11 Kasım 2010

ADANA: Çelikcan’a Büyük Tepki

Yüreğir İdmanyurdu, Yüreğir İlçesi'nin amatör kulüplerinden bir tanesi. Yıllardır amatör ruhla mücadele etmekte. Nebi Özçelik Başkanlığı'ndaki Bordo-Beyazlı ekibin bundan yaklaşık 4 ay önce kulüp binası güzel bir şekilde yapılacak vaadiyle Yüreğir Belediyesi tarafından yıkıldı. Aradan geçen zaman zarfı içerisinde ne bina yapıldı nede yapılması için ilk kazma kürek vuruldu. Bu durum, Kulüp Başkanı Nebi Özçelik başta olmak üzere yönetim kurulu,teknik heyet, futbolcu kadrosunun yanı sıra camiaya gönül veren sporseverlerin büyük bir tepkisine yol açmakta.

ANTRENMAN YAPAMIYORUZ
Müsabakalara antrenman yapamadan hazırlandıklarını ve ligde kalma mücadelesi verdiklerini ve yıkılmasıyla birlikte soyunacak bir yerlerinin de kalmadığını belirten Kulüp Başkanı Nebi Özçelik, " Binamız yıkılmadan antrenman yapabiliyorduk ama yıkılmasının ardından antrenman da yapamıyoruz. Bu sorunumuzun çözümü için girişimlerde bulunduk. Yüreğir Belediyesi yetkilileri 4 ay önce kulüp binamızı yeniden yapıp sorunumuzu kökten ortadan kaldıracak vaadiyle binamızı yıktılar. Ligin ilk yarısı tamamlandı. Ama bugüne kadar somut bir adım atılamadı. Mayıs ayı içerisinde tamamlanacağını belirtiyorlar. Peki o zamana kadar nasıl ayakta kalacağız. Antrenman yapamıyoruz. Sahamız dikenli bahçeye dönmüş durumda. Pislik içerisinde. Bu ortamda nasıl gençlerimizi antrenmanlara çağıralım " dedi.

ÖNÜMÜZÜ KESTİLER
Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'a seslenen Başkan Özçelik, " Yüreğir İdmanyurdu ilçe'nin takımı değil mi ? Bize neden üvey evlat muamelesi yapılıyor. Gençliğe hizmet etmek suç mu ? Yapmayacaklardı neden yıktılar ? Başkanımızın, Yüreğirli gençler umurunda değil mi ? Bizlerde yarın buraya kadar deyip kenara çekilirsek gençlerimiz kötü alışkanlıklara sürüklenirse bunun sorumlusu kimler olacak ? Bu nasıl bir gençliğe hizmet anlayışı. Biran önce bu rezalete son verilip sahamıza kavuşmak istiyoruz. Bu sahadan Davut Uçak'lar, Orhan Uçak'lar, İbrahim Uzuncalar yetişti. Neden daha fazla Türk futboluna yetenekli isimler yetiştirmeyelim. Önümüzü kesmeye çalışmasınlar " diye konuştu.


 



Hadi’ye açık mektup:
Peyami Safa Maracı
Stadı’na bir el at


Hafta sonunda Peyami Safa Maracı Stadı’ndaydım…
1.Amatör Küme C-Grubu’nda haftanın önemli karşılaşması Seyhangücü-İncirlikspor arasındaki zorlu 90 dakikayı izledim.
Her dakikasında büyük bir heyecan yaşandı. 1 hafta önce Akkapıspor’a 4-1 gibi farklı skorla boyun eğen İncirlikspor, lider Seyhangücü’nü Yunus’un penaltıdan attığı golle 1-0 yenerek önemli bir galibiyete koştu.
Sezar’ın hakkını Sezar’a vermek gerekirse; Lacivert-Beyazlı ekibin galibiyetinde kalesinde adeta devleşen Selahattin Geze başrol oynadı.
Maçı özetledikten sonra;
Yıllar önce toprağa verdiğimiz değerli gazeteci büyüğüm Peyami Safa Maracı’nın ismini taşıyan statta bazı eksiklikler gördüm.
Örneğin;
Stadın zemini mükemmel. Ancak çevre düzenlemesi yeterli değil. Hakemler, yöneticiler, antrenörler ve futbolcuların kullandığı bölümü yeterli görmedim. Deyim yerindeyse burada yürümek için cambaz olmak gerekir.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi’ye buradan sesleniyorum;
Peyami Safa Maracı Stadı’na bir el at..
Biliyorsun; hafta içerisinde ve hafta sonunda büyük heyecanlar yaşanıyor…
Amatör spor kulüplerimizin eli ayağı..
Biran önce çevre düzenlemesi yapılırsa, hakemlerimiz, yöneticilerimiz, antrenörlerimiz, futbolcularımız ve bizlerde sana teşekkür ederiz…
Bilmem anlatabildim mi?

0 Yorum:

Kural18.net Hakem Alışveriş Sitesi