4 Şubat 2010

AMASYA: Spor Salonu ve Sentetik Çim Futbol Sahası Yapılam Kararı Alındı

Amasya Gençlik ve Spor İl Müdürü Celalettin Kapçak, Amasya il merkezine 2 bin 500 seyirci kapasiteli spor salonu ve zemini sentetik çimden oluşan bir futbol sahası yapılması kararı alındığını açıkladı.

Amasya Valisi Halil İbrahim Daşöz'ün girişimleri neticesinde oluşturulan ve şehirde spora katkı sağlamak isteyen kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgüt temsilcilerinin katıldıkları spor konseyinin 2. toplantısında kentin spor anlamında ihtiyacı olan uluslararası spor müsabakaları ve organizasyonlarının gerçekleştirilebileceği 2 bin 500 seyirci kapasiteli salon ve sentetik çimden oluşan futbol sahasının yapılması karar alındığını belirten Amasya Gençlik ve Spor İl Müdürü Celalettin Kapçak, spor kompleksinin yapılması planlanan arsanın bir bölümünün Amasya Belediyesi'ne ait olduğunu bir bölümünün ise TCDD'den 49 yıllığına yine belediye tarafından kiralanacağını kaydetti.

Amaya merkez Hızırpaşa Mahallesi civarında yaklaşık 13 bin metre karelik alana yapılması kararlaştırılan spor kompleksinin Amasya'daki amatör sporların geleceği bakımından önemli bir gelişme olduğunu vurgulayan Kapçak, spor salonunun yaklaşık 4 milyon TL'ye futbol sahasının ise yaklaşık 350 bin TL'ye mal edileceğini, projenin en geç 1.5 yılda tamamlanmasının hedeflendiğini dile getirdi.

Kapçak, spor kompleksinin Amasya Valiliği, Amasya Belediyesi ve Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü işbirliğinde yapılacağını, önümüzdeki günlerde İstanbul'a giderek birkaç modern spor salonunda gözlem ve incelemelerde bulunacaklarını söyledi.

Kapçak, söz konusu spor kompleksinin yapılması için irade ortaya koyan Amasya Valisi Halil İbrahim Daşöz ile Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir'e spor kamuoyu adına teşekkür etti.

0 Yorum:

Kural18.net Hakem Alışveriş Sitesi