5 Mart 2012

Ağrı Futbol Yıldızlarını Arıyor



Ağrı Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunun, Ağrı’da futbolun altyapısını oluşturmak için Kalkınma Bankalığına vermiş olduğu proje onaylanarak yürürlüğe girdi.

Kalkınma Bakanlığı ve Ağrı Valiliğinin Sosyal Destek Programı (Sodes) çerçevesinde desteklediği proje kapsamında yapılacak seçmelerle 9-13 yaş grupları arasında 100 minik sporcu 5 ay boyunca UEFA-B lisanslı antrenörler eşliğinde eğitilecek.

Eğitilen bu sporcuların antrenmanları sırasında kullanılacak spor malzemeleri ve antrenör giderleri proje kapsamında desteklenirken, proje kapsamında sentetik bir antrenman sahasında eğitimler için yapılacak.

Proje hakkında açıklama yapan Ağrı ASKF Başkanı Erkan Kösedağ; “ Bu proje ile Ağrı’da yapacağımız seçmeler ile 100 başarılı sporcuyu tespit edeceğiz. Tespit edilen bu sporcuları 5 ay boyunca eğitime tabi tutacağız. Eğitimler  sonunda sporcular ilimizdeki amatör kulüplerimize lisanslanacak.  Sporcu eğitimleri sırasında çocuklarımıza sadece futbol eğitimi vermeyecek, bu eğitimlerin yanında sosyal aktivitelerde bulunarak kişiliklerinin gelişimine katkıda bulunacağız. Üç yıl devam edecek olan bu proje ile Ağrı’nın U-13 kategorisinde altyapısı oluşmuş olacak.”

Projenin kabul edilmesinin amatör futbol camiasını son derece memnun ettiğini söyleyen Kösedağ “ Projenin kabul edilmesinde bizlerden desteğini esirgemeyen Sayın Valimiz Ali Yerlikaya’ ya da minnettar olduğumuzu belirtmek isterim. Gerek bu yıl amatör kulüplerimize olan malzeme destekleri, gerekse “Ağrı Yıldızlarını Arıyor” isimli  projemize verdiği destekten dolayı kendisine teşekkür ediyorum. “ dedi.

0 Yorum:

Kural18.net Hakem Alışveriş Sitesi