6 Ocak 2012

MANİSA: TÜFAD ANTRENÖRLÜK İLKELERİ


İlimizde Tüfad’a bağlı olarak antrenörlük yapan arkadaşlarımıza aşağıdaki ilkeleri hatırlatmayı bu haftaki köşemde uygun buldum. Bu noktada artık tüm ülke genelinde ve ilimizdeki, antrenör arkadaşlarımızın bu ilkelere titizlikle uymaları gerekmektedir. Aksi halde bu noktada hem insani ilişkiler zedelenmekte hem de antrenörlük mesleğindeki saygınlığın azalmaktadır. Bir antrenörün en başta lider ve örnek kişilik olduğu yolundan hareket edecek olursak aşağıdaki ilkelere hepimizin titizlikle uymamızın da şart olduğu da kaçınılmaz bir gerçektir

TÜFAD’ A ÜYE FUTBOL ANTRENÖRLERİ,

1- TÜFAD TARAFINDAN ORGANİZE EDİLEN TOPLANTILAR DIŞINDA, GENEL MERKEZ VEYA ŞUBELER HAKKINDA DİREKT VEYA MEDYA YOLU İLE ELEŞTRİDE BULUNAMAZ.

2- HERHANGİ BİR ORGANDA GÖREVLİ OLSUN VEYA OLMASIN, TUTUM VE DAVRANIŞLARI İLE TÜFAD’ I MADDİ VE MANEVİ ZARARA UĞRATAMAZ.

3- ÜYELİK YÜKÜMLÜLÜKLERİNİ YERİNE GETİRMEKTEN KAÇINAMAZ.

4- GEREK ÇALIŞTIĞI KULÜPLER,  GEREKSE MESLEKTAŞLARI ALEYHİNE YAZILI VEYA SÖZLÜ KÜÇÜK DÜŞÜRÜCÜ BEYANLARDA BULUNAMAZ.

5- TOPLUMUN KABUL ETTİĞİ AHLAK ÖLÇÜLERİ DIŞINDA KENDİSİNİ TANITMAK UĞRUNA MESLEKTAŞLARINI RENCİDE EDİCİ YAZILI VEYA SÖZLÜ BEYANDA BULUNAMAZ.

6- ANTRENÖRLÜK LİSANSINI, BİR BAŞKA ARKADAŞININ GÖREV ALMASI İÇİN KULLANDIRILAMAZ.

7- MESLEKTAŞI BİR KULÜPTEN SÖZLEŞMESİNİ FESH EDEREK AYRILMADAN ÖNCE, O KULÜPLE ANLAŞMA YAPAMAZ, ÇALIŞMAYA BAŞLAYAMAZ.

8- GEREK KILIK KIYAFETİ, GEREKSE TUTUM VE DAVRANIŞLARI İLE ANTRENÖRLÜK MESLEĞİNE YAKIŞMAYAN, KÜÇÜK DÜŞÜRÜCÜ HAL VE HAREKETLERDE BULUNAMAZ.

9- ANTREMAN VE MAÇTA, SAHA VE ÇALIŞMA GİYSİLERİ HARİCİNDE GİYSİLER GİYEMEZ.

10- BİRDEN FAZLA KULÜPLE SÖZLEŞME YAPAMAZ.

11- KENDİ SÖZLEŞMESİNDE YAZILI KONULAR DIŞINDA, TRANSFER VEYA DİĞER İŞLEMLERDE ARACILIK YAPMAK SURETİYLE MADDİ MENFAAT SAĞLAMAZ.

12- ŞİKE, TEŞVİK PRİMİ, ANLAŞMALI OYUN GİBİ GENEL AHLAK KURALLARINA VE YÖNETMELİKLERE AYKIRI DAVRANIŞLARDA BULUNAMAZ.

13- TÜFAD VE TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU TARAFINDAN AÇILAN ZORUNLU EĞİTİM PROGRAMLARINA MAZERETSİZ OLARAK KATILMAMAZLIK YAPAMAZ.

14- FUTBOLCULAR VEYA YÖNETİCİLER HAKKINDA KASITLI VE KÜÇÜK DÜŞÜRÜCÜ AĞIR ELEŞTRİLERDE BULUNAMAZ.

15- TÜFAD VEYA TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU TARAFINDAN DENETİM VE KONTROL AMACI İLE GÖNDERİLEN GÖREVLİLERE GEREKLİ BİLGİLERİ VERMEMEK SURETİYLE, ONLARIN ÇALIŞMALARI ENGELLİYEMEZ.

16- TÜFAD’ I TEMSİL ETMEK AMACIYLA, GEREK TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU GENEL KURULUNDA VE GEREKSE BAŞKA PLATFORMLARDA TÜFAD TEMSİLCİ SIFATIYLA TÜFAD YÖNETİM KURULU GÖRÜŞÜNÜN DIŞINDA BİR DAVRANIŞ VE TERCİHTE BULUNAMAZ.

17- KURSLARI BAŞARI İLE TAMAMLANMASINDAN SONRA DERNEĞE ÜYE OLUNMADAN DİPLOMA İÇİN BAŞVURAMAZ.

18- ÜYELİK AİDATLARI İLE DİĞER ZORUNLU BORÇLARIN ÖDENMESİNDE GECİKTİRME VEYA HİÇ ÖDENMEMEZLİK YAPAMAZ.

İşte yukarıda saydığımız ilkelere uyulduğu zaman herhangi bir sorunun yaşanmayacağı da kesin. Manisa Tüfad ‘da bu konuda gerekli titizliliği göstermekte ve başkanımız Tekin Tatlıcıoğlu’da zaman zaman üyelerimize bu konuda uyarı ve telkinlerde bulunmaktadır. Ancak halen bu noktada bazı sorunlar da yaşanmaktadır. Zor koşullarda görev yaptığımız amatör kümelerde en azından biz antrenörlerin de daha iyi koşullarda görev yapması da hepimizin menfaatine olacaktır. Ama bu konuda da gerekli olan ilkelere hep birlikte uymamız da hepimizin menfaatine olacaktır. Tüm arkadaşlarımın da aynı duyarlılıkta olacağından da kuşkum yok. Daha iyi ve daha güzel günler için de bunun da şart olduğu da aşikardır.

Hepinize İyi Günler.

Muharrem KAZER

0 Yorum:

Kural18.net Hakem Alışveriş Sitesi