9 Ocak 2012

MANİSA: 13. Hafta Amatör Küme Sonuçları ve Puan Durumları



Bir haftalık aranın ardından ikinci devre 1.amatör küme 3 grupta oynanan müsabakalar ile başladı.

İkinci devrenin en gollü müsabakaları ise 5- 4 biten Ulucami-Yeni Manisa müsabakası ile  10-0 biten Durasıllı Belediye-Trazlar müsabakası oldu.Süper amatör kümede ise müsabakalar önümüzdeki hafta sonunda başlayacak.oluşan puan durumu ve alınan diğer  sonuçlar ise şöyle oldu:

Haber:Muharrem KAZER


08 OCAK 2012 PAZAR
Selvilitepe-Akgün  1-2 Atatepe(1.Amatör)
Alaybey-Çobanisa Bld.  2-5 E.Dilek
Muradiye Bld.-Malta  5-0 Muradiye
Akmescit-Turgutlu Bld.  0-0 Sekiz Eylül
Ulucami-Y.Manisa  5-4 Sekiz Eylül
Akselendi-Hacırahmanlı  4-1 Akselendi
A.Yıldırım-Kayalıoğlu  4-2 Kovalık
Karabulut-Karaağaçlı Bld.  0-2 Kovalık
Gördes Bld.-Acar idman  1-1 Gördes
Kula Ülkü-Selendi Bld.  2-1 Kula
Yeşilyurt-Killik G.B  2-2 Yeşilyurt
Durasıllı Bld.-Trazlar  10-0 Durasıllı
Kelizafer-Köseali spor  0-1 D.Erdinç



Süper Amatör B Grubu’na Bakış
   
2011-2012 futbol sezonunda Süper amatör küme B grubunda da heyecan altta ve üstte de yaşanıyor. Bu sezon başında süper amatör kümeye yükselen Salihlispor ligin ilk yarısını mağlup olmadan ve 23 puan ile birdi. Bir zamanlar 2.ligde yıllarca profesyonel olarak kalan bu takımımız inşallah tekrardan bu yıllara döner.2.amatör kümeden buraya kadar gelmeleri çok güzel. Şu an zaten Salihli Belediyespor’da Bal’da onuyor. Bu takımlarımızın da artık ilimize daha başarılı sonuçlar yaşatmalarını da canı gönülden arzuluyoruz.

Ahmetli Belediyespor bir yıl aradan sonra tekrardan süper amatör kümeye döndü. Bu şirin ilçemizde de futbol sevgisi giderek artıyor. Başarılı performansları nedeniyle de tebrik ediyorum.
Emir Küçük bir köy olmasına rağmen futbol açısından son 3-4 yıldır gösterdiği istikrarı bu yıl da bize gösterdi. Liderin 5 puan gerisinde 18 puan ile zirveye de göz kırpıyor.

Sarıgöl ise ligde 2-3 yıldır ne uzayayım ne kısalayım mantığı ile devam ediyor. Ancak yıllardır süper amatör kümede başarı ile mücadele ediyorlar. Ligde de aldıkları16 puan bunun kanıtı olsa gerek.

Sart Belediyespor’da almış olduğu 15 puan ile lige tutunacağının sinyallerini verdi.

Grubun yeni ekiplerinden olan İstasyon Gençlik’te ilk yarıda başarılı oldu. Ligde yeni olmasına rağmen aldığı 14 puan da bunun göstergesi.

Alaşehir-Gölmarmara ve Demirci Belediyespor ise lige tutunmak için çırpınıyorlar. Alaşehir eski günlerini arıyor. Bu sezon başarılı değiller. Daha önceki yılları mumla aratıyorlar. Demirci Belediye’de süper amatör küme ile 1.amatör küme arasında git geller yaşıyor. Aslında bu ilçemiz son yıllarda Türk Futboluna da yeni isimler kazandırdı. Ancak sorunlu bir takım görüntüsü olması da başarıyı engelliyor gibi.

Gölmarmara ise 2-3 yıldır lige tutunuyor. Bu sezonda da 4 beraberlik aldılar. İkinci yarıda beraberlikleri azaltıp galibiyet sayılarını arttırırlarsa ligde kalabilirler.

Kavaklıdere Belediyespor heyecanla 1.amatör kümeden geldiler ve ama lige çok erken havlu attılar.Bu böyle olmuyor.Bu işin de yaptırımı da yok.Bunun yanında verilen emeklerden de bir anda vazgeçilmesi de üzücü.Bu arada geçen sezon play-off oynayan Muradiye Belediye ve Akselendi Belediyespor’a da haksızlık olmuş oluyor.

İlimizde süper amatör küme bölgesel oynandığı için bu takımlarımızı seyretme imkânımızda pek fazla olmuyor elbet. Aslında ekonomik koşulların eşit olacağı bir ortamda bu ligin de deplasmanlı olması çok daha iyi olur. Liglere de daha fazla heyecan gelmiş olur.






0 Yorum:

Kural18.net Hakem Alışveriş Sitesi