31 Aralık 2012
ELAZIĞ: İLİMİZDE TÜFAD VE İLKELERİ
İlimizde Tüfad. 2004 yılın da Malatya ya bağlı temsilcilikten kurtularak Dernek olma hakkı kazanmış, o günden bugüne kadar da büyük mesafeler kat etmiştir. Futbolun olmazsa olmazlarından olan Tüfad. Antrenörlük bazında Futbola yön veren, eğiten, çocukları, gençleri hayata hazırlayan, onların geleceklerindeki hayatlarında başarılı olmalarını sağlayan, Memleketini seven ve onun uğrunda can vermeyi öğreten diplomalı insanların birleştiği bir dernektir.
Tüfad. İlimizde 2004 yılından sonra üye sayısını 122'ye çıkarmış olup, kendi binasına kavuşan ender derneklerden biri olmayı başarmış. İlimizde defalarca Antrenörlük kursu açarak bir çok futbolsever insana diploma aldırarak ilimiz ve ülke futboluna hizmet için futbolumuza kazandırmıştır.
İlimizde Tüfad. taban birlikleriyle diyaloğu en iyi kuran ve onlarla koordineli çalışarak ilin futboluna katkı sağlamaya devem etmektedir. Şube Başkanı Sayın Münir YILMAZ genel merkez yönetim kuruluna iki dönemde seçilerek İlimiz Tüfad.'ını yukarıya taşımıştır.
Tüfad. günümüzde katılım ve izleyici kitlesine sahip tek spor dalının futbol olduğunun bilincinde olup, milyonlarca insanın her türlü iklim şartlarında bile sahalara ve statlara koşturur. Çekicidir, futbolu cazip hale getirmek iyi yetenekli futbolcunun eğitimini oluşturan unsurların başında aile, okul ve "antrenör" vardır.
Günümüzde, aileler çocuklarını küçük yaşta futbol okullarına götürüp, futbol eğitimi almalarını sağlamaktadırlar. Buna istinaden futbol okulları çoğalıp antrenör sayısı artmaktadır. Bütün bu gelişmeler, Türk futbolunun daha ileri seviyeye ulaşmasına sebep olmaktadır. Astronomik rakamlarla yapılan transferler de futbola olan ilginin artmasını sağlamıştır.
Antrenör denince, akla sporcuların fiziksel ve ruhsal gelişimiyle ile ilgilenen, sadece futbol ve müsabaka becerileri üzerinde etkisi olan lider kişi olarak akla gelir. Ancak küçük yaşta futbola başlayan futbolcular başta olmak üzere bütün sporcuların ahlaki gelişiminde antrenörün büyük bir etkisi vardır, buda bir realitedir. Özellikle antrenörün hal, hareketleri ve tavırları küçük yaştaki futbolculara çok büyük örnek olmaktadır, iyi veya kötü örnek olmaksa antrenörün elindedir. Sadece çocuklar değil, bizler bile sevdiğimiz takdir ettiğimiz bizim için lider kabul ettiğimiz kişileri kendimize örnek almaz mıyız?
Çalıştırdığı takımın bütün sorumluluklarını kendi üstüne yüklenen kişidir antrenör. Halk ya da taraftar antrenörden takıma şampiyonluklar ve başarılar kazandırmak ister, maç esnasında hiçbir gol pozisyonunu kaçırmamasını ister. Ancak antrenörün görevi bu kadarla sınırlı değildir. Özellikle alt yapı çalıştırırken başkalarına saygı, hak ve "fair play"i öğretmek antrenörün işidir.
Antrenörler ilkeli olmalı ve antrenörlük ilkelerine ellerinden geldiği kadar uymalıdırlar diye düşünüyorum.
Bu İlkeler :
1.TÜFAD TARAFINDAN ORGANİZE EDİLEN TOPLANTILAR DIŞINDA, GENEL MERKEZ VEYA ŞUBELER HAKKINDA DİREKT VEYA MEDYA YOLU İLE ELEŞTRİDE BULUNAMAZ.
2- HERHANGİ BİR ORGANDA GÖREVLİ OLSUN VEYA OLMASIN, TUTUM VE DAVRANIŞLARI İLE TÜFAD' I MADDİ VE MANEVİ ZARARA UĞRATAMAZ.
3- ÜYELİK YÜKÜMLÜLÜKLERİNİ YERİNE GETİRMEKTEN KAÇINAMAZ.
4- GEREK ÇALIŞTIĞI KULÜPLER, GEREKSE MESLEKTAŞLARI ALEYHİNE YAZILI VEYA SÖZLÜ KÜÇÜK DÜŞÜRÜCÜ BEYANLARDA BULUNAMAZ.
5- TOPLUMUN KABUL ETTİĞİ AHLAK ÖLÇÜLERİ DIŞINDA KENDİSİNİ TANITMAK UĞRUNA MESLEKTAŞLARINI RENCİDE EDİCİ YAZILI VEYA SÖZLÜ BEYANDA BULUNAMAZ.
6- ANTRENÖRLÜK LİSANSINI, BİR BAŞKA ARKADAŞININ GÖREV ALMASI İÇİN KULLANDIRILAMAZ.
7- MESLEKTAŞI BİR KULÜPTEN SÖZLEŞMESİNİ FESH EDEREK AYRILMADAN ÖNCE, O KULÜPLE ANLAŞMA YAPAMAZ, ÇALIŞMAYA BAŞLAYAMAZ.
8- GEREK KILIK KIYAFETİ, GEREKSE TUTUM VE DAVRANIŞLARI İLE ANTRENÖRLÜK MESLEĞİNE YAKIŞMAYAN, KÜÇÜK DÜŞÜRÜCÜ HAL VE HAREKETLERDE BULUNAMAZ.
9- ANTREMAN VE MAÇTA, SAHA VE ÇALIŞMA GİYSİLERİ HARİCİNDE GİYSİLER GİYEMEZ.
10- BİRDEN FAZLA KULÜPLE SÖZLEŞME YAPAMAZ.
11- KENDİ SÖZLEŞMESİNDE YAZILI KONULAR DIŞINDA, TRANSFER VEYA DİĞER İŞLEMLERDE ARACILIK YAPMAK SURETİYLE MADDİ MENFAAT SAĞLAMAZ.
12- ŞİKE, TEŞVİK PRİMİ, ANLAŞMALI OYUN GİBİ GENEL AHLAK KURALLARINA VE YÖNETMELİKLERE AYKIRI DAVRANIŞLARDA BULUNAMAZ.
13- TÜFAD VE TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU TARAFINDAN AÇILAN ZORUNLU EĞİTİM PROGRAMLARINA MAZERETSİZ OLARAK KATILMAMAZLIK YAPAMAZ.
14- FUTBOLCULAR VEYA YÖNETİCİLER HAKKINDA KASITLI VE KÜÇÜK DÜŞÜRÜCÜ AĞIR ELEŞTRİLERDE BULUNAMAZ.
15- TÜFAD VEYA TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU TARAFINDAN DENETİM VE KONTROL AMACI İLE GÖNDERİLEN GÖREVLİLERE GEREKLİ BİLGİLERİ VERMEMEK SURETİYLE, ONLARIN ÇALIŞMALARI ENGELLİYEMEZ.
16- TÜFAD' I TEMSİL ETMEK AMACIYLA, GEREK TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU GENEL KURULUNDA VE GEREKSE BAŞKA PLATFORMLARDA TÜFAD TEMSİLCİ SIFATIYLA TÜFAD YÖNETİM KURULU GÖRÜŞÜNÜN DIŞINDA BİR DAVRANIŞ VE TERCİHTE BULUNAMAZ.
17- KURSLARI BAŞARI İLE TAMAMLANMASINDAN SONRA DERNEĞE ÜYE OLUNMADAN DİPLOMA İÇİN BAŞVURAMAZ.
18- ÜYELİK AİDATLARI İLE DİĞER ZORUNLU BORÇLARIN ÖDENMESİNDE GECİKTİRME VEYA HİÇ ÖDENMEMEZLİK YAPAMAZ.
Sami TÜRKMEN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 Yorum:
Yorum Gönder