12 Şubat 2010

ERZİNCA: 1. Amatör Küme Şampiyonu ERZİNCANSPOR

1. Amatör Küme A Gurubunda mücadele eden ve lige lider tamamlayarak play-off oynamaya hak kazanan Erzincanspor, B Gurubunda play-off’a kalan ve rakipleri saf dışı bırakarak finale yükselen Refahiye Belediyespor ile karşılaştı. Maça rakibi önünde daha baskılı bir futbol ortaya koyarak başlayan Erzincanspor, karşılaşmanın ilk yarısında Tuncay ve Vasfi’ nin attığı gollerle devreyi 2-0 önde kapattı. Daha tecrübeli futbolcular ile sahada mücadele eden Erzincanspor, maçın ikinci yarısında aynı futbol anlayışını sahaya yansıtan kırmızı siyahlı ekip Erdi ve Emre’nin ayağından bulduğu gollerle skoru 4-0 taşıdı. Erzincanspor elde ettiği bu galibiyetle 2009-2010 Erzincan 1. Amatör Küme şampiyonluğunu ilan etti. Erzincanspor, elde ettiği şampiyonlukla 3. lige terfi müsabakalarında Erzincan’ı temsil edecekler.
 
Karşılaşma sonrası açıklamalarda bulunan Erzincanspor Kulüp Başkanı Salih Kara, terfi maçları için takıma her hangi bir takviye yapılmayacağının altını çizerek, “Terfi maçlarına bu kadromuzla gideceğiz. Başarılı olmaya çalışacağız. Şuanda 3. ligin akıbeti belli değil.

Federasyon bu noktada çalışmalar yapıyor. Bizde terfi maçları için Erzincanspor’u 200-300 bin TL masrafa sokmak istemiyoruz. Zaten Erzincanspor maddi noktada sıkıntılıdır. Sadece maçlara gidip çıkacağız. Gelecek yıl için Erzincan amatöründe bir takım değişiklikler yapılması gerekir. Bu şartlarda biz yokuz. Eğer kriterli lig başlarsa, alt yapıdan gelen kendi futbolcularımızla orada mücadele edeceğiz.” açıklamasında bulundu.  Erzincan Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu İl Temsilcisi Emin Turan, 2009-2010 futbol sezonu şampiyonu olan Erzincanspor’un kupasını Kulüp Başkanı Salih Kara’ya takdim etti.

Öte yandan; Erzincanspor ile Refahiye Belediyespor arasında oynanan amatör küme final müsabakasına Refahiyeliler yoğun ilgi gösterdi.

0 Yorum:

Kural18.net Hakem Alışveriş Sitesi