19 Kasım 2012

ELAZIĞ: Merhaba Gönül Dostları


Merhaba Amatör futbola gönül veren dostlar.
             
Az çok tanıyan bilir beni. Amatör futbola destek veren her şahsın, kurum ve kuruluşun arkasında ve yanında olduğumu. Amatör futbolumuzun ve gençliğinin hizmetinde menfaat gözetmeksizin çaba sarf ettiğimi. Adımız her ne kadar basın mensubu geçse de Amatör futbola gönül verdiğimiz için TSYD'nin basın tribününe bile giremiyoruz, sporla, Futbolla ilgisi olmayan onlarca kişi girerken bizler karşı cemiyetin yönetim kurulu üyesi olduğumuz için giremiyoruz. Eh siz düşünün dostlar Amatör Futbolun düştüğü acizliği...
             
Ama ne hazindir ki bu hafta sonu bir ara amatör müsabakaların devre arasında Elazığ Belediye spor- Arsin spor arasındaki 3. Lig müsabakasına bakayım dedim; demez olaydım keşke. Şeref Tribününün kapısından girmek istedim eh ne de olsa "Futbol İl Temsilci Yardımcısıyım, Saha Komiserleri Yönetim Kurulu Üyesiyim, TÜFAD. Genel Sekreteriyim, Futbol İl Tertip Komite Üyesiyim, Ulusal Kanalımız olan Kanal 9 da Amatör Futbol Program yapımcısı ve sunucusu, Köşe yazarı  Vs. " Sucum mu?" amatör futbola hizmet, mümkün mü kale gibi iki Özel güvenlik görevlisi giremezsin, neden giremem diye sordum   beyefendiye;  olmaz kartın yok, sonra Sayın Ercan Valim burda giremezsin. Tabi ki Sayın Valimizin Stadımıza ilimize emeği çoktur ama benim anlatacağım konu Sayın Valimizi bir güvenlik görevlisinin öcü gibi göstermesi oldu. Bu ilde herkes başladı Sayın Valimizin ve onun yardımcılarının haberleri olmadığı konularda adını kullanarak bir yerlere gelmeye veya sayın Valilerimizi öcü gibi göstermeye kimsenin hakkı olmadığını düşünüyorum. Bu şahıslar kim olursa olsun bizler Sayın Valilerimizin, her zaman iyi niyetli ve çalışkanlıklarının bilincindeyiz.
         
Neyse biz branşımız olan ilimiz amatör futboluna dönelim bu hafta sonu oynanan 1.Amatör küme müsabakalarının 5. haftasında liderler değişmezken A. Gurubunda Salıbaba Gençlik spor, B. Gurubunda Yol spor liderliklerini sürdürdüler.
         
Hafta sonu oynanan müsabakalarda Yardımcı hakemlerin hataları takımları yakarken Kulüp idarecilerinin İl Hakem Kuruluna tepkileri de çoğalmaya başladı. Bu yıl hakemlerimizin performansları gerçekten iyi değil bunun çaresine İl Hakem Kurulumuz bir an önce daha fazla takımın canı yanmadan çözümlemesi lazım.
         
Geçtiğimiz hafta sonu yağmurlardan dolayı sorun yaşayan Amatör sahamız ve Tesislerinde bir hafta geçmesine rağmen ne acıdır ki hiçbir yetkili kılını bile kıpırdatmamış.
         
Hafta sonu en renkli görüntü Hedef Spor Bayan Futbol Takımı ile Mardin Bayan Futbol Takımının arasın da oynanan maçtı. Seyircisi bol, zevkli futbol ve centilmence geçen bir maç oldu. 3-3 berabere biten maçta dostluk kazanırken bayan seyircilerin de amatör futbolumuza seyirci olarak katılmaları özlediğimiz tablolardan biriydi.
         
Bal liginde mücadele eden takımlarımız İl Özel İdare spor kendi evinde 44 Malatya Spor Takımına 3-0 yenilerek, Yurtbaşı Belediye spor Gaziantep Şahinbey Belediye Gençlik spor a 4-2 yenilmesi bizleri üzdü.
         
3. lig temsilcimiz Elazığ Belediye spor'un kendi evinde Arsin sporu 1-0 yenerek haftalar sonra aldığı ilk galibiyet tüm futbol severleri sevindirdi, başarılarının devamını diliyoruz.
         
Amatör Futbolumuza biraz daha ilgi sayın yetkililer.

Sami TÜRKMEN






1 Yorum:

mağdur gazeteci dedi ki...

Haklısın sami hocam bende bir yazar olarak spor proğramı yapan b iri olarak aynı senin durumundayım Magazin proğramı yapan köyleri dolaşan spordan yakından uzaktan alakası olmayanlar ne hikmetse Elazığspor macında Basın Türibününde otururlar ne adalet değilmi TSYD il temsilciside utanır inşallah bu yazıyı okursa utanması varsa şayet

Kural18.net Hakem Alışveriş Sitesi