29 Temmuz 2010

TFF: Bölgesel Lig'den 12 Takım Çekildi

Ekim ayında başlatılması planlanan Bölgesel amatör futbol liginde geriye sayım sürüyor. Temsilcilerimiz Düzcespor, Beyköy Belediyespor ve Kaynaşlı Belediyespor takımlarının da mücadele edeceği bölgesel amatör futbol ligi öncesinde toplam 16 takım verdikleri dilekçe ile lige katılmayacaklarını beyan ettiler.

15 TAKIMA SÜRE VERİLDİ
Federasyon tarafından yapılan açıklamaya göre bu günü kadar 16 takım ligden çekilme dilekçesi verirken 15 takımda gerekli kriterleri yerine getirmek için süre istedi. 15 takıma 5 Ağustos Perşembe gününe kadar süre verildi. 15 takım bu süre içinde gerekli kriterleri yerine getirmezse lige alınmayacak.

ŞİMDİLİK 129 TAKIM
Bölgesel Amatör futbol ligi için gerekli kriterleri yerine getiren 129 takım olduğu belirtildi. Bu takımlar içinde temsilcilerimiz Düzcespor, Beyköy Belediyespor ve Kaynaşlı Belediyespor’da bulunuyor.

İŞTE LİGDEN ÇEKİLEN TAKIMLAR
Çukurova Üniversitesi (Adana)
Kozan Belediye (Adana)
Ceylanpınar Tigem (Şanlıurfa)
Şanlıurfa Belediye (Şanlıurfa)
Dikilitaş (İstanbul)
Hürriyetgücü (İstanbul)
Odunpazarı Bld (Eskişehir)
Şehitkamil Bld (Gaziantep)
Torul (Gümüşhane)
İl Özel İdare (Isparta)
Yeni Gaziemir Gençlik (İzmir)
Kastamonu Üniversitesi (Kastamonu)
Niğde Belediye (Nigde
Binatlı (Batman)
Mahmudiye Belediye (Çanakkale)
Marmaris Belediye (Muğla)

Türkiye Futbol Federasyonunca bu sezon ilk kez başlatılacak olan Bölgesel Amatör Lig'e (BAL) katılacak takımlar açıklandı. Bölgesel Amatör Lig'de yer alma hakkı olan 160 takımdan 138 takımın başvuruları kabul edildi. Ekim ayında başlayacak Bölgesel Amatör Lig'e katılacak 138 takımın 129'u 2009 - 2010 sezonunda yerel amatör liglerde dereceye giren takımlardan oluşurken, 9 takım geçen sezon TFF 3.Ligden düşen takımlardan oluştu.

Profesyonel liglerde bugün itibariyle 26 ilin takımı bulunmuyor. Bu nedenle bölgesel, kriterli ve deplasmanlı en üst amatör lig haline dönüştürülen BAL'da her ilin belirli bir kontenjan dahilinde temsil edilmesine karar verildi. 81 ilden sadece Batman, Niğde, Ardahan, Gümüşhane ve Kastamonu illeri kendilerine ayrılan kontenjanı kullanmadı.

Yerel amatör liglerde mücadele eden takımların da bu lige yükselmelerine imkan sağlamak amacıyla, kontenjanların mümkün olduğu kadar sabit kalması ve bu kontenjanlar dahilinde bu ligde mücadele eden takımlarla yerel ligde başarılı olan takımlar arasında iniş-çıkışların sağlanması planlanmaktadır.


2010 - 2011 sezonu Bölgesel Amatör Lig'e katılacak takımların listesi için TIKLAYINIZ...

0 Yorum:

Kural18.net Hakem Alışveriş Sitesi