13 Aralık 2011

MANİSA: Malzeme Yardımı ve Yarınlarımız


Geçen hafta Bölgesel Amatör Lig, Süper Amatör Küme ve Birinci Amatör Küme’de mücadele eden 55 Amatör Takıma malzeme yardımı yapıldı.

Manisa Valiliği, İl Özel İdaresi, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunun destekleriyle Çok Amaçlı Spor Salonu’nda düzenlenen törenle amatör spor kulüplerine forma, tozluk, beşer futbol topu ve 18’er çift krampon dağıtıldı

Törene Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Emniyet Müdürü Yunus Çetin, Manisa Gençlik Hizmetleri Spor Müdürü Mehmet Uçak,  İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, İl özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Katran, TÜRFAD Manisa Şube Başkanı Tekin Tatlıcıoğlu, Manisa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı İsmail Aydın, Futbol İl Temsilcisi Erol Timur ve Amatör Takımların Başkan ve Yöneticileri ile sivil toplum temsilcileri katılmıştı.

Manisa Gençlik Hizmetleri Spor Müdürü Mehmet Uçak yaptığı konuşmada, “Amatör takımlarımızın daha iyi şartlarda mücadele etmeleri için yaptığımız malzeme yardımına destekleri olan tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Sadece amatör takımlarımıza değil ferdi olarak çeşitli spor dallarında mücadele eden sporcularımıza da yardımlarda bulunacağız. Gençlerimizi spora teşvik etmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diyordu. Mesajı gerçekten çok anlamlı idi.

Manisa İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, “Gençlik ve Spor Bakanlığı sadece sporda değil tüm kültürel etkinliklerde yer almaya başlamıştır. Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan kurtarma ve spora teşvik etme yolunda önemli çalışmalar yapılmaktadır” diyerek gençlerimizle ilgili vurguyu tekrarlıyordu.

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz ise, “Gençlerimizin spora yönelmeleri için daha teşvik edici çalışmalar içerisinde olmalıyız. Gençlerimizin iyi ve sağlıklı olarak yetişmeleri bizler için çok önemli. Spor yaptıkları için gençlerimizi kutluyorum” diyerek sağlık ve gençlik ile ilgili mesajı yeniliyordu.

Evet, büyülerimizin verdikleri mesajlar gerçekten çok anlamlı idi. SPORA TEŞVİK ETMEK VE GENÇLERİMİZİ KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN KURTARMAK İÇİN YAPILANLAR VE YAPILACAKLAR ÖNEMLİ. Ama bu işi sadece forma dağıtarak yapmak ta tek başına bir sorun çözmüyor aslında. Kulüplerimizin gerçek anlamda ihtiyaçları sadece malzeme değil. En önemli sorun kulüpleri bir yaşam şekli haline sokarak aktivitelerini de arttırmak gereklidir diye düşünüyorum. Kulüplerimiz de sosyal yaşamın bir parçası olmalı. Yoksa müsabaka dışında kapalı kalan bir yer olarak kalırsa asla asıl görevine ve amacına ulaşamaz. Bu arada yöneticilerimizin de gelecek kuşakla ilgili olarak ta bilinçlendirilmesi de gerekli. Yoksa kulüpler birilerinin arka bahçesi olmamalı. Artık işin ülkemizde de ciddiye alındığı da ortada. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın kurulması da bunun ilk göstergesi. Zamanla da kulüpleri de kullanarak hem ülke genelinde hem de ilimizde güzel şeylerin olacağına da eminim. Eğer gençler bizim geleceğimiz ise bu konuda onlar için yapılacak olan her şeyi yapmamız gereklidir. Bunun için öncelikli olarak ta spor aktivitelerini okullar bazına da yayarak sporu bir yaşam kültürü haline getirmemiz gerekmektedir.
                                                                               
Hepinize İyi Günler.

Muharrem KAZER

0 Yorum:

Kural18.net Hakem Alışveriş Sitesi