13 Şubat 2012

ELAZIĞ: Amatör Liglerde 15. Hafta


Elazığ sporu  Rize sporu 5-3 yenerek yaşattığı sevinçten dolayı kutluyorum. Başarılarının devamını canı gönülden diliyorum.

İlimiz   amatör  futbolunda  haftasonu müsabakaları 15. hafta maçları olarak oynandı. A. Gurubunda Kovancılar spor, B. Gurubunda İl Özel İdare Spor liderliklerini sürdürdüler.
         
A  Gurubunda Kovancılar spor ve Yurtbaşı Belediye spor Play-of ' u garantilerken 3. takım olmak için Fırat Üniversitesi spor, Palu spor, Telekom spor, Aksaray spor hatta matematiksel olarak Karakoçan spor bile adaylıklarını devam ettirdiler. 3. olacak takımın son iki haftada belli olacağı A gurubunda sonucu bekleyip göreceğiz.
     
B Gurubunda İl Özel İdare spor Play- of 'u garantilerken 2. ve 3. olacak takım olmak için üç takım kıyasıya çekişmeye devam ediyor Maliye spor, Hicret Gençlik spor ve Şeker spor matematiksel olarak bu çekişmeyi son iki haftaya taşıyarak amatörümüze heyecan kattılar.
     
Hafta sonunun ilk maçı DSİ spor ve Telekom spor arasında oynandı. DSİ spor küme düşme korkusunu atlattıktan sonra daha rahat futbol oynamaya başlarken genç yetenekler kendilerini ispat etme çabasına girdiler zaman zaman futbol adına güzel görüntüler ve pozisyonlar ürettiler. Telekom spor sezon başındaki güzel futbol 'undan uzak bir görüntü çizdiler Play - of şanslarını aldıkları bu beraberlikle daha da  zora soktular maçta başladığı gibi 0-0 berabere bitti.
     
Kovancılar spor, Fırat Üniversite spor maçı ilk yarı Kovancılar sporun futbol ve skor olarak üstünlüğüyle 3-0 kapandı. İkinci yarı kısıtlı kadrosuyla Fırat Üniversitesi spor sahneye çıktı. Kovancılar spor 'un rehavete kapılmasıyla attıkları 3 golle durumu beraberliğe getirdiler. Play- of içinde şanslarını korudular.
     
Salıbaba Gençlik spor Sivrice spor maçı denk iki takımın maçı görüntüsünde geçerken her iki takım zaman zaman göze hoş gelen futbol sergilerken atılan 6 golde izleyicilerin beğenisini kazandı. Maçta 3-3 berabere bitti.
     
Keban Tek spor, Şeker spor maçı Şeker spor için Play- of 'a kalma açısından önemliydi. Keban Tek spor küme düşme korkusu olmadığından gençlerden kurulu kadrosuyla oyunu pek ciddiye almadılar. Maç da 7-0 şeker spor 'un galibiyetiyle sona erdi.
     
Aksaray spor, Palu spor maçı haftanın en önemli ve zorlu maçıydı. Aksaray spor 'un Play- of şansını yitirmemesi için mutlaka kazanması gereken bir maçtı. Palu spor' da son haftalarda aldığı galibiyetlerle göz doldururken onlarda Play - of yolunda avantaj sağlamak amacındaydılar. Kıran kırana gecen maçta güzel futbol izlerken Aksaray spor her iki yarıda atığı gollerle maçı 2-0 alarak iddiasını devam ettirdi.
     
İl Özel İdare spor, Maliye spor maçı 1. ve 2. nin maçı olarak görünürken oynanan futbol izleyenleri pek memnun etmedi. İl Özel İdare spor sadece namağlup unvanını korumaya çabalarken 3 gol attı. Maliye spor son haftalarda almış olduğu mağlubiyetlere bir yenisini ekledi. Play- of 'a kalma şansını da az da olsa zora soktu. Son iki haftada alacağı skorlar Maliye spor 'un konumunu belirleyecek.
   
Karakoçan spor Harput Sağlık spor maçı Harput Sağlık spor açısından önemliydi. Kümede kalma şansını artırmak için gittiği Karakoçan deplasmanında 4-3 mağlup olarak küme düşmeyi garantilediler. Karakoçan spor da aldığı galibiyetle az da olsa Play- of şansını artırdı. Harput Sağlık spor' lu futbolcu maçın hemen başlarında topun gözünün alt kısmına gelmesinden dolayı, yaralanmış, sonrasında mide bulantısı baş göstermesinden dolayı hastaneye götürülmesi gerekmiştir. Daha sonra kendi imkanlarıyla Elazığ Eğitim ve Araştırma hastanesine kaldırılan futbolcu kardeşimiz Erol Ateş POLAT 'a geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.  Ne acıdır ki ambulansın olmaması gene bir sağlık skandalı ortaya çıkmış oldu.  Yetkililere duyurulur.
   
Hakem hatalarını ön plana çıktığı haftada hakemlerimizin tecrübe kazanması amaçlanırken pekte göz doldurmadılar.
   
Gençlik Geliştirme İl Müdürlüğü sahaları temizleme konusunda bu haftada sınıfta kaldı. U-19 Yaş gurubu maçları sahaların hazır olmaması sebebiyle iptal edildi. Hakem odası, Soyunma odaları, Tuvaletler ve Tribün içler acısıydı.

Sami TÜRKMEN




































Not: Son dönemlerde, Elazığ Amatörümüzle ilgili yaptığımız yorumlarda, küfür, hakaret ve tahrik edici içeriklere sıkça rastlanmaktadır. Her kişi yaptığı yorum ve içeriğinden sorumludur. Bu zaman kadar sadece silmek ile yetindiğimiz bu tür yorumlar için, artık İP numaranıza göre hakkınızda Savcılığa suç duyurusunda bulunulacağının bilinmesini isteriz.


Lütfen, yaptığınız yorumların öncelikle şahsiyetinizi gösterdiğini unutmayalım. Spor ahlakı içerisinde, yorum ve eleştiri yapalım..

4 Yorum:

Adsız dedi ki...

harput sağlık düşmeyi garantiledimi şimdi ne diyelim alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste.....

Adsız dedi ki...

s.a sami hocam yav ben salıbaba gençlik sivrice maçını izleyen bi seyirci olarak sizin seçtiğiniz haftanın karmasına baktım gerçekten hiç adill davranmıyorsunuz sol beke seçtiğiniz arkadaş salıbabanın sol beginden daha mı iyi yani ben şahsım olarak elazığ amatöründe salıbaba nın sol bekte oynayan arkadaşın östüne ii oynayan sol bek tanımam ama adamı özelikle takip ediyorum siz seçmiyorsunuz seçtiğiniz adamlar da salıbabanın sol beginde oynayan arkadaşın çeyreği olmuyor bu kadaraını söyleyebilirim..

Adsız dedi ki...

öncelikle sami hocam emeğinize sağlık benim sıkıntım şu yönde 4 haftadır ilimizin U-19 ligi başlamadı sürekli erteliyolar bu hafta 1 saat kar yağdı Cuma günü pazar günün ki maçları iptal ettiler sahayı temizlemek çok zor geliyosa gerekli aletleri versinlerde biz temizleyelim

ramazan bulut dedi ki...

sami hocam elinize dilinize kaleminizin keskinliğine sağlık böyle bir sitede amatör sporun sesi olduğunuz için sizi canı gönülden tebrik ediyorum.başarılarınızın devamını diliyorum.

Kural18.net Hakem Alışveriş Sitesi