2 Mart 2010

AFYON: Şuhut M.Y.O. ile Efe Belediyesi Kaynaşması


Şuhut Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinden 24 futbolcu Efe Belediye Spor bünyesinde bu sezon 2. Amatör Ligine katılıyor.

İlçe Emniyet Amiri Ajdan UYSAL'ın, İlçe Emniyet Amirliği'nin sosyal sorumluluğu kapsamında Şuhut Meslek Yüksek Okulu'nda okuyan 24 öğrenciyi, Efe Belediye Başkanı Sayın Hüseyin AKALIN'ın da işbirliği ile Efe Belediye Spor bünyesinde bu sezon 2. Amatör Ligine soktu. Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız İlçe Emniyet Amiri Ajdan UYSAL "Şuhut İlçemizde Üniversite öğrencilerine, sosyal ortamlar hazırlamak, üniversite öğrencilerini spora özendirmek, her sene yeni gelecek olan üniversite öğrencilerine spor yapma alternatifi sağlamak amacı ile, İlçe Emniyet Amirliğinin sosyal sorumluluğu çerçevesinde, böyle bir proje geliştirdik. Üniversite öğrencileri arasında daha önce futbol oynamış, spora yatkın öğrencileri tespit ederek, bu sene 2. Amatöre katılmayı düşünmeyen Efe Belediye Spor bünyesine katarak lige katılmasını sağladık. Efe Belediye Başkanı Sayın Hüseyin AKALIN'ın da projemize sıcak bakması, ileri görüşlü bir başkan olduğunu bir kez daha ispatlamasıyla, Efe Kasabası'ndan da 11 futbolcunun katılımı ile, üniversite öğrencileri ile Efe Kasabasını aynı amaç için bir araya getirmiş olduk. Efe Belediye Spor Kulübü Başkanı İsmail ÇAKIR'ın da özverili çalışmaları neticesinde 24 üniversite öğrencisine lisan çıkartıldı. Bundan sonra üniversite öğrencilerinin Şuhut İlçesi ve Efe Kasabası'nın adını duyurmak için yeşil sahalarda mücadele etmesi, Efe Belediye Spor müsabakalarında üniversite öğrencileri ile Şuhut ve Efe Kasabası halkını aynı amaç için tribünlerde görmek, yaptığımız projenin en büyük meyvesi olacaktır." dedi.


 
Lisansları çıkan üniversite öğrencilerinin oluşturduğu Efe Belediye Spor ile Afyonkarahisar 1. Amatör şampiyonu Karaadil Spor geçtiğimiz Pazar günü İlçemiz Stadyumunda bir hazırlık maçı yaparak sezonu açtılar. Eski bir hakem ve şu an Hakem Gözlemcisi ve Hocası olan İlçe Emniyet Amiri Ajdan UYSAL'ın yönettiği maçta, üniversite öğrencileri yeşil sahada kendilerini gösterme imkanı buldular. Yeni oyuncularını izleyen Efe Belediye Spor Teknik Direktörü Şefik KÖKSAL ise, Efe Kasabası'ndan 11 oyuncu ve Şuhut Meslek Yüksek Okulundan 24 öğrencinin çok iyi kaynaşacaklarını belirterek, Afyonkarahisar 2. Amatörde şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri olacaklarını iddia etti.

Hazırlık karşılaşmasından sonra 2. Amatörde ilçemizi temsil edecek bir diğer takım Ortapınar  Köyü Spor oyuncuları, Efe Belediye Spor'un üniversite öğrencisi oyuncuları ile Efe Kasabasından oyuncuları ve yöneticilerine hitaben, Belediye Konferans Salonunda, İlçe Emniyet Amiri Ajdan UYSAL tarafından, ilk defa resmi maçlara çıkacak olan oyunculara futbol oyun kuralları hakkında seminer verildi. Seminere Şuhur Hisar Spor'un yöneticileri ve genç oyuncuları da davet edilmesine rağmen, bu oyuncular seminere katılmadı. Seminerde yeni oyunculara seslenen İlçe Emniyet Amiri Ajdan UYSAL, gerek tribünde taraftarlar, gerek sahada oyuncular gerekse klüplerin yöneticilerin futbol oyun kuralları bilgileri eksik olduğundan dolayı hakemlerin verdiği ya da vermediği kararlarda aşırı tepki göstermeleri neticesinde takımın başarısını etkileyebilcek müdahalelerde bulunulduğunu, sezon henüz başlamadan önce oyuncuların futbol oyun kural bilgilerini tamamlayarak bu şekilde haksız müdahalelerle takıma zarar vermesinin önüne geçmeye çalıştıklarını belirtti.


Seminer oyuncuların karşılıklı soru cevapları ve güncel tartışılan maçlarla renkli bir hale gelirken, seminer sonunda İlçe Emniyet Amiri Ajdan UYSAL 2. Amatöre katılacak takımlardan, Şuhut Meslek Yüksek Okulu'na ve Şuhut'a yakışacak şekilde sportmen bir sezon geçirmelerini, sadece ve sadece futbol oynamalarını, küfür, kavga ve hakemlere itiraz olmadan, Şuhut ve Efe Kasabası'nın adını tüm Afyonkarahisar'a duyurmaları konusunda tavsiyelerde bulundu.

2 Yorum:

Adsız dedi ki...

ben:EFEBELEDİYESPOR LİSANSLI FUTBOLCULARINDAN =ERKAN OKKA= busene ünüversteli kardeşlerimizle kurduğumuz takaımla başarıya ulacağımıza inanıyorum. tüm EFESPORLULARA SLMLR.

Adsız dedi ki...

BEN EFE KASABASIN DAN HASAN ULUSOY BU SEZON DA EFE SPORKULÜBÜNE BAŞARILAR DİLİYORUM YİNE TRANFER OLACAKMI BİLMİYORUM AMACIMIZ 1.OLMAK BUSEZONDA BAŞARIYA ULAŞACAGIMIZA İNANIYORUM TÜM EFE SPORLU VE EFE SPOR KULÜBÜNE BAŞARILAR DİLİYORUM HERKESE SLM...........

Kural18.net Hakem Alışveriş Sitesi