13 Eylül 2010

MANİSA: Amatör Ligler Başlarken, Sorunlarımız

2010-2011 futbol sezonu 26 Eylül günü 1.amatör küme A grubu müsabakalarının başlamasıyla başlayacak. 1.amatör küme B ile C grupları 3 Ekim’de ve süper amatör kümede ise 10 Ekim tarihlerinde başlayacak. Başlama tarihlerini farklı olmasında 1.amatör kümede takım sayılarını farklı olması ve süper amatör küme için de Bal Ligi ile ilgili bazı prosedürlerinin belirsizliği etkili oluyor.

Manisamız amatör futbolda neler eksik? Bu olaya en büyük eksiklik olan Tesis konusundan bakacak olursak; bu yıl bunun eksikliğini iyiden iyiye görmeye başladığımızı söyleyebilirim.. Bu yıl 1.amatör kümede 6 takım merkezdeki semt takımı. Bu takımların müsabakaları ve idmanları için en önemli ve tek tesis halen 8 Eylül Stadyumu. Bu konuda yetkililer atık çözüm üretmek durumunda. Manisamızda da futbolun sanayi olması ve insanların bu işten te ekmek yemesi için en önemli konu zaten tesis. Bu olmadı mı gerisi de hikaye.

İlçelerimiz bu olayı aşmış durumda. Yanı başımızdaki Turgutlu, Akhisar ve Salihli bu noktada çok çok ilerideler. Artık yer yok, şu yok, bu yok demek yerine en uygun olan 8 Eylül Stadyumu çevresine idman ve maç için 2-3 tesis daha yapılmalıdır. Zaten 8 Eylül Stadyumu artık yıpranmış konumda. Çevresindeki yoldaki beton bile topraklaşmış. Saha içinde bir iki yerde tümsekler oluşmuş. Bu arada soyunma odaları da harap durumda. Tabiî ki aşırı maç yükü ve bunun yanında okul müsabakaları ve idmanlar. 5. yılında bu tesis artık çökmüş durumda. Bu arada alternatif olarak yapılan Olimpiyat Stadyumu da idman için takımlara servis tutma koşulu getiriyor. Ama 8 Eylül Stadyumu ise yürüyerek gidilebilecek bir yer. Amatör takımların durumu da ortada. Hele merkezdeki çoğu takımın tesisi de yok. Haftada iki idman ve bir maç için servis olayını düşünürseniz 40*3=120 tl. Haftalık servis ücreti ve ayda da 480 tl. servis ücreti yapar. Bunu da 8 ay ile çarptık mı 3840 tl. eder. Bu da büyük bir yükümlülük.

İş sadece bunla da bitmiyor. Takımlar yarım sahaya 40 tl.ödüyor.Haftada iki idman için 80 tl.,ayda 320 tl.8 ayda 2560 tl.ediyor.İki kalemi topladığımız zaman 6400 tl.bir takımın idman ve maçlara çıkmak için harcadığı saha ve servis parası olarak büyük bir meblağı oluşturuyor.Bu noktada basit bir çözüm önerisi sunmak istersek Turgutlu Belediyesi Ata tepe ve Irlamaz Tesisleri’ne 6 saha yapmış. Takımlara soyunma odası vermiş.Belediye 4 adet te servis almış.Yani takımlara en azından sezon için ayni olarak 6400 tl.lik yardım sunulmuş.Bu büyük bir hizmet.Bu arada uzak deplasmanlara da Turgutlu Belediyesi’nin bu servisleri götürmekte.Amatör için de en büyük yardım bu olsa gerek.

Manisa merkezde işler bu sezon gerçekten zor olacak. Bu konuda bu yıl da takımlar sabah 10.00 da saha yokluğunda müsabakaya çıkacaklar. Bu arada takımlar OLİMPİYAT ve 8 EYLÜL ARASINDA MEKİK DOKUYACAKLAR. Amatör maç seyretmek isteyen bir kişi Olimpiyat’a gitmek için sadece 2,5 tl. yol parası verecek. İşte ilimizde işler bu kadar karışık işte. Çözüm ise şu an için sadece lafta kalıyor. Bu işin çözümünü de yetkililer artık kalıcı olarak yapmak zorundalar. Yoksa iş sadece malzeme dağıtmakla olmuyor.

Manisamızın amatör futbol için en büyük eksiği olan spor kompleksinin bir an önce yapılması temennisiyle. 2010-2011 futbol sezonun tüm takımlara, sporculara, yöneticilere ve sporseverlere hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

Hepinize İyi Günler

Muharrem KAZER

0 Yorum:

Kural18.net Hakem Alışveriş Sitesi