3 Mart 2012

MANİSA: Şampiyonluk Ve Güzellikler (Muradiye Belediyespor)


Sporun hangi dalında olursa olsun ipi önde göğüslemek çok güzel. Bunu başarmak adına da yapılanlar ise daha güzel ve anlamlı. Bu noktada da Muradiye Belediyespor’un bu yılki şampiyonluğu ise daha anlamlı ve özel. Bunu özel kılan ise kendini spora adamış olan ve sporun içinden gelen bir belediye başkanının olması. O da Erdinç Yavaşlı.

Erdinç Yavaşlı, belediye başkanı oluncaya kadar Muradiye Belediyespor 2.amatör kümede mücadele eden sıradan bir takımdı. Lige başlıyor ve ardından ya ligden çekiliyor, ya da her müsabakada farklı mağlubiyetler yaşanıyordu. Bu noktada Erdinç Yavaşlı ile Belediyespor’da bir hareketlilik başladı ve Ramazan Şenbilgiç Hocam ile 1.amatör kümeye çıkıldı. Ardından geçen sezon benim de çalıştırmış olduğum Akmescitspor’un grubunda hayal kırıklığı yaşadı. Ama bu sezon çok kaliteli ve tecrübeli isimlerin yer aldığı bir ekip kuruldu ve hedefe yine Ramazan Şenbilgiç Hocam ile açık ara ulaşıldı.

Burada ilginç saptamalarımı da sizlerle paylaşmak istiyorum. Birincisi, belediye başkanı Erdinç Yavaşlı’nın göreve geldiği ilk gün itibari ile başarı sözü vermiş olması. Bu konuda da sözünün ardında durması ve bu takımın hedefinin BAL olduğu konusundaki haklılığı. İkincisi ise, kasabanın kendi çocuklarının da başarıda pay sahibi olması. Bu yıl takımda oynayan Muradiyeli gençlerin katkıları da büyük oldu. Üçüncüsü de bu hedefe yine Muradiyeli bir hoca ile ulaşılması. Bunun çok daha büyük önemi var. Muradiye böylelikle kendi değerlerine de sahip çıkmıştır. Bu başarıyı aynı şekilde kendim de yıllardır kendi kasabam olan Mütevelli’de hayal ediyordum. Ancak istendiği zaman yapılacağı örneğini göstermek adına kendimde, Muradiye Belediyespor’un şampiyonluğu daha da anlamlı hale gelmiş oldu.

Buradan bu başarı öyküsünde emeği geçen herkesi tek tek tebrik ediyorum. İstendiği zaman ve bir bütün olunca neler yapılacağını da bizlere göstermiş oldular. İşte, her şampiyonlukta yaşanan güzellikler ve nice öyküler vardır. Bizim tarafımızdan görünen güzellikleri paylaşmak ta bana mutluluk veriyor. Ve bu gidilen yol da, başarılı olmak isteyen başkanlara bir model oluyor ve olmalı da. Bu başarıyı da hepimizin ayakta alkışlaması gerekir. Buradan Muradiye Belediyespor’a süper amatör kümede başarılar diliyorum. Yolları açık olsun. Her kasabaya da  Erdinç Başkanım gibi, sporu seven ve sporun içinden gelen ve mücadelesini de sonuna kadar yapan  bir belediye başkanı nasip eder inşallah.

Hepinize İyi Günler.
Muharrem KAZER

0 Yorum:

Kural18.net Hakem Alışveriş Sitesi