18 Nisan 2010

DİYARBAKIR: Şampiyonun Bir Sentetik Çim Sahası Bile Yok!

Amatör ligde 26 maçtan tek mağlubiyet alan Ayspor, play off grubunun bitimine 3 hafta kala gruplara kalmayı kesinleştirirken takımda bazı sorunlar ise göze çarpıyor.

Şampiyonun Bir Sentetik Çim Sahası Bile Yok!
Diyarbakır deplasmanlı birinci amatör ligi Play-off maçlarının bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu büyük ölçüde kalan İl Özel İdare Ayspor’u telaş sardı. Play off liginde aldığı başarılı sonuçlardan sonra gruplara gitmeye hak kazanan kulüpte maddi sorunlar baş göstermeye başladı.

Diyarbakır deplasmanlı birinci amatör liginde bitime 3 hafta kala gruplara kalmaya hak kazanan İl Özel İdare Ayspor, ilgisizlikten yakınırken, gruplara nasıl gideceklerini kara kara düşünmeye başladı.

Diyarbakır amatör liginde bu sezon genç bir ekiple başarıya koşan il Özel İdare Ayspor bu sezon oynadığı 26 müsabakadan sadece birinde Çermikspor’a yenilirken diğer maçlarından puan çıkarmasını bildi.  Bu sezon içerisinde 70 gol atıp 7 gol yiyen takım çalışmalArını İl Özel İdare’deki kendi tesislerinde sürdürüyor.

Ligin son 3 haftasında da maçlarını kazanıp namağlup olarak gruplara gitmeyi hedefleyen takımda tesis yetersizliği ve Maddi imkanların kısıtlanması takımda sorunlar yaratmaya başladı.

Daha önceki sezonlarda da Diyarbakır’da şampiyonluğu ilke edinen Ayspor, bu sezon kendi bünyesinde yetiştirdiği 14 sporcusu ile ligde mücadele ederek takıma ağabeylik yapacak 56 transfer dışında transfer yapmayarak bu sezonda ligde kendini kanıtladı ve gelecek sezon düzenlenecek olan Kriter lige katılmaya hak kazandı.

Amaçlarının şampiyonluktan çok tesisi olduğunu söyleyen Ayspor başkanı M. Turgay Dikel, “ Diyarbakır’da şampiyon olmayı ilke edindik. Her sezon başarı yakalamak çok önemli ama biz bu başarıdan önce tesis konusunda ileride olmak istiyoruz. bu sene 5-6 transfer dışında transfer yapmadık. Kendi alt yapımızdan yetişen gençler ile bu başarıyı elde ettik. Ama tesis konusunda bir çözüm yolu üretemedik. Tesisleşmek için bazı çalışmaların yapılması ve ödeneğin çıkması gerekiyor ama bu konuda atılan bir adım yok. Gençlerimiz sahaya çıkıp en iyi şekilde mücadelelerini veriyorlar bizimde bu mücadelenin karşılığını vermemiz lazım. Alt yapıdan sporcu yetiştirmek için tesis şart. Diğer ilçelerimize tesisleri yapan kurum biz olmamıza rağmen kendi takımımıza bunu yapamıyoruz. Mum dibine ışık vermez misali bizim takımımız kum sahada çalışmalarını yürütüyor. Gerek hocamız gerekse futbolcularımızın özverisini ise kutluyorum” dedi

DSİ, ve Yolspor’un tesisleşme konusunda ileriye dönük çok güzel işler yaptığını söyleyen Ayspor Teknik ekibi Müslüm Doğan ve Süleyman Çetin, “ gerçekten Yolspor ve DSİspor’u bu yaptıkları tesislerden dolayı kutluyorum. Diyarbakır’da kurum olan takımların bu çalışmaları bizleri sevindiriyor. Gönül ister ki aynı şeylerin bizim kulüpte de olmasını ama bunu zaman gösterecek. Şuanda ligin bitimine 3 hafta kala gruplara kalmaya hak kazandık. İkinci takımsa bu üç maç dışında belli olacak. Ben sporcularımın göstermiş oldukları bu başarıdan dolayı kutluyorum. Genç bir ekiple yola başladık. Herkes bizim bu sezon başarılı olacağımıza inanmıyordu ama biz inandık ve başardık. Bundan sonra hem kriter ligde hem de gruplarda Diyarbakır’ı en iyi şekilde temsil etmek için çaba vereceğiz” dediler.

Öte yandan gruplara gidecek olan il özel İdare Ayspor’un maddi konularda tıkandığı belirtilirken, başkan ve birkaç kişinin desteği ile takımın ayakta tutmaya çalıştığı belirtildi.

Alınan bir diğer bilgiye göre ise üç hafta sonunda Ayspor yönetiminin ve sporcularının vali beyi ziyaret edeceği belirtildi.

Haber: Mehmet KANEVİ

0 Yorum:

Kural18.net Hakem Alışveriş Sitesi