1 Kasım 2010

MANİSA: Saruhanlı Derbisi


Süper amatör kümede müsabakalarda dördüncü hafta geride kaldı. Bu hafta da Saruhanlı ilçemizin iki süper amatör küme temsilcisi Saruhanlı Şehir Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Bu müsabaka öncesinde Saruhanlı Belediyespor’un 7 puanı vardı. Halitpaşa Belediyespor’un ise puanı yoktu. Müsabaka öncesinde saha ve zemin koşulları uygundu. Müsabakaya da Saruhanlı Belediyespor santra ile başladı ve ileri atılan ilk top ile de Ender ile 1.dakika dolmadan golü buldu. Müsabaka genel olarak ta Saruhanlı Belediyespor’un kontrolünde geçiyordu. Ender, Fazıl ile girilen gol pozisyonlarını Saruhanlı Belediyespor hovardaca harcıyordu. Müsabakanın sertleştiği anlarda oluyordu. Müsabakada Fazıl Saruhanlı Belediyespor’dan ve Vahdet’te Halitpaşa Belediyespor’dan kırmızı kart gördüler. Müsabaka da Saruhanlı Belediyespor aldığı üç puan ile yoluna devam ederken Halitpaşa Belediyespor’da ligin dibine demir atıyordu.

 Halitpaşa Belediyespor’da 11 transferin takıma uyum sağlamadığı ortada. takım olabilmek her zaman önemli. Bu aldığın futbolcuları bir arada tutmak ve kaynaştırmaktan geçiyor. Uyum olayını çözemezsen takımda hiçbir şey de yolunda gitmez. İşte bunu süper ligde bile yaşıyoruz. Futbolcuları seçmek kadar onların mental olarak ta bir olmalarını sağlamak çok önemli. Bu gün buna psikolojik motivasyon deniliyor. Sporda bu da artık önemini her alanda giderek arttırıyor. Uzun maratonlara çıkarken takımın bu yönden de güçlü olası şart. Sadece parayı verelim de bunlar çıksın oynasın demekle de olmuyor. Aslında Halitpaşa Belediyespor’da kaliteli futbolcular da yok değil. Ancak şu an takım görüntüsü veremiyorlar. Umarım ileriki günlerde bu sorunu çözerler.
Saruhanlı Belediyespor’da ise işler yolunda. Çünkü geçen yılki takım iskeleti korunmuş. Bunu yanında bir iki nokta transfer yapılmış. Çok koşan ve fiziki olarak ta yorulmayan genç bir ekip. Mücadeleyi son ana kadar bırakmamaları da mükemmel. Uyum da tam. Bunun yanında gol yollarındaki hovardalıklarını da iyi bir santrafor ile çözerlerse bu takım çok can yakar. Saruhanlı Belediyespor’a da ileriki müsabakalarında başarılar diliyorum. Yalnız taraftar noktasındaki eksikliği de çözmeleri şart. Çünkü iç sahada seyircinin d katkısı çok fazla oluyor.

Saruhanlı derbisinde kazanan dostluk ta oldu. Özelikle Saruhanlı Belediyespor’un futbolcuları müsabaka öncesinde Halitpaşa Belediyespor yedek kulübesine de giderek başarılar dilemeleri de centilmenlik ve dostluk adına güzel görüntülerden bir kare olarak kaldı.

Hepinize İyi Günler.
Muharrem KAZER

0 Yorum:

Kural18.net Hakem Alışveriş Sitesi