7 Ocak 2013

ELAZIĞ: AMATÖRÜMÜZE KAR ENGELİ VE DSİ SPOR


İlimiz 1. Amatör kümede 2. Devre yapılan programa göre başlarken kar engeli buna müsaade etmedi. Sadece Cumartesi günü DSİ Spor-Akça Kiraz Spor arasındaki maç sadece 53 dakika oynanabildi. Yoğun kar yağışı sebebiyle 53 dakikada hakem kararıyla maç tatil edildi.

Maç tertip komitesinin belirleyeceği gün ve saatte kaldığı dakikadan ve DSİ spor 'un 1-0  önde olan skoruyla   oynatılacaktır.

İlimizde oynanması gereken tüm amatör müsabakalar Tertip komitesi kararıyla tatil edilerek önümüzdeki haftadan itibaren kaldığı yerden devam edilecektir.
           
Bayanlar futbol Liginde ilimiz bayan futbol takımı Hedef spor, rakibi Tarsus Gençler Birliği bayan futbol takımını Pazar günü oynadığı maçta 6-0 yenerek play-of şansını devam ettirdi.
           
Bal liginde İl Özel İdare spor- Malatya İl Özel İdare spor maçı kar yağışı ve sahanın temizlenmemesi nedeniyle ileriki haftalara ertelenirken diğer temsilcimiz Yurt başı Belediye spor Malatya 44 maçından 5-0 mağlup olarak döndü. Bal liginde ilk devre biti.
           
Bu haftaki yazımda hem çalıştığım, aynı zamanda yıllarca futbol oynayarak, antrenörlük yaparak ve yönetici olarak  hizmet verdiğim kurumum olan ve ilimiz amatör sporuna ve Voleybolda Türkiye 3. Liginde mücadele veren  aynı zamanda  4 branşta, 10 kategoride 95 lisanslı sporcusuyla  mücadele vererek gençlerimizi kötü alışkanlıklardan ve topluma kazandırmada DSİ 9. Bölge Müdürü Sayın Ömer Faruk YİGİTSOY 'un büyük  katkıları,  kulüp Başkanı Sayın Müfredat  ŞARA, ile  yönetim kurulunun ve cefakar çalışan üyelerinin büyük öz verileri ile ilin sporuna hizmet vermeye  devam etmektedirler.
             
1981-1982 sezonunda kurulan DSİ spor takımı, Amatör Futbol da yıllarca şampiyonluklar yaşamış. Bölgesel deplasmanlı futbol liginde yıllarca mücadele ederek, ilimizde futbol ve Voleybol dalında bir çok sporcular yetiştirerek  ilimiz sporuna  katkı sağlayarak bir çok geçimizi de iş güç sahibi  yapmıştır.
             
Bu hizmetlerine bugünde aynı şevkle devam eden DSİ spor, Futbol da 1. Amatör kümede ve gençler kategorilerinde mücadele vermekte  ilimiz futbolun da her zaman başarılı sonuçlar alarak gençliğe hizmet vermektedir.
               
DSİ spor Voleybol da;  Bayan voleybol takımı 3 ligde 4 gruptan oluşan  D gurubunda yer alırken  11 takımın mücadele ettiği gurupta 4. Sırada bulunarak play-off mücadelesine kalmak için caba sarf etmektedir.
                 
DSİ spor Voleybol;  Yaş gurupları kategorisinde kız voleybol takımı 4 yıldan beri Türkiye finallerine katılmakta, bu finallerde geçtiğimiz yıl final oynadığı Galatasaray voleybol takımına yenilerek Türkiye 2. olma başarısını yakalamıştır.  Bu yıl yapılacak finallere bu başarılarından dolayı direk katılacaktır. Yıldız kız, Yıldız erkekler  ve genç takımlarında çalışmalar devam etmektedir.
                 
DSİ spor; Masa tenisi ve Okçuluk dallarında da gençler kategorilerinde yıllardan beri dereceler kazanarak faaliyetlerine devam etmektedir.
               
DSİ spor başkanı Sayın Müfredat ŞARA bu hizmetleri verirken aidatlarıyla katkıda bulunan DSİ çalışanlarına teşekkür ederek, en büyük eksikliklerinin gençlere hizmet verirken bir futbol sahalarının olmadığını belirterek, her zaman  Katkılarını eksik etmeyen DSİ. 9. Bölge müdürü Sayın Ömer Faruk YİĞİTSOY' un bu sorunu çözeceği inancını taşıdığını ifade ederek Sayın Bölge müdürüne teşekkür etmiştir.
                 
Ben de İlimiz sporuna katkıda bulunan DSİ spor takımına ve kurum çalışanlarına, Yöneticilerine teşekkür ediyor başarılar diliyorum.


Sami TÜRKMEN

1 Yorum:

amatör izleyici dedi ki...

sami hocam DSİ spor u yazmışsın sagol inşallah buzlar erimiştir. senin desteğini her zaman bekliyoruz amatöre verdiğin hizmetler içinde teşekkür ederiz zaten sahipsiz olan amatör ü gündemde tutmaya çalışan tek kişisin başarılar hocam

Kural18.net Hakem Alışveriş Sitesi