18 Ocak 2011

MANİSA: Amatörde 2. Devre Başladı

İlimizde amatörde ikinci devre başladı. 1.amatör kümede ve süper amatör kümede zorlu müsabakalar oynandı.

1.amatör kümede A grubunda şampiyonluk iddiası bulunan Turgutlu İstasyon, Muradiye Belediye, Akmescit ve Horozköy rakiplerini yenerek iddialarını sürdürdü. Sancaklı İğdecik Belediyespor’dan sonra Dış Mahalle Yıldırımspor da ligden çekildi. Bu noktada bu grupta artık düşme olayı da ortadan kalkmış oldu. Ancak ligden çekilme ve lige katılmama ile ilgili olarak yaptırımın olmaması da kötü. Bu noktada bazı yaptırımlar da şart. Çünkü artık bu grupta iki takım maç yapmadan haftayı geçirecek.

B grubunda ise Soma açık ara önde gidiyor. İkincilik yarışında da Süleymanlı, Akselendi ve Akhisar Yıldırım mücadele veriyor. Bu grupta Sotes ve C grubunda da Ahmetli Belediye yenilmezliklerin de sürdürüyor. B grubunda Beyoba Belediye, Koldere Belediye ve Gördes Belediye geçmişlerini mumla arıyorlar. Düşememe mücadelesi için kıyasıya yarışıyorlar. C grubunda da Köprübaşı ligden çekilmişti. Bunun yanında da düşmeme noktasında ikinci takım olmama noktasında Trazlar, Yeşilyurt, Killik ve Kurtuluş arasında sıkı bir mücadele olacak.

Süper amatör küme A grubunda Manisa Belediye, Sancaklı Bozköy Belediye, Saruhanlı Belediye arasındaki şampiyonluk mücadelesi son haftaya kadar devam edecek. Bu hafta sonunda İshakçelebi’de Saruhanlı Belediye –Sancaklı Bozköy Belediye arasındaki mücadeleyi seyrettim. Futbol adına her şey çok iyi idi. Saruhanlı Belediye’nin 2-0 öne geçtiği müsabaka Sancaklı Bozköy’ün penaltı ve frikikten bulduğu gol ile 2-2 oldu. Bu süreden sonra oyuna giren genç Şeyhmuz skoru belirledi ve Saruhanlı Belediye hem galip geldi, hem de rakibine karşı şampiyonluk yarışı için avantajlı duruma geçti.


Yalnız tribünlerde öğrendiğim bir konuda beni çok üzdü. İki takımın hafta içinde İshakçelebi’deki idmandaki kavgalarına bir anlam veremedim. Çünkü futbol bugün var, ama hayat her zaman devam ediyor. Herkesin her yerde ve her zaman birbirine işi düşecek, her yerde karşılaşacak. O yüzden pişman olacak şeyleri yapmadan birkaç kez düşünmek lazım. Bu tür olayları artık yaşamak istemiyoruz. Bu grupta da geçen yıl görev yaptığım Halitpaşa Belediyespor’da işler kötü. Yanlış transfer politikası ve yapılan 12-13 transferden fayda alınamaması takımın üzerindeki olumsuz havayı dağıtmamış. İkinci yarıda umarım iyi şeyler olur. Buradan başarılar diliyorum.

Bu arada Akgünspor her şeye rağmen onurlu şekilde mücadelesini sürdürüyor. Bu semt takımının da artık bir düzene girmesi gerekli. Bu noktada iyi niyet ile bazı işler yürümez. İl Özel İdarespor’da da hoca değişimi de işe yaramadı. Sezon boyu çalkantıların olması bu takımdaki sporcuları da olumsuz etkilemiş. Somaspor ise yaptığı transferler ve sponsor ile ikinci devreye damgasını vuracak gibi. Kırkağaç eski gücünden uzak ve Karaoğlanlı Belediye de lige tutunmaya çalışıyor. Bu arada bu hafta iki takımın maçının ertelenmesi de kötü. Bu hatta biz de Çobanisa’ya iki kez gittik.  Bu da boş masraf. Hafta içinde oynanan müsabakaya çalışan sporcuya ve öğrenciye de izin almak ta başka bir iş. Ciddi bir sıkıntısı var. Bu konu da kısa sürede çözülür. B grubunda küçük bir kasaba olan Emir Zoru başaracak gibi. Ligi lider ve namağlup olarak sürdürüyor. Bu takımı da Alaşehir Belediye ve Demirci belediye zorlamaya çalışacak.

Buradan tüm takımlarımıza, yöneticilerimize, futbolcularımıza, antrenörlerimize, hakemlerimize ve görev yapan diğer yetkililerimize başarılar diliyorum. Her zaman sporun dostluk ve kardeşlik olmadığını unutulmamsı temennisiyle..

Hepinize İyi Günler..

Muharrem KAZER



Mütevelli Belediyspor Kupasını Aldı
1. amatör kümede mücadele eden yeşil kırmızı takım U 19 da geçen yıl Halitpaşa Belediyespor önünde mutlu sona ulaşarak şampiyon olmuş ve 1.amatör kümeye yükselmişti.

Haber: Muharrem KAZER.

 
Yeni Manisaspor mücadelesi öncesi şampiyonluk kupasını alan Mütevelli Belediyespor’un gençleri oldukça mutlu idi.Mütevelli Belediye Belediye Başkanı Süleyman Kahramanlar da” Kasabamızda gençlerimizin önünü açmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu yıl takımızda  kasabadaki gençlerden oluşuyor.Bu noktada elimizdeki imkanlarla desteklerimiz devam edecektir.Kasabamıza inşallah nice kupalar kazandırmak istiyoruz.”dedi.


0 Yorum:

Kural18.net Hakem Alışveriş Sitesi