28 Eylül 2009

Elazığ: 2009-2010 Futbol Sezonu Başlarken



Tatil mevsimi olması nedeniyle yazılarıma ara vermek zorunda kaldığım için özür diliyorum.
           
Amatör küme müsabakalarının bitiminden sonra ölü sezon dediğimiz zaman diliminde  tatildi, görevdi derken zaman su gibi akıp geçti ve 2009-2010 amatör futbol sezonu 26.09.2009 Cumartesi günü start aldı.
            
Sönük ve amacının dışında daha çok reklamlar izler gibi bir açılış merasimi izledik. ASKF nin İlimiz Futbolunda ileri gelenleri davet etmeden yaptığı açılış merasimi ilimiz amatör futboluna verilen değerin bir örneğiydi.
           
Biraz geriye dönersek, hazırlık döneminde neler oldu ?
Amatör futbolumuz son günlerde hareketlenmeye başladı, yeni sezonun Ramazan Bayramından sonra başlaması nedeniyle takımlar transfer ve sezon açılışlarını yapmaya başladılar. Tabi parası olan kulüpler transfer çalışmalarında amatörümüzde yetenekli futbolcuları takımlarına kazandırma yarışına girdiler. Özellikle müessese kulüpleri bol keseden para dağıtırken, mahalle takımları sadece verilen meblağları dinlemekle yetindiler, kahve köşelerinde kulisler ayyuka çıkıyor.  Aynı sporcuya bir kulüp 300 Ytl verirken diğer bir kulüp 400 Ytl veriyor, futbolcu da nereyi tercih edeceğini şaşırıyor.
           
Tabi amatörümüze parayı sokan kulüpler amatörümüze ne kadar zarar verdiklerinin farkında değiller. Bir gün paranın biteceğini hesap ediyorlar mı bilinmez.
           
Bunun yanında en sevindirici olay Amatör kulüplerimizin Alt yapılara daha fazla önem vermeleri olması. Bu da ileride artık her takım kendi yağıyla kavrulma niyetinde olduğunun bir göstergesi gibi.
           
Amatör Müsabakaların başlamasıyla birlikte tribünün seyircilerin hizmetine açılması bizleri sevindiren bir hizmetti. Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Sayın Sedat ACAR'a ve değerli personeline teşekkür ediyorum. Sayın Müdürümüzün tribünün üstünü de ve ışıklandırmasını da en kısa zamanda yapıp amatörümüzün hizmetine sokacağından hiç şüphemiz yok.
             
Hakem kardeşlerime de bir çift sözüm var: Hakem; takımlara veya şahıslara müsabaka esnasında kindar olamaz, taraflı olamaz, şahsi husumetlerini o maçta sahaya yansıtamaz, futbolcuların alın terini çalamaz, sadece kurallar çerçevesinde maçını yönetir, tabiki hata yapacak ama bu bilinçli olmamak kaydıyla niyetinin dürüstçe olduğunu göstermek kaydıyla.
        
2009-2010 futbol sezonunun daha ilk haftasında hakemlerimiz ne fizik olarak ne de beyin olarak hazır olmadıklarını gösterdiler. Hele klasman hakemlerimiz daha ciddiyetsiz tabiri caizse havalarda uçtular. Hele bir M. Burak DEMİR vardı ki, verdiği kararlarla evlere şenlikti. Hakem komitemiz hakemleri lige hazırlamaktan çok komitede kimi yeriz kimi onun yerine getiririz sevdasına düşmüştü.
        
ASKF geçtiğimiz yılın başarılı takımlara bireysel spor yapan başarılı kardeşlerimize ve sporculara, basın mensuplarına, yöneticilerine kısaca emeği geçenlere ödül dağıtırken bu yıl daha adil davranmıştı. Teşekkür ediyoruz.
        
2009-2010 futbol sezonunun tüm takımlarımıza hayırlı olması dileğiyle.      
                                                     
Sami TÜRKMEN

0 Yorum:

Kural18.net Hakem Alışveriş Sitesi