3 Ocak 2012

MANİSA: Amatöre Bakış-Süper Amatör –A Grubu



Manisamızda 2011-2012 futbol sezonu devre arasına gelindi. Bu süreçte hem süper amatör kümede hem de 1.amatör kümede kurum takımları lige ağırlığını koyarak zirveyi bırakmadılar.

Süper amatör küme A grubunda Somaspor ve İl Özel İdaresi ekonomik olarak güçlü olma ve kurumsal güçlerini kullanarak zirvede yer aldılar. Donatımspor ise Bal’dan düştükten sonra lige geç te olsa ağırlığını koydu ve zirveye yaklaştı.

Saruhanlı Belediyespor ise geçen yılki başarılı grafiğini bu yıl çizemedi ve ligi orta sıralarda bitirebildi.
Sancaklı Bozköy Belediyespor geçen yıl Bal’ın kapısından dönmüştü. Ancak bu sezon büyük bir çöküşü yaşıyor. Maalesef üzücü, hem de çok üzücü. Ama bunun sebepleri de iyice düşünülmeli. Böyle bir çöküş ile daha önce Sancaklı İğdecik Belediye ve Hamzabeyli Belediye de yaşamıştı. Şu an Sancaklı Bozköy Belediye’nin akıbeti de inşallah böyle olmaz.

Süper amatör kümede 3 sezondur mücadele eden Halitpaşa Belediye ve Karaoğlanlıspor gerçekten çok kötü bir performans çizerek ligin dibine demir attılar. Grafik olarak ta Halitpaşa Belediye şaşırttı. Bir hafta önce 11 atıp ertesi hafta da İl Özel İdarespor’dan 9 gol yemeleri de ilginç bir görüntü çizdi. Aslında iyi bir ekip olan Halitpaşa Belediye’nin ikinci yarı grafiği de düşme ile ilgili korkulu rüya görüp görmeme açısından da oldukça önemli olacak.

Bunun yanında 3 sezondur süper amatöre son anda tutunan Karaoğlanlı yine ilk yarda hüsrana uğradı. İkinci yarıda yapılacak olan transferler bu takımın ligde kalması açısından oldukça da önemli olacak.

Ligin yeni ekiplerinden olan Horozköy açısından ilk yarı başarılı geçti. Zor koşullarda sponsor desteği ile lige giren Horozköy sporcu, yönetici ve teknik ekibini de tebrik ediyorum.

Süleymanlı Bld. Spor ligin yeni ekiplerinden. Küçük ve şirin bir kasabanın Belediye Başkanı, sporcuları ve yönetiminin lige kötü başlangıç yapmasına karşın gösterdiği çaba açısından tebrik etmek lazım. Bu performansla ligde kalıcı olma yolunda atacakları adımlar da önemli olacak.

Soma Sotes. Mazisini arıyor. Bir zamanlar profesyonel liglerde iki takımı olan Somanın bir ekibi. İki sezonda 2.amatör kümeden süper amatöre yükseldiler. İnşallah Soma kenti futboldaki eski günlerine döner. Bu takım da ikinci yarıda zirveyi zorlayan ekipler arasında yer alacağı görüntüsü veriyor.

Süper amatör kümenin bölgesel olmasına rağmen maliyetlerin de yüksek  olması ve devlet desteği olmaması işleri gün geçtikçe de zorlaştırmakta ve rekabeti de azaltmakta. Bu noktada kurum takımları işi bir noktada götürürken semt takımı olan Horozköy’ün ilk yarıda yaptıkları da gerçekten takdire şayan. Spor anlamında devletimizin de bu liglere da en azından sporcu sigortası konusunda destek olması ve maddi olarak yardımcı olması da şart. Bal ‘daki uygulamanın benzeri aslında tün amatörde uygulanmalı.

Son olarak bu gruptaki tüm takımlarımıza ikinci yarıda başarılar diliyorum.

Hepinize İyi Günler.

0 Yorum:

Kural18.net Hakem Alışveriş Sitesi