7 Şubat 2010

ELAZIĞ: 1. Amatör Play-Off 5. Hafta Mücadeleleri Değerlendirmesi

İlimizde ilk defa Türkiye Futbol Antrenörleri Derneğinin girişimleriyle açılan İlk Yardım Sertifika Kursu 03.02.2010 tarihinde Çağrı Tıp Merkezinde 7'şer kişilik guruplar halinde yapılmaya başlandı. Tüm antrenörlerin ve ilgili kişilerin katılacağı kursa başvurular devam etmektedir.

İlimiz 1. Amatör Küme Play-off müsabakalarında 5. hafta geride kaldı. İlk yarının da bitimi olan 5. haftada Kovancılar Spor liderliği eline geçirdi.

Günün ilk maçında Fırat Ünv. Spor'la Öz Uğur Spor karşılaştı. Öz Uğur Spor maça daha hakim başladı. Şampiyonluk mücadelesinden uzaklaşmamak için de orta sahada yan toplarla rakibini tartmaya başladı ve ilk atağı da Fırat Ünv. Spor yaptı. Ufuk'un kafa vuruşu auta gitti. Daha sonraki dakikalarda Öz Uğur Spor, Zafer'le girdiği pozisyonlarda golü bulamadı. İlk yarı da 0-0 berabere bitti.

2. yarıya her iki takım da gol bulma ümidiyle başladı. 63. dakikada ceza alanı içerisinde yapılan orta Fırat Ünv. Spor'lu Ufuk'un açılan koluna çarptı. Hakem penaltı yerine çarpmayla değerlendirdi. Öz Uğur Spor da bir golden olmuş oldu. Maçın 81. dakikasında Fırat Ünv. Spor'un atağında yapılan ortaya düzgün bir vuruşla golü bulan Alpaslan oldu. Kalan dakikalarda Öz Uğur Spor oyuna Feridun'u aldı. Tüm hatlarıyla Fırat Ünv. Spor sahasına yüklenen Öz Uğur Spor aradığı golü 87. dakikada Feridun'un ayağından kazandı. Maç da bu skorla 1-1 berabere bitti. Centilmenliğiyle tanıdığımız her iki takım sporcularının maçın bitimine yakın dakikalarda birbirlerine karşı göstermiş oldukları ağresif hareketleri kendilerine yakıştıramadım. Hakemin vasat bir yönetim gösterdiği maçta genelde kararları inandırıcı olmadı.

Günün ikinci maçında Hicret Gücü Sporla Kovancılar Spor karşılaştı. Şampiyonluğun büyük adaylarından biri olan Kovancılar Spor rakibini küçümser bir havayla oyuna başladı. Kısıtlı kadrosuyla mücadele veren Hicret Gücü daha atak bir futbol sergilemeye başladı. Kovancılar Spor tecrübeli futbolcularıyla dengeyi sağladı. Mehmet YILDIRIM'ın ayağından kaçırdığı penaltıyla bir golden oldu. Aynı futbolcu 5. dakikada takımını attığı golle 1-0 öne geçirdi. Hicret Gücü Spor bu gole 32. dakikada Burak'la karşılık verdi. İlk yarı da bu skorla bitti.  1-1.

İkinci yarıda Kovancılar Spor daha atak görünürken 3 topları direkten döndü. Hicret Gücü Erhan'ın ayağından 61 ve 79. dakikada bulduğu iki golle öne geçti. Skor bu dakikada 3-1 oldu.  Tüm oyunu rakip kale önüne yığan Kovancılar Spor Ersen'in 85. dakikada, Arda'nın 87. dakikada ve Murat'ın 90+2 de attığı gollerle maçı da 4-3 kazanmasını bildi ve ilk
yarıyı lider kapatmış oldu.

Maçın hakemi Burak ER tecrübesinin verdiği yönetimiyle iyi bir maç çıkarırken kararları her iki takım içinde eşitti.

Günün üçüncü ve son maçında Şampiyon adaylarından Yol Spor ve Elazığ Belediye Spor karşılaştı. Oyuna Yol Spor iyi başladı. Orta sahada oyunu yönlendirirken Belediye Spor kalesine isabetli çektikleri şutları Kaleci Atilla kurtardı. Belediye Spor oyunda dengeyi sağladığı dakikalarda gol aramaya başladı. Her iki takımın da tatlı sert oynadığı
maçta oyun sık sık sakatlıklar nedeniyle durdu. İlk yarı taraflar gol bulamadı. Devre de 0-0 berabere kapandı.
İkinci yarıda Belediye Spor biraz daha gol bulmaya yakın ataklar geliştirirken Yol Spor atak futbolunu benimsedi. Oyuna Mustafa'yı alan Yol Spor bu dakikalarda gole daha yakın göründü. Elazığ Bld. Spor arzuladığı gole 72. dakikada sağdan yapılan bir orta posizyonunda top Oğuzhan'ın önünde kaldı. Çarpmayla karışık topa vuran Oğuzhan takımını 1-0 öne geçirdi. Her iki takım futbolcularının çabaları skoru değiştirmeye yetmeyince maç da 1-0 Elazığ Belediye Spor'un galibiyetiyle sonuçlandı.

Zor olarak değerlendirilen maçta hakem genelde otoriter bir yönetim gösterirken verdiği kararlar her iki takım içinde eşitti.

Elazığ Amatöründe Haftanın Toplu Sonuçları
1. Amatör Küme Play-Off 5. Hafta

Yol Spor 0 Elazığ Bld. Spor 1
Öz Uğur Spor 1 Fırat Ünv. Spor 1
Hicret Gücü S. 3 Kovancılar S. 4

  

Haftanın Takım     :Elazığ Belediye Spor
Haftanın Futbolcusu     :Erhan (Hicret Gücü Spor)
Haftanın Kare Ası     :Onur (Yolspor)
              Emrah (Elz.Bld.Spor)
              Anıl ( Fırat Ünv. Spor )
              Arda ( Kovancılar Spor )
Haftanın Teknik Sorumlusu     :Bülent Güllü ( Elazığ Bld.Spor Yönetici)
Gol Krallığı             :Ersen (Kovancılarspor)   6 Gol
Erhan (Hicret Gücü Spor) 3 Gol
 Haftanın Hakemi         :Murat Karadağ (Yol Spor - Elaz.Bld.Spor)

















U - 14 Ligi
Elzığ Bld. Spor 0 Dsi Spor 3
Elazığ Spor 6 Yol Spor 1
Aksaray Gençlikspor 3 Doğukent Spor 0
Tiryaki Gençlik Spor 2 Telekomspor 2
 
U _ 19  Ligi
Doğukent Spor 1 Telekomspor 7
Maliyespor 1 Tiryaki Gençlikspor 3
Hicret Gençlikspor 1 Harput Sağlıkspor 2
Yolspor 0 Elazığ Bld. Spor 0
  
Sami TÜRKMEN

10 Yorum:

Mehmet CANTÜRK dedi ki...

sami hocam Amatör futbolumuza emak veren Mustafa Fulin Hocamızı ve Mustafa KIRTEPE abimizide onure etmişsin sagol Devler liğinide yakından takip edip hemde oynuyoruz sagol hocam

Adsız dedi ki...

İlk yarıyı 1. bitirdik sırada 2.yarı var :))))))))
sami hocam ellerinize saglık

adsiz dedi ki...

helal olsun sami hocam sizde olmasaniz nerden ögreneceyiz amatorün son durumunu

Adsız dedi ki...

hocam hicret gücünün puanını yanlış yazılmış 4 puanı var bir galibiyet bir beraberlik

Adsız dedi ki...

sami hocam yazında hic öz ugurlu futbolcuların en azından 3 tanesi kırmızı kart görmesi lazımdı yazmamışsın onlara torpilmi yaptın hocam zaten hakem sac uzatmaktan saclarını düzeltmekten hiç bir şeyi göremedi. inşallah gözlemcisi yazar oda kör değilse eyyamcılık işgüzarlık yapmassa hocam emeklerin içinde amatör futbolcu alarak teşekkür ediyorum.

KENAR MAHALLELER ADINA TAKIM YÖNETİCİSİ dedi ki...

HOCAM HABERLERDE İZLEDİK ASKF NİN BİDE GENÇLİK SPOR MÜDÜRLÜĞÜNÜN 5 TANE TAKIMA AYRI AYRI 25000 BİN LİRA DAGITMIŞ BU 125000 BİN LİRAYI TAKIMLARA EŞİT PAYLASALARDI OLMAZMIDI ASKF BU ADELETSİZLİĞİ. NİYE YAPMIŞ BİZDE KENAR MALAHLELER OLARAK HİZMET VERİK HEMDE HEPSİ FAKİR COCUĞLARI BUNLARA HİZMET VERİK SAYGILAR SUNARIM HOCAM AMATÖRE TAKIM AYIRT ETMEDEN HİZMET VERDİĞİN İÇİN

Adsız dedi ki...

sayın hocam parasılı takımlar ile hakemeler arasında neler yasanıyor korkudan maç yönetemiyorlar yapamıyorlarsa bıraksınlar suan zaten bi çoğu rezil halde böyle takımlar burada kazanıyor ama dışarıda görüyoruz alsınlar orlardada hakemeleri gidip elenip geliyorlar.Bu böyle gitmez..

Adsız dedi ki...

sayın hocam coğu yerlerde yazılan seyler hep aynı bunlar ne demek oluyor neden gizli üstü kapalı bir şekilde istenilen kulüplere para dağıtılıyor diğer amatör takımlar elazığın takımı deilmi soruyorum size böyle olaylar ve bunu yapan insanlar yüzünden hem elazığspor hemde elazığ futbolu zarar görüyor.sonrada cıkıp televizyonlarda neden elazığdan topçu cıkmıyor die konusuyorlar.Ben inanıyorumki böyle insanlar yüzünde bir kaç senye kadar elazığda futbol denen bişey kalmayacak.

Adsız dedi ki...

ARKADAŞLAR YORUMLARINIZA KATILIYORUM YANLIZ BU SORUYU ASKF BAŞKANINA SORARSANIZ SİZLERE DAHA İYİ CEVAP VERECEK CEVAPLAR ARASINDA BENİM HABERİM YOK GİBİ SECENEKLERE HAZIR OLUN ACABA KİMİN HABERİ VAR DİYE BENDE MERAK EDİYORUM. SAYGILARIMLA

Adsız dedi ki...

samı hocam sız mükemmelsınız sızı tek geçerıiz erhan aygün gibı i piyasa adamıyla çalışarak takımıneden kötü durumlara düşürüyorsunuz.anlayamadık

Kural18.net Hakem Alışveriş Sitesi