7 Şubat 2011

ELAZIĞ: Play-Off'unda 7. Hafta ve Centilmenlik Çağrısı

Hafta sonu oynanan Bal Ligi Müsabakasında Elazığ Belediye Spor Kahraman Maraş Belediye Spor ile karşılaştı. Belediye Spor'un 1-0 kazandığı maçta, genelde orta alan mücadelesi olarak geçen müsabakada Belediye Spor  Ali BEKTAŞ' ın 89. dakikada attığı golle kazandığı maçta

Elazığ Belediye Spor 35 puanla liderliğini sürdürdü.

Elazığ 1. amatör kümede 7 hafta sona ererken liderlik koltuğuna averaj üstünlüğüyle Yol Spor oturmuş oldu.

Hafta sonu Play-off  müsabakalarında haftanın ilk maçında DSİ Spor ile Sürsürü Bağlar Spor karşılaştı. DSİ Spor 'un daha üstün bir futbol sergilediği maçta Sürsürü Spor gençleştirdiği kadrosuyla zaman zaman oyuna renk kattı. Her iki takımın şampiyonlukta iddiasının  olmaması maça da ilginin az olmasına neden oldu.

Maçın hakemi Adnan AKBULUT kolay olan bu maçı skora etki etmedi, verdiği kararlar genelde doğruydu. Bir ihracın olduğu maçta Sürsürü Bağlar Spor'dan Murat, yardımcı hakeme hakaretten ihraç edildi.

Günün ikinci maçında Şampiyonluk hesapları yapan iki güçlü takımın karşılaşmasına sahne oldu. Yol Spor ile Kovancılar Spor izleyenlere zevkli ve çekişmeli bir futbol ziyafeti çektiler. Yol Spor'un daha atak ve orta saha üstünlüğünü ele almasıyla Kovancılar Spor kalesini sağlı sollu ataklarla yoklamaya başladı ama gol vuruşunu yapamadı. Kovancılar Spor ilerleyen dakikalarda dengeyi sağlayarak yakaladığı pozisyonları gole çeviremedi. İlk yarı da 0-0 berabere kapandı.

İkinci yarıya her iki takım da golü bulmak için çabaladı. Buna da Yol Spor attığı üst üste iki golle ulaşırken, Kovancılar Spor attığı tek golle cevap verirken maç da Yol Spor'un 2-1 üstünlüğüyle kapanmış oldu.

Maçın Hakemi Murat KARADAĞ genellikle doğru kararlar vererek bu zor maçı skora etki etmeyecek kararlarla başarıyla tamamladı. Kendisini kutluyorum.

Klasman gurubundan Play-off müsabakalarının ikinci devresine kadar sadece takımlarını destekleyen hepimizin beğenisini kazanan Kovancılar Spor taraftarının ikinci devrenin bu iki müsabakanın oynanmasındaki rakip takım futbolcularına teknik heyetine ve idarecilerine takındıkları tavır temsil ettikleri İlçemizin adını böyle olaylarla anılmasına sebep olan bir kaç seyircinin en kısa zamanda uyarılması gerektiğine inanıyorum. Sahaya taş atmanın, su şişesi fırlatmanın ve küfür etmenin yapılan sporla bağdaşmadığını hepimiz biliyoruz..

Günün üçüncü ve son maçında yine şampiyonluk adaylarından Köy Hizmetleri Spor ile Hicret Gücü Gençlik Spor karşılaştı. Maçta daha üstün ve atak görünen Köy Hizmetleri Spor Kaleci Serdar’ı bir türlü geçemedi. Hicret Gücü Gençlik Spor daha çok kontratak futbolunu benimserken zaman zaman uzaktan şutlarla etkili olmaya çalıştı. Maç da başladığı gibi 0-0 berabere bitti.

Maçın hakemi Murat DEMİR bu zor maçı verdiği istikrarlı kararlarıyla maçın önüne geçmeyerek tamamladı.

Hakemlerin başarılı olduğu bu haftada hakemlerimizi kutluyorum.

Play-off takımlarımıza başarılar dilerken, Küfürsüz olaysız müsabakalar seyretme dileğiyle.


Sami TÜRKMEN

Elazığ 1. Amatör Küme 7. Hafta Play-Of
Haftanın Toplu Sonuçları
                         
Sürsürü Bağlar Spor    1    Dsi Spor    4
Yol Spor    2    Kovancılar Spor    1
Köy Hiz. Spor    0    Hicret Gücü Gençlik Spor    0

U-19 Ligi
Sürsürü Bağlar Spor    3    Harput Sağlık Spor    0
Hiçret Gençlik Spor    0    Yol Spor    11
Sürsürü Bağlar Spor    0    Köy Hiz. Spor    4
              
U-14 Ligi
Köy Hiz Spor    4    Elazığspor    3
Telekom Spor    0    Yol Spor    2





 













Play-Of  Haftanın Takımı:    Yol Spor
Play-Ofhaftanın Futbolcusu:   
Serdar (Hicret Gücü Gençlik Spor)
Play- Of Haftanın Kare Ası:   
Orhan (Dsi Spor )
Cumali  ( Yol Spor )
Erhan ( Hicret Gücü Gençlik Spor )
Murat  ( Köy Hiz Spor )
Play-Of Haftanın Tek. Sor.:  
  Ender Çınar ( Yol Spor )
Play-Of Haftanın Hakemi:    Murat Karadağ (Yol Spor-Kovancılarspor Macı )




9 Yorum:

Adsız dedi ki...

Sami Hocam gercekten kovancılar spor un seyircisinin bu öfkesini anyamıyoruz kendi maçları olmadığı halde rakibe su şişesi atmaları kovancılar seyircisine yakışmadı. Başkanlarınında proğramda Envere hakaret etmesi yanlıştı daha centilmence maçlar olmasını diliyorum

Adsız dedi ki...

Sami hocam dogruları yazdıgınız icin tşk ederim .. hocam kovancılar spor taraftarının yaptıgı yakışmıyor .. 2.3 kişin yaptıgını butun kovancılar mal etmediginiz icin ayrıca tşk ederim . Ama hocam birşey gözünden kacmış kovancılar spor otobuse binerken .. bi vatandaşımız elinde bıcakla taraftarın icine daldı ve POLİSLERİMİZ hic bi şekilde mudahale etmedi . pekı o kızgınlıkla bıcak birine batsaydı bunu hesabını kım verecekti?? hocam siznden rıcam bunlarıda göz önünde bulundurun

Adsız dedi ki...

sizin yaptığınız mı yakışıyor

Adsız dedi ki...

kovancılar sporun öfkesini tabi anlayamazsın enver yaptığı yakıştımı

Adsız dedi ki...

hangi ülkede oyuncuya biber gazı sıkılmış bir ilk elazığ amatörde kovancılarlı oyunculara biber gazı sıkıldı sonrada kovancılar sporun öfkesini anlamıyorum diyorsun tabi anlamazsın işen gelmi ha

MACİT YILDIZ dedi ki...

BENDE KALE ARKASINDA MACI İZLİDİM AMATÖRÜ YAKINDAN TAKİP EDEN SEYİRCİ OLARAK KOVANCILAR KAFİLESİNDEN BİR KAÇ KİŞİ SAHANIN İÇİNDEKİ HOCAYA KÜFÜR EDİLERDİ O DA DAYANAMADI O HOCANIN ARKADAŞIYDI HERALDE SİZE TEPKİSİNİ GÖSTERDİ. KÜFÜR ETMESEDİZ BİŞEY OLMAZDI.

Adsız dedi ki...

s.a sami hocam bişey soracaktım. . bu sene puanların eşit olması durumunda ikili averajmı yoksa genel averajmı söz konusu bilgi verirseniz sevinirim .saygılarr ?

not= gecen sene puanların eşit olunması halinde takımların kendi arasında oynadığı yani ikili averaja değilde genel averaja bakıldı atılan gol sayısının fazlalılığına ??

Adsız dedi ki...

Macit bey Orda birine Batsa O bıcak hesabını sen mı vereceksin ?

Sami Hoca dedi ki...

a.s iki takım aynı puanda sezonu bitirirse kendi aralarındaki maçlara yani ikili averaja bakılır. Ama 3 veya daha fazla takım aynı puanla ligi tamamlarsa Genel avara bakılır.

Kural18.net Hakem Alışveriş Sitesi