24 Ekim 2011

ELAZIĞ: Amatör Kümede 3. Hafta


          
İlimiz, 1.Amatör Küme Futbol Müsabakalarının üçüncü haftası oynan maçlarla sona erdi.
          
İlimizde oynanan müsabakalarda tatsız bir olay yaşanmazken, Vatanı ve Milleti için yaşamını yitiren şehitlerimizin acısını bir kez daha yaşadık. Oynanan tüm müsabakalar TFF 'nin talimatı gereği üçer dakika geç başlayarak hainler protesto edildi. Saygı duruşuyla da şehitlerimizin ruhları bir kez daha şad edilerek gururlandık.
          
İlçe sahalarında oynanan maçlarda deplasman takımlarından Yurtbaşı Belediye Spor, Palu Spor’u 9-5 gibi  farklı bir skorla yenerken, Baskil Şafak Spor lider Sivrice Spor ile deplasmanda 3-3 berabere kalarak ilk puanını almış oldu.

İlçe takımlarımızdan Karakoçan, evinde DSİ Spor'u 2-1 yenerek üçüncü haftada da evinde oynamanın rahatlığını galibiyetle süsledi.
          
İl merkezinde oynanan haftanın ilk maçında İl Özel İdare Spor, Keban Tek Spor ile karşılaştı. Zevkli ve baştan sona çekişmeli geçen  karşılaşmada gençlerden kurulu kadroların oynadıkları göze hoş futbollarıyla zaman zaman izleyenlerin beğenisini kazandılar. Maçın sonunda gülen takım 2-1 lik skorla İl Özel İdare Spor olurken, Keban Tek Spor da alkış almasını bildi.
          
Günün ikinci müsabakasında lige katılmaya son haftalarda karar veren Şeker Spor ile Kırklar Gençlik Spor karşı karşıya geldiler. İki denk takımın mücadelesinden Şeker Spor ilk yarıda attığı golle galip gelirken ilerisi için ümit verdi. Kırklar Gençlik Spor zor şartlarda katıldığı amatör müsabakalarda daha sakin ve takım oyununu benimserse ilerideki haftalarda daha başarılı olacağına inanıyorum.
           

Haftanın sürpriz maçında herkesin favori gösterdiği Fırat Üniversitesi Spor aldığı mağlubiyetle hayal kırıklığı yaşattı. Maça iyi başlayan, ilk 20 dakikada 2-0 öne geçen Fırat Üniversitesi Spor, yediği golle şok oldu. Bir anda Harput Sağlık Spor attığı golle şahlanırken ilk yarıda beraberliği sağladı. İkinci yarıda da kontratak futbolundan bulduğu üç golle Fırat Üniversitesi Spor'u 5-3 mağlup etmesini bildi. Yetenekli ve kabiliyetli futbolculardan kurulu Fırat Üniversitesi Spor'lu futbolculara bir önerim var: Sağa sola ve hakemlere laf yetiştireceğinize futbolunuza önem verirseniz daha başarılı olacağınıza inanıyorum.
           

Aksaray Spor - Kovancılar Spor müsabakası  son haftaların en çekişmeli müsabakası oldu. Aksaray Spor'un 1-0 öne geçtiği müsabakada, Kovancılar Spor ilk yarının sonlarına doğru beraberliği sağladı, ilk yarı da 1-1 berabere bitti. İkinci yarıya daha istekli başlayan takım Kovancılar Spor oldu. İkinci devre Aksaray yarı sahasında geçti, iki gol daha bulan Kovancılar Spor müsabakayı da 3-1 kazanarak liderliğe yükseldi.
           
Haftanın son müsabakasında iki mahalle takımlarımız olan Salıbaba Gençlik Spor ile Hicret Gençlik Spor karşılaştı. Karşılıklı ataklarla geçen müsabakada Hicret Gençlik Spor son dakikalarda bulduğu golle rakibini 1-0 yendi.
          

40 golün atıldığı 1. Amatör Küme maçlarında izleyenlere gol ziyafeti çekildi.
          
Müsabakaları Eski FİFA kokartlı hakemlerimizden Ahmet AKÇAY da hakem montörü olarak gelmesi vesilesiyle İl Hakem Kurulu üyeleri, Futbol İl Temsilcisi ve Saha Komiserleri Dernek Başkanıyla birlikte izlediler.

Tüm Amatör takımlarımıza başarılar diler, Şehitlerimize Allahtan Rahmet kederli ailelerine Başsağlığı ve sabır diliyorum.

 Sami TÜRKMEN

Elazığ Amatöründe 3. Haftanın Toplu Sonuçları
1. Amatör Küme (2011-2012 Sezonu)
Keban Tek Spor    1    İl Özel İdare Spor    2
Şekerspor     1    Kırklar Gençlik Spor    0
Harput Sağlık Spor    5    Fırat Ünv. Spor    3
Aksaray Gençlik Spor    1    Kovancılar Spor    3
Salıbaba Gençlik Spor    0    Hicret Gençlik Spor    1
Sivrice Spor    3    Baskil Şafak Spor    3
Palu Spor    5    Yurtbaşı Bld. Spor    9
Karakoçan Spor    2    Dsi Spor    1



Haftanın Takımı        :Harput Sağlık Spor
Haftanın Futrbolcusu    :
Cemal ( Harput Sağlık Spor )
Haftanın Kare Ası    :   
Murat ( Kovancılarspor )
Erkan ( Hicret Gençlik Spor )
Vahdet (Baskil Şafak Spor )
Sabur (Yurtbaşı Belediye Spor )
Haftanın Teknik Sorumlusu:
Çetin Beşiktaş (Harput Sağlık Spor )
Haftanın Hakemi        :Celalettin Lütfi Bektaş
(Hicret Gücü Gençlik-Salıbaba Gençlik Spor Maçı)






 
















4 Yorum:

selami akkuş dedi ki...

ben il dışında yaşayan yıllarca amatör futbol oynayan biriyim elazığ amatörünü buradan takip ediyorum yapanlara teşekkür ederim
tüm takımlara başarılar diliyorum

Adsız dedi ki...

Fırat Ünv. okuyan biriyim ama alınan sonuçlara üzülüyorum bu hafta 2-0 galipken 5-3 yanildiler şahsen utandım daha ciddi olmalılar futbolcu arkadaşlar Hakemlerde iyi değildi onlarda dikkat etmeliler

Adsız dedi ki...

o biraz rakibi küçümsemedir ve harputsağlıksporda gereken cevabı vermiş maç oynanmadan kazanılmaz...

Yönetici dedi ki...

Sivricespor-Baskil şafak spor macında hakemin baskil şafak spor antrenörünü sebebsiz saha dışına cıkarılmasını kınim.birde hakem ve gözlemcinin raporunda yazdığı yalanlarından dolayı kendilerinin utanmaları gerektiğine ve birdaha hangi yüzle stada geleceklerinibilmim.UTANSINLAR maç yazılarını okurken utandım karekterleri varsa Enver ELMA ve Fuat TEMİZ utanırlar sivricede neler cektiğimizi bir biz biliriz Allaha havale ediyoruz hakem ve gözlemciyi

Kural18.net Hakem Alışveriş Sitesi