14 Aralık 2010

Muharrem KAZER Yazıyor..BÜYÜK KÜÇÜK TAKIM KALMADI


2008-2009 futbol sezonundan itibaren Anadolu Futbolundaki gelişmeler bugün artık iyiden iyiye kendine göstermeye başladı. Eskiden futbolumuzda Galatasaray, Fenrebahçe, Beşiktaş Ve Trabzonspor’un kurmuş olduğu hegomanya artık iyiden iyiye yıkılmak üzere.En güzel örneğini de geçen yıl Bursaspor’un şampiyon olması ile yaşamıştık.

Bu sezonda ise Galatasaray en son Gençlerbirliği’ne 2-0 kaybetti. Bunun yanında da 30 yıl sonra Eskişehir Beşiktaş’ı yendi. Fenerbahçe Ankaragücü’ne 2-1 kaybetti. Bu sonuçlar oldukça ilginç. Ama artık bir silkelenmenin olduğu gerçeği de ortada. Futbolda büyük küçük kavramının artık yavaş tarihe karışmaya başladığının da göstergesi. Tamam, büyük takımlarımızın tarihi geçmişi ortada. Buna da saygımız var. Ancak futbolcular, takımlar, anternörler çağın gerektirdiği şekilde müsabakalara hem sahada hem de saha dışında mental olarak hazırlanabiliyorlar. Yani her şeyin saha içinde olabileceğini de bizlere gösteriyorlar. Bu olaylar artık futbolumuzda yeni bir dönemin başladığını gösteriyor. Bu tür sonuçları alan Manisasporumuz da bunu en iyi yansıtan takımlardan biri.

Futbolda bunu ortaya çıkaran en önemli konulardan biri de futbol sanayinin ülkemizde de gelişmeye başlaması. Yani takımların müsabakalardan yayın karşılığında aldıkları para. Bunun farkına varan kulüpler bu havuzdan daha çok para alabilmek için de müsabakalara çok daha iyi hazırlanıyorlar. Buradan gelen para da yine en başta futbolcunun kendi alacaklarına da dönüyor. Bu sistem adilane devam ettiği sürece ülkemizde futbolu çok daha fazla zevkle izlemeye devam edeceğiz.

Bu arada geçen hafta sonunda bulunan Sayın Bülent Arınç bir açılışta”Manisasporumuz daha büyük hedeflere oynayacak. İnşallah Manisamıza süper lig şampiyonluğu da getirilecek” diyordu. Tabiki neden olmasın. Artık kent olarak ta bazı şeyleri çok iyi analiz ederek gelecekte Manisaspor’un da şampiyonluğunu görmek en büyük temennimiz olacak. Olabileceğini bize en güzel Bursaspor gösterdi. Artık kent olarak ta önümüzdeki yıllarda buna hazırlanmak gerek. Şimdiden hayali bile çok güzel. Süper lig şampiyonu Manisaspor. Eh inşallah o günleri de görmek bizlere de nasip olur.

Hepinize İyi Günler

0 Yorum:

Kural18.net Hakem Alışveriş Sitesi