22 Ekim 2012

ELAZIĞ: Futbolda Fikir ve Zikir


İlimiz amatör futbolunda bu hafta sonu oynanması gereken maçlar Sayın Başbakanımızın Elâzığ'a gelmeleri ile emniyet tedbirlerinin olmamasından dolayı ertelendi. Önümüzdeki hafta sonu Mübarek Kurban Bayramı dolayısıyla takımlardaki futbolcuların genelinin il dışında olduğundan bu hafta da maçlar ertelenerek 3-4 Kasım'da oynanacak maçlarla amatörümüze devam edilecektir.
       
Deplasmanda oynayan spor toto 3. Lig temsilcimiz Elazığ Belediyespor Erzurum Büyükşehir Belediye Spor'a 2-0 yenilerek yenilme serisine devam etti. Tabi ki Elazığlı futbol severleri de üzdüler. Hafta içinde bir çok eleştirilere maruz kalan Teknik Direktör değişikliği Elazığ Belediye sporda pek bir şeyleri değiştirmiş görünmedi. Şahsi fikrime gelince her zaman yerli hocadan yana olduğumu bir kez daha belirtmeden geçemeyeceğim. Elazığ Belediye Spor'un hoca değişiminde en fazla eleştirilere maruz kalan kurum TÜFAD. oldu. Değerli basın mensuplarının bir kısmı tabi ki milliyetçi duygularından dolayı, Elazığ TÜFAD'ı eleştirdiler. Elazığ TÜFAD. belki basın önünde bu konunun takipçisi olmamakla beraber Elazığ Belediye Spor'un yöneticileriyle gerekli girişimlerde bulunarak fikrini ve zikrini iletmiştir. Hiçbir zaman TÜFAD'ın Kulüplere ve
Sayın yöneticilere, falan antrenörü getir veya falan antrenörün İşine son ver gibi söylemlerde ve baskılarda bulunma yetkisi olmadığını değerli spor kamu oyuna bildirerek konu hakkındaki yanlış düşüncelerin  önüne geçilmesi kanaatindeyim.
       

Hafta içerisinde ASKF. ve TÜFAD. İlimizde amatör futboldaki boş gecen aranın doldurulması amacıyla düzenlemek istedikleri  bir kupa ligine sponsor bulma çalışmalarına devam ederken sona yaklaştılar. Bu konuda ASKF ve TÜFAD. ilerleyen günlerde daha kapsamlı açıklamalarda bulunacaklardır.
       
Pazar günü oynanan Bölgesel Amatör liginde Dersim spor ile Ergani spor  Tunceli Şehir stadının tamirat ta olmasında dolayı ilimiz Atatürk stadı Sentetik çim sahada karşılaştılar. Ergani Spor'un 1-0 galibiyetiyle biten maçta, Tribündeki  her iki takım   seyircilerinin agresif hareketleri hoş bir görüntü vermedi.
       
Bal liginde Elazığ derbisi diye tabir edilen maçta İl Özel İdare spor ile Yurtbaşı Belediye spor İl Özel İdare spor tesislerinde karşılaştılar. Yurtbaşı Belediye Spor'un 1-0 üstünlüğüyle sonuçlanan maçta centilmenlik ön plandaydı. Her iki takımımızı da candan kutluyorum. Bu sonuçların ardından İl Özel İdare spor 7 puanda kalırken Yurtbaşı Belediye spor puanını 6'ya yükselti.
     
Dersim spor, Ergani spor maçında yaşanan olaylarda dikkatimi çeken olgulardan biri tribündeki duvarların üstündeki yağmurluk tabir edilen beton parçalarının eğreti durumdaki halleriydi tabi bazı taraftarlar o kızgınlıkla bu beton parçalarını kopartıp hem sahaya, hem de taraftarlar birbirlerine fırlatması oldu.  Gençlik Hizmetleri İl Müdürümüz sayın Sedat ACAR'ın hem tribünün üstünün kapatılması hem de bu tehlikeli boyuttaki beton parçalarının bir an önce hal çaresine bakması gerektiğinin kanaatindeyim. Sayın Müdürümüzün bu konuyu en kısa sürede çözeceği inancında olduğumu belirtiyor.
Başarılar diliyorum.

                                                       











Sami TÜRKMEN

1 Yorum:

Cemil Sertdemir dedi ki...

TÜFAD ın işi antrenör yetiştirmek tüfadın neyine gerek antrenörlere iş bulmada herkeş işine bakacak o eleştirenler kendi işlerine baksınlar boş beleş gündem yaratmasınlar

Kural18.net Hakem Alışveriş Sitesi