30 Eylül 2011

AĞRI: Amatör Liginde Haftanın Maçları Açıklandı

Ağrı Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanlığı tarafından haftasonu maç programı yayınlandı. Bölgesel Amatör Lig maçı ile birlikte hafta sonunda 7 müsabaka oynanacak.

Doğubeyazıt taraftarı bu sezon ilk defa üç kulübü birlikte destekleyecek. Eleşkirt Birlikspor, Gürbulakspor, Yeni Ağrıspor  ve Ağrı idmanyurdu spor bu sezon ilk defa müsabakalara çıkarken, geçen yıl ligde olan İl Özel İdarespor ve Polisgücüspor bu yıl liglere katılmadı.  Öte yandan Ağrı Amatör Liglerinde 15 yıllık aradan sonra ilk defa 13 kulüp mücadele edecek.

Müsabaka Programı Şöyle;
















Kösedağ; Amatör Futbola Herkesin El Atması Gerekiyor

Ağrı Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Erkan Kösedağ Ağrı futbolunda yeni sezonun başlaması sebebi ile basın açıklaması yayınladı.

Kösedağ açıklamasında: “ Tüm amatör takımlarımız lisans işlemlerini tamamlamış ve yeni sezonu heyecanla beklemektedir. Bu beklentileri hafta sonu oynanacak olan karşılaşmalarla sona erecek. Yeni sezonun geçmiş yıllara oranla centilmenliğin, dostluğun had safhada olduğu bir sezon olarak geçmesi en büyük temennimiz.  Bizler yeni sezon  öncesi kulüplerimizi “ Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun”  ile ilgili bilgilendirdik.  Bu bilgilendirmeden sonra kulüplerimizin taraftarlarını eğitmesi ve  olabilecek saha olaylarından sorumlu olduklarını unutmamaları gerekiyor . Tüm taraftarlarımızın da bu kanun hakkında az çok bilgi sahibi olmalı. Taraftarların yeni sezonu sadece seyir ve taraftarlık olarak değerlendirmesi, fanatizm ve holiganlıktan uzak durması gerekiyor. Nihayetinde bu ligde yalnızca bir şampiyon çıkacak. 

Yeni sezona kulüplerimiz maddi sıkıntılar içerisinde başlayacaklar. Bu anlamda yerel yöneticilerin amatör futbola el atması gerekiyor.  Ağrı Sporu da şu gerçek vardır ki, Profesyonel bir takım olmadığı sürece, Ağrı’nın sporu  yerinde sayacaktır. Alt yapıdaki çocuklarımızın kendilerine bir hedef koyabilmeleri ve bu profesyonellik hedefine ulaşabilmeleri için  disiplinli çalışmaları ancak profesyonel bir takımdan geçmektedir.

Geçen yıl olduğu gibi bu yılda altyapı kategorilerine ağırlık vereceğiz. Tek bir düşüncemiz var. Bu düşüncemiz 3-4 yıllık bir düşünce. Profesyonel takımı Ağrı’nın kendi evlatları zaman içerisinde alt yapıdan gelerek çıkaracaktır. Ama bu anlamda da her zamanki gibi kulüplerimizin desteğine ihtiyacımız olacaktır.” denildi

0 Yorum:

Kural18.net Hakem Alışveriş Sitesi