31 Mayıs 2010

SİVAS: Rüya Değil Gerçek, Sivas 4 Eylül Belediye 3. Lig'de

Sivas 4 Eylül Belediyespor dün Ankara’da muhteşem bir zafere imza attı. Sivas’ın yıllardır özlemini duyduğu 3. Lig hasretine Belediye noktayı koydu.

Ankara’da yapılan 3. Lige Yükselme 2. Kademe müsabakalarında ilk önce Trabzon Çukurçayır Beldespor’u mağlup eden Belediyespor dünde finalde bir başka Trabzon temsilcisi Yomraspor’la karşılaştı. İki kırmızı kartın çıktığı mücadelede Belediyespor geriye düşmesine rağmen Veysel ve Serdar’ın attığı gollerle zafere ulaştı.

Zoru başaran 4 Eylül Belediyespor, önümüzdeki sezondan itibaren 3. Lig’de mücadele etmeye başlayacak.

Öte yandan Belediyespor’un 3. Lige yükselmesinin ardından Yenimahalle Hasan Doğan Stadı’nda yer alan Sivaslı futbolseverler büyük coşku yaşadı.
MİLLETVEKİLLERİNE TEPKİ
Dün Sivas futbolunun tarihi günlerinden birinin yaşandığı başkentte 4 Eylül Belediyespor’u Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Selahattin Çimen, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Turan Topgül, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve yaklaşık bin kadar Sivaslı izledi.

Karşılaşmayı izleyen Sivaslılar, dünkü maça gelmeyen Sivas milletvekillerine ise tepki gösterdi.  
MAÇIN KARNESİ
STAT: Hasan Doğan
HAKEMLER: Özgüç Türkalp, Aydın Karsavuran, Görkem Konuk
4 EYLÜL BELEDİYE: Ahmet, Serdar, Alp, Turan, Serdal, Cüneyt, Ali, Rüştü, Ahmet Hamdi, Yasin, Veysel
TRABZON YOMRA: Şükrü, Başaran, Göktürk, Ömer, Gürkan, Deniz, Nuğman, Ali Kemal, Onur, İsmail, Olgun
KIRMIZI KARTLAR: Dk. 33 Nuğman (Yomraspor), Dk. 59 Yasin (4 Eylül Belediyespor)
GOLLER: Dk. 34 Veysel, Dk. 42 Serdar (4 Eylül Belediyespor), Dk. 16 Ali Kemal (Yomraspor)

MAÇTAN NOTLAR
***4 Eylül Belediyespor ile Trabzon Yomraspor arasında yapılan final karşılaşmasını Süper Lig hakemlerinden Özgüç Türkalp yönetti.

***Dün oynanan maçtan önce Yomraspor 2. Başkanı Sedat Bayrak, mor-beyaz kaşkolüyle tribünlere geldi.

***Aşırı sıcak havada oynanan karşılaşmada her iki takım taraftarına bin 500’er kişilik yer ayrıldı. Tribünleri dolduran bin 500 kişilik Yomraspor taraftarı maç boyunca takımlarını tezahüratlarla destekledi. Diğer taraftan yaklaşık bin kişilik Sivaslı taraftarda tribünlerdeki yerlerinden maçı izledi.

***Dünkü maç için Sivas Belediyesi, Sivas’tan 7 otobüs kaldırdı. Ancak, bu otobüslerden sadece 3’ü dolu gelinde geriye kalan 4 otobüs boş bir şekilde Sivas’a gönderildi.
MAÇTAN DAKİKALAR
4 Eylül Belediyespor maça çok hızlı başladı.
3. dakikada sol kanattan kullanılan serbest atışta topla buluşan Serdal yakın mesafeden kafayla vurdu. Son anda kaleci çıkardı.

4. dakikada sol çaprazdan rakip ceza sahası içerisine giren Serdal, çok sert vurdu, Yomraspor kalecisi tehlikeyi öneldi.

5. dakikada Yomra atağında İsmail’in uzaktan şutu az farkla auta çıktı.

16. dakikada Ali Kemal sağ çaprazdan Belediye ceza sahasına girdi, yerden sert vurdu top ağlarla buluştu: 0-1

23. dakikada Veysel’in kornet atışında Alp yakın mesafeden topu kafa vurdu, meşin yuvarlak üstten auta gitti.

31. dakikada soldan gelişen belediği atağında top ceza sahası içerisinde Rüştü’nün önünde kaldı. Rüştü gelişine çok kötü vurarak takımını bir golden etti.

33. dakikada Yomrasporlu Nuğman gördüğü ikinci sarı kartın ardından kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

34. dakikada Veysel aldığı topla rakiplerini tek tek geçti, ceza sahası önünde topa mükemmel vurdu. Rakip takımın kalecisinin çaresiz kaldığı vuruşun ardından 90’a giden top skora dengeyi getirdi: 1-1

42. dakikada Veysel’in yaptığını bu kez Serdar yaptı. Ceza sahası dışında topu düzelten Serdar yerden çok sert vurdu ve takımını öne geçirdi: 2-1

53. dakikada Veysel sağ çaprazdan ceza sahasına girdi ve kaleciyle karşı karşıya geldi. Ancak Veysel topa vurmakta gecikti.

59. dakikada Belediyespor’dan Yasin rakip takımın kalecisine sert müdahale edince bu oyuncuya karşılaşmanın hakemi Özgüç Türkalp kırmızı kartını gösterdi.

65. dakikada Yomrasporlu Olgun’un sağ çaprazdan yaptığı vuruşu kaleci Ahmet çıkardı, dönen topa Onur vurdu meşin yuvarlak az farkla auta gitti.

87. dakikada Sinan sağ kanattan yaptığı atakta kaleciyi geçti, verdiği pasta topla buluşan Sima boş kaleye gönderemedi.

haber:hurdogan gazetesi

0 Yorum:

Kural18.net Hakem Alışveriş Sitesi