11 Ocak 2010

BİNGÖL: Şampiyon İl Özel İdare Spor 2-1


Final maçında yoğun taraftar kitlesi önünde sahaya çıkan Genç Muratspor, attığı golün devamını getiremeyince sahadan mağlup ayrıldı. Şampiyon İl Özel İdarespor, terfi maçlarında Bingöl’ü temsil edecek.

Bingöl 1. Amatör Futbol Ligi final müsabakası, dün saat 12.00’da Bingöl Şehir Stadyumu’nda yoğun taraftar kitlesi eşliğinde oynandı. Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Milletvekili Kazım Ataoğlu, Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, Genç Kaymakamı Barış Cansu Aktan, Genç Belediye Başkanı Abdurrahim Ariç, siyasiler parti temsilcileri ve birçok kurum amiri, Genç Muratspor taraftarlarının yoğun ilgi gösterdiği final maçını izlemeye gelenler arasındaydı.

İlkyarıda Genç Murat rüzgârı esti
Büyük heyecanın yaşandığı karşılaşmaya hızlı başlayan ekipler, kısa sürede gol arayışına girdiler. Rakip sahadaki gol arayışını arttıran Genç Muratspor, 37. dakikada gole çok yaklaştı. Geliştirilen atakta topla buluşan Emrah Atan’ın sert şutu direkten döndü. Bu dakikada rakip kaleyi ablukaya alan Genç Muratspor, 42. dakikada Emrullah Karaman’ın ayağından kazandığı gol ile 1–0 öne geçti. Kalan dakikalarda gol olmayınca maçın ilkyarısı Genç Muratspor’un 1–0 üstünlüğüyle tamamlandı.

Öte yandan ilkyarıda zaman zaman yaşanan sert müdahalelerde her iki takım oyuncularının karşılıklı sevgi gösteri ve hareketlerinde bulunması dikkatlerden kaçmadı.

İkinci yarıda İl Özel İdare galibiyete koştu
Maçın ikinci yarısına kontrollü başlayan Genç Muratspor, farkı açıp şampiyonluğu gitmek istedi ancak bir anda takımın tamamen savunmaya çekilmesi sahada dengeleri altüst etti. Savunmaya odaklanılmasını fırsat bilen İl Özel İdarespor, geliştirdiği ataklarla etkili olmaya başladı. 70. dakikada beraberlik golünü bulan İl Özel İdarespor, 79. dakikada 2–1 öne geçti. Bu dakikadan sonra sahada bir anda oluşan gergin atmosfer, tribünlere de yansıdı. Genç Muratspor kalesinde gelişen atakta topu kucaklayan kaleci, rakip oyuncuya sert müdahalede bulununca önce saha ardından bir anda tribünler karıştı. Sandalyelerin kırılıp sahaya atılması üzerine kalkanlarla güvenlik şeridi oluşturan polis, tribünlerin yatıştırılması üzerine çekildi. Bu dakikalarda sahaya giren bir taraftarın futbolcularla tartışması üzerine fitil bir anda yeniden ateşlendi. Taraftarın sahadan çıkarılmasıyla maça devam edildi. Giderek kızışan karşılaşmada beraberlik golünü bulamayan Genç Muratspor, sahadan 2–1 yenik ayrılarak terfi ligi hayallerini gelecek yıla erteledi.

Zorlu maratonu şampiyonlukla tamamlayan İl özel İdarespor, bu yıl 3. lig terfi müsabakalarında Bingöl’ü temsil edecek.

Kaynak: Bingöl Medya

0 Yorum:

Kural18.net Hakem Alışveriş Sitesi