28 Kasım 2011

ELAZIĞ: Amatörümüzde Yapılan ve Yapılmayanlar


Artık her yaştaki  futbolcuların bile maddi beklentisinin olduğu, yalnızca ismi 'amatör' kalan bir ligin bu ismini hak eden bir tarafı var mı diye düşünürken.... Amatörümüzde yapılanları ve yapılmayanları yazmaya karar verdim.
             
Anayasa'nın 127. maddesi gereği mahalli idareler; il, belediye veya köy halkının mahalli müşterek ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulmuşlardır. Yerel yönetimlerin sporda ne yapmaları gerektiği konusunda çeşitli yasalarda hükümler bulunmaktadır. Yani...belediyelerin  görevlerinden biri de halkın spor yapmasını sağlamaktır. Nasıl yapar bunu ? Spor tesisleri, spor alanları açar, Amatör kulüp kurar veya kurulan kulüplere yardımcı olur, okullar kurar, finansal destek sağlar kısacası ilin belediyesi ve özel idaresi, gençliğe ve halkına spor yapma alışkanlığını kazandırmak için çaba sarf eder.
             
İl Özel İdaresi, ASKF. , TÜFAD., AFD.,Bazı kamu kuruluşları. Gençlik Spor İl Müdürlüğü. Bu çabayı sarf ederken, maalesef İlimiz belediyesi amatör futbolumuza hep üvey evlat muamelesi yaparak, hiçbir katkıda bulunmaması, amatör kulüplerimizi ve amatör futbol sevdalılarını derinden üzmektedir.
               

ASKF Başkanı Sayın Şahin ŞERİFOĞULLARI , Spor Toto Teşkilat Başkanı Sayın Bekir Yunus UCAR 'ın katkılarıyla  getirilen 500.00 Bin Tl nin doğru ellerde, İl Özel İdaresi bünyesinde değerlendirilerek Sayın Genel Sekreterimiz  Nazif BİLGİNOĞLU'nun da büyük destekleriyle yapılan Sentetik çim saha ve kapalı spor salonu amatör futbolumuzun hizmetine sunulmuştur. Emeği gecen herkese teşekkür ediyoruz.
               
ASKF Başkanı Sayın Şahin ŞERİFOĞULLARI 'nın çabasıyla Türkiye Elektrik Kurumunun boş olan sahası yazışmalar yapılarak 2 adet sentetik çim saha yapması için spor alanına çevrilmiştir. Bu sözleşmenin üzerinden  bir yıl geçmesine rağmen Gençlik Spor İl Müdürlüğü hala gerekli proje ve atılımı yapmamıştır.
               

Fırat Üniversitesi toprak sahasının sentetik çim sahaya çevrilmesi devam ederken  katkıları bulunan ASKF Başkanı, Spor Toto Teşkilat Müdürlüğü ve Fırat Üniversitesi Rektörlüğüne teşekkür ediyorum.
               
İlimizde günlerin kısa olmasından amatör müsabakalar gece karanlığa sarkmaktadır. Sentetik çim sahanın aydınlatma sistemindeki 5-6 projektörün yanmaması sahanın karanlık olmasına ve futbol oynamada güçlüklere sebep olmaktadır. Türbün  ve saha kenarının koruyucusunun, soyunma odalarının eksiklerinin yapılmaması da eksikler arasında.
             
Sivrice ve Keban İlçe sahalarımızın Sentetik çim saha yapımına başlanmaması, ilçe insanlarının ve futbol severlerinin tepkilerine neden olmaktadır.
               
Her zaman çalışkanlığına inandığımız Gençlik Spor İl Müdürümüz Sayın Sedat ACAR'dan bu eksiklerin ve  projelerin bir an önce hayata geçirmesini arzu ediyor ve bekliyoruz..
               
ASKF yeni bir hizmet anlayışıyla görevine devam ederken ilçelerden gelen takımlardan bir veya iki kulübe maç sonrasında yemek yedirip yollaması  takdire şayan bir hizmet diye düşünüyorum.
                 
İlimiz 1. amatör kümede 7. hafta  oynandı. Kovancılar spor ve İl Özel İdare spor liderliklerini korurken Fırat Ünv. spor-Kovancılar spor maçında sakatlanan Fırat Ünv.spor'lu Kaleci Veysel ve Vedat 'a geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Müsabakalarda olumsuz bir olay yaşanmaması sevindiriciydi.
                 
Yazılarımda hiç bir şahıs ve kurumu eleştirmek niyetinde olmadığım gibi yapılan eserleri ve  işleri de onura etmeyi görev saymışımdır.

Sami TÜRKMEN










12 Yorum:

Adsız dedi ki...

Sami hocam öncelikle sizlere cok teşekkür ederiz. allah razı olsun butun macları izliyor gerekenlerin hepsini yazıyorsun. Hocam sizden birşey rıca etsem kovancılarda 1 yıldır yapımı süren ve halen bitmeyen Sahayida kaleminize almanızı istiyoruz. lütfen

Adsız dedi ki...

haftanın hakemi olarak abdul vahab kartalı seçmişsiniz sami bey galiba karşılaşmayı izlememişsişniz.bir hakemin bir müsabakayı bu kadar katlettiğini hiç görmemiştim yazıklar olsun hem size hemde abdul vahap kartala kendisi gerçekten bir polis lütfen kendi işini yapsın çünkü hakemlik onun işi diil.hakemlerimiz böyle maçlar yöneltmeye dwevam ederse korkarımki sahalarda daha kötü sonuçlart doğacak...

amatör seyircisi dedi ki...

Ünivesiteli beyefendi maçın içinde galip olduğunuz zaman iyiydi hakem nasıl mağlup duruma düşünce sami hocaya bile utanmadan laf atisiz biz deplasmanda sizin sahanızda oynadıgımız halde hakemden şikayetci değiliz yazıklar olacak biri varsa oda sizsiniz galip gelsediniz bunları yazmazdınız

Adsız dedi ki...

sivriceye saha yapmazlar hakemler sagolsun katletti bu takımı masa oyunlarıyla 3 puanı silindi bu takım neyi hedefliyodu şimdi nerde helal olsun bu hale getiren herkese,,

Adsız dedi ki...

BU PALU SPOR 3 HAFTADIR ONUNE GELENE ATIYO NIE ON PLNA CIKARMIYORSUNUZ SIZ ALA ALA

Adsız dedi ki...

Bu kadar futbolun sevildiği bir ilde tesislerin eksik olmasına ve yetkililerin bu kadar duyarsız olmalarına söylenecek tek söz var yazıklar olsun o makamları hemen boşaltmaları gerekir.

Adsız dedi ki...

haftanın hakemi vahap kartal mı????????? bravo sami hocam tebrikler yoksa mustafa fulin mi önerdi size ayıptır ayıp birbirinize peşkeş çekmeyin işgüzarlık yapmayın..

Adsız dedi ki...

boşa uğrasıyoruz bosa oynuyoruz elazığda beyler finalin adını lig baslamadan belırlemısler kovancılar-ozel idarenapsak boss..suan iki takımda birbirini beklıyor ....

Elazıg amatör izleyicisi dedi ki...

Özel idare ve Kovancılar o finali hak ediyor demek ki ..

Kovancılarspor yöneticisi dedi ki...

tabiki kovancılar spor şampiyon olacak niye zoruza gidi bal liğinde elazığı temsil edecek tek takım kovancılar spor dur. bi yedek kaleciz bile yok kocaman ünivesite sporun halinize acıyın ona buna camur atmayın ne camur olduğunuzu bu hafta oynadığımız maçta gördük herdese bizi öldüreceltiz hakem bizede sizede verdiği kararlarda eşitti.

Adsız dedi ki...

maç oynandı mı oynandı.ikinci bir kalecinin olup olmaması kimseyi bağlamadığı gibi üniversitenin de bahanesi olamaz.lakin kalecinin ambulanslık olmasına sebep pozisyona bakınca topa sahip olduğu ve yerdeyken kovancılarsporlu oyuncusun kalecinin boynuna kasıtlı olarak basması boyunda iki sinirin felç olduğunu söylesem siz kovancılarspor yöneticisi ne diyeceksinz peki.kasıtlı bir faule maruz kalan genç kalecinin hayati riskini görmezden gelen hakem ve yandaşları mı eşitti.herkes tarafından saha dışından göründü ki kasıtlı bastı.skor 1/0 üniversitenin lehine iken.sonra son sn'ler oynanırken bariz gol pozisyonunda defans oyuncunuzun üniversiteli forvet oyuncusuna sarılıp 5 metre boyunca faul yapması ve de %100 penaltı olması gerekirken eşit düdük çalan hakem nerdeydi peki.siz faklı bir maç izlemişsiniz anlaşılan.futboldan anlamadığınız açıkça ortada.anlamış olsaydınız koskoca üniversitenin ikinci kalecisi yok diye böyle basit bahanelere sığınmazdınız.yoksa yok sizde var da ne oluyor.üniversite maçından aldığınız 3 puanı gerçekten hakettiğinizi mi düşünüyorsunz.kendi sporcularınız bile maç üniversitenin hakkıydı dedi.artık düşünün.elazığ da herkes herkesi tanıyor.konuşulanlar herkesin kulağına gitmiştir.üniversitenin mi hakkı yendi yoksa kovancılar mı hakkı ile 3 puanı aldı.neyse hayırlı uğurlu olsun size.amatörü bu hale getirenler utansın.ikinci kalecisi olmayan koskocaman üniversite takımı değil.

Adsız dedi ki...

yurtbaşı da şampiyon olabilir herkes tutturmuş kovancılar il özel idare diye ama yurtbaşını ön plana cıkaran yok bi daha düsünun derim ben

Kural18.net Hakem Alışveriş Sitesi