelerimiz sağ olsun, her ay aidatını da üyenin haberi olmadan maaşından keser afiyetle
takımına ve gezilerde harcar ne ala yöneticilik. Zavallı mahalle takımlarımız tabi bu tablonun dışında sayın Başkan ve yöneticiler ceplerinden verdikleri yetmezmiş gibi bir de kapı kapı dilenir 3-5 kuruş toplamaya çalışır. Zaten afiyetle yemeye ve gezilere deplasman giderlerine harcayacak para kalmaz zaten bulamaz da, ama bakarsanız takımları her zaman başarılıdır ne hikmetse.

Sizlere iki yönetici profili çizdim amatörümüzde tabi tüm müessese takımlarımızı da aynı kategoriye koymamak lazım Mahalle takımı yöneticileri zihniyetinde yöneticiler yok mu tabi ki var. Takdir sizindir.

Bal ligindeki takımlarımızdan İl Özel İdare spor oynadığı iki karşılaşmadan bir mağlubiyet bir beraberlik alarak puan cetvelinde 8. Sırada yer alırken oynadığı iki karşılaşmayı da kaybeden Yurt başı Belediye spor puan cetvelinde 13. Sırada yer almaktadır.

Amatör müsabakalarımızın oynanacağı Atatürk Sentetik cim saha zemin ve tesis olarak gerçekten yetersiz. Şu dönemde Sayın Gençlik Geliştirme İl Müdürümüz Sayın Sedat ACAR 'a da sitemde bulunmak herhâlde doğru olmaz, sebebine gelince tüm yoğunluklarını Atatürk stadının yapımına harcamakta. Tüm ödenekleri de oraya harcamakta. Sayın Müdürümün stadın işi bittiğinde amatör sahamızın iyileştirilmesi için gereken çabayı sarf edeceği inancını taşımakta olup, amatörümüzde bu aralar unutulup gitti kanaatini taşımaktayım.

En üzücü olanı alt yapımız yok olma yolunda ilerlerken Elazığ Sporu 'muzun 30-35 yaşındaki delikanlılarla puan cetvelindeki yeri herhalde tartışılmaya değer diye düşünüyorum. Bu ilde hiç mi yetenek yok sayın yöneticiler, bu işi bir tek Bülent UYGUN mu biliyor, demekten kendimizi alamıyoruz, bildiği de ortada işte?

Sayın Valimiz Muammer EROL, İl Özel İdare Genel sekreterimiz Sayın Nazif BİLGİNOĞLU,  İl Meclisimiz ve ASKF' nunun cabalarıyla tüm takımlarımıza malzeme yardımı yapılması bizleri sevindiren en büyük olguydu. Amatörümüze ve salon sporlarımıza verilen bu destekten dolayı emeği geçen tüm kişi ve kurumlara teşekkür ederim.

İlimiz 1. Amatör küme müsabakaları bu hafta sonu oynanacak müsabakalarla start alacaktır. Tüm takımlarımıza başarılar dilerim.

Sami TÜRKMEN

0 Yorum:

Kural18.net Hakem Alışveriş Sitesi