10 Ocak 2010

İZMİR : Başkan Protesto İçin 6 Amatör Takımı Ligden Çekti

3.ligde mücadele eden, son haftaya 2. sırada giren, son hafta oynayacağı Muğlaspor müsabakasını kazandığı takdirde 2. lige çıkmak için, 3. lig yükselme grubunda oynama hakkı kazanacak olan Menemen Belediyespor, 27 Aralık 2009 tarihinde Muğla'da, ilk yarısını 2-0 önde kapattığı müsabakayı, 2. yarıda oyuncularının gördüğü 2 kırmızı kart ve yedikleri 3 gol sonrası 3-2 kaybetmişti.
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, 05 Ocak 2010 tarihinde yaptığı toplantıda, bu müsabaka ve müsabaka sonrasında yaşanan olaylar nedeniyle, Menemen Belediyespor'a 2 müsabaka seyircisiz oynama, 1 müsabaka saha kapatma, 1 sporcuya 8 müsabakadan men, 2 sporcuya da 5 müsabakadan men cezaları vermişti.
Menemen Belediye Başkanı ve Kulüp Onursal Başkanı Tahir Şahin, bu müsabakada hakemin yönetimini ve Profesyonel Futbol Disiplin Kurulunun Menemen Belediyespor'a verdiği cezaları adaletsiz bularak, çok tartışalacak bir karar aldı. Son yerel seçimlerde Menemen Belediyesine bağlanan 6 beldenin ( Ulukent Belediyespor, Asarlık Belediyespor, Emiralem Belediyespor, Seyrek Belediyespor, Koyundere Belediyespor ve Maltepe Belediyespor ) amatör takımlarını ve alt yapı takımlarının faaliyetlerini durdurduklarını ve tüm takımları liglerden çektiklerini açıkladı. Böylece bu takımların bu sezon için TFF.'da lisansı tescil edilmiş olan 261 futbolcu, sezon içerisinde lisansı tescil edilecek futbolcular ile birlikte yaklaşık 500 amatör futbolcu boşta kalmış oldu.
Gençlerin spordan kopmaması, çiçeklerin solmaması için, Başkan'ın bu anlamsız kararından vazgeçmesini bekliyorum.
Haber : Necmi YILMAZ

0 Yorum:

Kural18.net Hakem Alışveriş Sitesi