8 Aralık 2009

Diyarbakır: Amatörde Yine Olaylı Hafta, Yine Saldırı



Diyarbakır deplasmanlı 1. amatör liginde haftalar ilerledikçe olaylar artmaya başladı. Her geçen hafta meydana gelen olaylara bir yenisi daha eklenirken geçtiğimiz hafta sonunda oynanan Sur Belediyespor Bismilspor maçında da benzeri olaylar yaşandı.

Deplasmanlı 1. amatör liginde geçtiğimiz hafta sonu oynanan maçlarda bazı futbolcular ve teknik heyetler maçları yöneten hakemlere fiili saldırılarda bulundular.

Verdikleri kararlarla her iki takımada yaranamayan ve her iki takımında hocalarından tepki alan hakemler bu hafta sonu yine fiili saldırılara maruz kalarak her gün Türkiye’nin dört bir yanında yaşanan hakem olaylarına bir yenisini daha ekledi.

Pazar günü Vali Ahmet Cemil Serhadlı spor kompleksinde Diyarbakır deplasmanlı 1. amatör liginde oynanan Sur Belediyespor, Bismilspor  müsabakasında 2-0 önde olan Sur Belediyespor takımı maçın 75. dakikasında 4-3 yenik duruma düşerken, yedek kulübesinde bulunan futbolculardan bazıları maçın orta hakemine saldırmaya kalkıştı. Maçın kıdemli yardımcı hakemi Mehmet Çelebi meslektaşına yapılmak istenen fiili saldırıyı önlemek için araya girdi, yedek futbolcuların attığı yumruklara maruz kalan Mehmet Çelebi’nin dudağı patladı. Müsabakanın orta hakemi polisinde araya girmesi ile maçın 75. dakikasında müsabakayı tatil etti.

Pazar günü Diyarbakır deplasmanlı 1. amatör liginin son müsabakasında Alipaşaspor Yolspor arasında oynanan maçta, Alipaşaspor’un kalecisi yediği ilk golden sonra maçın orta hakemine saldırdı, müsabakanın orta hakem Engin Gökçe kalecinin bu hareketinden sonra kendisine kırmızı kart vererek oyundan attı.

Geçen hafta deplasmanlı 1. amatör liginde oynanan Çınarspor, Erganispor maçında da müsabakanın orta hakemi Murat Günerhan'a da saldırıda bulunulmuştu.

Pazar günü il Özel İdare Ayspor Barışspor arasında oynanan maçta Barışsporlu  bir futbolcunun maçın orta hakemi İbrahim Bülbül’e fiili olarak saldırması sonucu maçın hakemi bu oyuncuya kırmızı kart vererek oyundan diskalifiye etti.



Öte yandan kendilerini İskanevleri taraftarı olarak tanıtan bir grup tribünlerde oynanan sur Belediyespor Bismilspor maçını izlerken, Bismilsporlu futbolculara küfür ederek tribünde bulunan sporseverlerin tepkisi ile karşılaştılar.

Diyarbakır deplasmanlı 1. amatör liginde oynanan maçlarda bu tür olayların yaşanması futbol severleri endişelendirirken Diyarbakır’da bulunan spor taban birliklerinin bir araya gelip bu tür olayların önlenmesi için çaba göstermeleri bekleniyor.

İl hakem kurulu, ASKF, TÜFAD, futbol il temsilciliği, AFD’ni ve diğer spor taban birliklerinin birleşip bu konu hakkında istişarede bulunmasını isteyen futbol severler maçlarda yaşanan olayların yaşanmaması için yoğun çabanın sarf edilmesi gerektiğini belirttiler. Bu olayların devam etmesi taktirinde Diyarbakır’da maç yönetecek hakem ve maçları izleyecek taraftarın kalmayacağını da söylediler.

Haber:Mehmet KANEVİ

1 Yorum:

Adsız dedi ki...

Ahhh Çelebim.. Senin kaderin midir bu nedir yafff? :))))

Kural18.net Hakem Alışveriş Sitesi