9 Haziran 2010

ERZİNCAN: Yıldız Kızlar Futbol Turnuvası Başladı

  
Erzincan da 17 ilköğretim okulundan kız öğrencilerinin katılımı ile Sporcu Canlar Kardeş Okullar projesi kapsamında Yıldız Kızlar Futbol Turnuvası Valilik Kupası oynanan ilk maçlarla başladı.

Ülkemizde çeşitli örgütlerin hedef kitlesi durumunda buluna gençlerin ve öğrencilerin, sosyal hayatın farklılıkları ile tanışma, akılcı faaliyetler içerisinde bulunma özellikle terör örgütlerinin faaliyetlerinden uzak kalabilmeleri için bedensel ve zihinsel aktivitelere yönlendirilmeleri, toplumsal hayata hazırlanmaları için yapılan projeler kapsamında ki aktiviteler devam ediyor. Bu çerçevede, Erzincan Valiliği bünyesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri Büro Amirliği, Erzincan Belediye Başkanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün koordinesinde; 2009–2010 eğitim öğretim döneminde. Erzincan’da 17 İlköğretim okulundan kız öğrencilerinin katılımı ile "Sporcu Canlar Kardeş Okullar” projesi kapsamında "Yıldız Kızlar Futbol Turnuvası Valilik Kupası" oynanan ilk maçlarla başladı.
Geleceğin Türkiye'sini şekillendirecek olan gençlerin, sporun birleştirici etkisi ile spora ve sporcuya özendirerek, sosyal etkinlikler ile toplumsal ilişkilerinin gelişmesini destekleyecek olan futbol turnuvası projesi, 07 Haziran 2010 Pazartesi günü saat: 10:00'da Erzincanspor Tesisleri Halı sahasında başladı. 1+7 kişiden oluşan as ve 4 kişilik yedek şeklinde 12 sporcudan oluşan takımlar toplam 40 maç yapacaklar. Turnuva sonunda katımcı sporculara Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen Katılım Sertifikası ve HİF Lisans Belgesi verilecek. Ayrıca maç sonlarında öğrencilere su, meyve suyu ve kek ikram ediliyor.

Turnuva sonunda düzenlenecek olan ödül töreninde turnuvada birinci, ikinci ve üçüncü olan takımlara kupa, öğrencilerine madalya, katılımcı okullara plaket verilerek, turnuvada yer alan tüm öğrencilere forma hediye edilecek.

HABER: erzincan.net

0 Yorum:

Kural18.net Hakem Alışveriş Sitesi